sanhwy Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Buna ziua, Dorim sa tragem un cablu aerian trifazat de 50 de metri la locatia noastra pentru un consum la 200V de pana in 50KV/h. Ce cablu de aluminiu recomandati sa suporte pana in 50KW/h ? Dupa un calculator de sectiune de cablu: 3 x 35 + 16 mm. Acesta este ok, sa fie torsadat ? Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Din felul in care ai pus problema e greu sa intelegi ceva. Cauta un electrician autorizat(din aceia cu autorizare ANRE), arata-i ce vrei sa alimentezi si o sa iti dea solutia corecta. Vad ca nu prea ai tangente cu electricitatea, dupa cum le amesteci. 1 Link spre comentariu
sanhwy Postat Iulie 14, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2019 Asa este, nu ma pricep, de aceea am si intrebat aici! Am notat gresit, un consum la 220V de maxim 50KW. Cablul trifazat va fi tras de la un transformator si vom imparti cele 3 faze! Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Pentru ca sistemul de alimentare nu va fi echilibrat ,va sfatuiesc sa sa folositi torsadat de 3 x 50 + 25mmp...la un 40-45A pe faza -echivalentul unei puteri de 20kW monofazat pe fiecare faza este bine ca conductorul de nul sa fie ceva mai gros...vorbim,bineinteles , de conductor de aluminiu....se limiteaza caderile de tensiune pe acest conductor...apoi, tot conductorul de nul are si inima de otel pentru sustinerea mecanica si nu este bine sa se incalzeasca indiferent de motiv....de aici sugestia mea pentru o sectiune marita...spor! Link spre comentariu
sanhwy Postat Iulie 14, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2019 Multumesc de raspuns, am sa iau in calcul 3 x 50 + 25 mm ² cu sufa torsadat Sa inteleg ca aceste detalii inseamna: 3 x faze de 50mm (sectiune nominala a conductorului ) si cel de nul este de 25mm? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum