Administratori Badman Postat Iulie 12, 2019 Administratori Partajează Postat Iulie 12, 2019 https://constantincretan.wordpress.com/2011/01/03/26/ https://constantincretan.wordpress.com/2011/01/03/omul-paleolitic-nordic-era-mai-inteligent-decit-omul-modern-ii/ https://constantincretan.wordpress.com/2011/11/11/omul-paleolitic-nordic-era-mai-inteligent-decit-omul-modern-iii/ E un climat în care nu supravieţuieşte nicio altă maimuţă, în afară de om. Iluzia că am fi tot mai inteligenți e doar o iluzie. Amăgirea că antropogeneza ar continua, în paralel cu progresul tehnologic, e numai o amăgire. De zeci de mii de ani trăim antropoliza. https://constantincretan.wordpress.com/2012/02/18/modelul-tasmanian-involutia-inteligentei-umane/ Degradarea genetică a inteligenţei e însă un fenomen inevitabil, ireversibil, global, care îşi are începutul în paleoliticul superior şi care ne va aduce cîndva pe toţi în situaţia tasmanienilor. Link spre comentariu
NICA Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 Probabil ca tasmanienii aia sa fi avut si ei un forum in trecut. Nu au mai avut alte preocupări si de aia au ajuns asa. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 12, 2019 Autor Administratori Partajează Postat Iulie 12, 2019 Eu cred ca un fakebook Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 Aiurea am văzut la TV și in realitate, se nasc copii și ce în ce mai inteligenți, era unu la 2 ani care știa toate capitalele lumii și altele la 2 ani, și sunt tot mai mulți astfel de copii, din păcate copii inteligenți din părinți deștepți se nasc, bine ca mai contează și mediul în care trăiesc - educația. Dacă erau asa inteligenți de ce au descoperiți, cum și-au dat ăștia seama ca erau genii aia, savanții ăștia nu prea au ce face și mai scot cate una, teorii și teorii..... Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 (editat) Dl Cretan ori nu cunoaste definitia termenului "civilizatie" ori nu cunoaste istoria Tasmaniei. Altfel, cum poate sa vorbeasca de "civilizatia tasmaniana"? Citat A civilization or civilisation (see English spelling differences) is any complex society characterized by urban development, social stratification imposed by a cultural elite, symbolic systems of communication (for example,writing systems), and a perceived separation from and domination over the natural environment. ..... Civilization, as its etymology (below) suggests, is a concept originally linked to towns and cities. Unde a existat, in Tasmania precoloniala, o societate complexa, caracterizata prin: dezvoltare urbana, stratificare sociala, comunicare simbolica , separarea sau dominarea mediului inconjurator? Editat Iulie 12, 2019 de d2134 Link spre comentariu
icar Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 Cele de mai sus fac parte din ciclul "Americanii nu au ajuns pe luna"! Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Nu mai inteligenți. Se pare că aveau creierul cu 10% mai mare ca volum decât actualul homo sapiens sapiens (după ultimile cercetări din Germania la Institutul Max Planck ) Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Citat omul de Cro-Magnon a fost cel mai inteligent sapiens care a trăit vreodată Asa am zis si eu dupa ce am vazut serialul ala cu Fred Flintstone si Barney Rubble! Link spre comentariu
valivoi Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Inteligenta la copii este relativa ,aproape toti ne nastem la fel din punct de vedere biologic,problema apare atunci cand parintii sau cei apropiati copilului in dorinta de extraordinar il indruma pe acesta in dezvoltarea inteligentei academice de la varste cat mai mici.Creierul in primii ani de viata al copilului ar trebui indrumat in a realiza legaturi neuronale afective nu academice.''Uite copilul meu stie la 3 ani alfabetul si sa numere pana la 100,uite copilul meu stie sa faca la 4 ani adunarea si scaderea cu numere de 2 cifre.''Gresit,trebuie pana la varsta de 5-6 ani sa ii fie stimulat afectivul,deoarece avand aceste activitati,creierul in locul unde ar fi trebuit sa realizeze legaturi neuronale afective el va cantona inteligenta academica afectivul fiind diminuat, acesti copii devenind autisti emotional,fiind foarte inteligenti academic dar cu legaturi afective minime fata de cei din jur,ca drept dovada sunt multi autisti care sunt foarte inteligenti dar care nu relationeaza cu semenii lor.Sa nu va mirati daca in anii ce urmeaza veti auzi din ce in ce mai des de cazuri de copii ce isi omoara semeni,cazul copilului de 9 ani care si-a omorat bunica este exemplificativ.In prostia noastra am luat ce este mai rau din vest,la 6 ani cand intra in scoala copilul trebuie sa stie sa scrie,sa citeasca,sa faca adunarea,scaderea.In intelepciunea sa poporul roman a fost exemplificat de citatul lui Ion Creanga in Amintiri din copilarie '' „Dacă-i copil, să se joace; dacă-i cal, să tragă; şi dacă-i popă, să cetească…” ,dar in dorinta de extraordinar ne distrugem generatiile viitoare prin academizare infantila precoce.Acumularea de cunostinte excesiva in perioade scurte de timp, produce copilului apoi adolescentului un stres care se va manifesta mai devreme sau mai tarziu,impreuna cu stresul alimentar prin aparitia unor boli grave precum hipertensiunea arteriala,diabetul sau chiar boli mai grave. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 (editat) Nu cred ca mai sunt astazi cazuri semnificative ca numar de copii " supravoltati " cu inteligenta academica . Rezultatele la diverse evaluari si examene sunt concludente , alaturi de procentul de analfabeti functionali . Nu e nici o indoiala , se poate constata de cum iesi pe strada . Drumul lor e lung si constant , sunt promovati in invatamantul superior , prin " admiterea " de dosare . Un examen ca in anii ' 80 ar filtra 95 % din viitorii studenti ca respinsi . Adica nota finala mai mica de 5 . Editat Iulie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
valivoi Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Ceea ce am spus eu este predominant manifestat de vreo 5-6 ani,rezultatele se vor vedea in 10-15 ani. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 (editat) Ce am spus eu arata asa : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/39-dintre-elevii-romani-sunt-analfabeti-functional-cum-ii-va-afecta-pe-viitor-1070140 Tot cu " bataie " in viitor . Oare ce o fi mai grav ? ... Editat Iulie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 https://www.bbc.com/ideas/videos/why-algorithms-are-called-algorithms/p07gdlwf?playlist=eponyms-explored Link spre comentariu
Postări Recomandate