Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Vizitator Daniela

Postări Recomandate

Vizitator Daniela

Buna!

Mi-am bagat nasul intr-o placuta si nu am mai intalnit niciodata o piesa ca asta din poza. Imi spuneti si mie ce e si la ce serveste si cum functioneaza? Ce putere are? Sau ce parametri o caracterizeaza? Am masurat-o si pare ca e arsa.

Screenshot_20190711-203857-600x1067.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E  tub cu descărcare în gaze, un fel de eclator, scopul lui fiind protecţia la supratensiuni.Dacă scriai seria lui în bara de căutare, Google îţi găsea şi ceva de genul:

HTB1pjqMba_ST1JjSZFq763QxFXan.png

După cum se vede în tabel, are o tensiune de descărcare de circa 470V(+/_20%). Sub această tensiune rezistenţa lui de izolaţie e de peste 1GOhm (1000 MOhmi), deci e normal să nu dea nimic la măsurătoarea cu ohmmetrul...

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Daniela

Multumesc! L-am gasit inseriat cu un varistor 14D471K, direct pe alimentare. Nu imi inchipui cum protejeaza impreuna, la ce tensiune se deschide grupul si care conduce primul. Multumesc frumos pentru amabilitate! Am cautat in google, dar am gasit numai link-uri invalide de la alibaba.

Editat de Daniela
Link spre comentariu
Vizitator Daniela

Da, cam asa. Fara R1 si fara neon. Nu avea semnalizare luminoasa. Placa functiona la 230v si nu imi explic cum functiona protectia. Cand actiona si cum? La peste 770 v(470 de la tub si 300 de la varistor)? Nu e cam tarziu pentru o placa la 230v? Fuzibilele din schema dvs. erau termice de 115°C, 3A, 250v in cazul meu. Schema e asemanatoare cu ceea ce am dedus si eu din cablaj.

Editat de Daniela
Link spre comentariu
Vizitator Daniela

Da, cum am banuit.

Deci nu e prea jos pragul dar daca e un impuls, rapiditatea varistoarelor poate sa faca diferenta.

Prin foile de catalog, la varistoare, am gasit 20-25 ns.

Va multumesc mult, domnilor! Zi placuta sa aveti!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări