Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achiziție placa de baza PC - ce producător recomandați?.

woodyteo

Postări Recomandate

Sunt coolere pe apa foarte bune gen NZXT Kraken, nu am zis ca toate sunt proaste insa in cele ieftine gen 300-400lei eu nu am incredere cum am mai spus cu o simpla cautare pe net pentru un cooler Corsair o sa gasesti o multime de persoane la care dupa nici 2 ani a crapat furtunul si a prajit tot in cale, apoi mai merita riscul cand bagi 5000 de lei in PC sa stai cu frica ca oricand poate sa picure lichid.. Ca sa iei unu-l decent gen Kraken care e vro 1000 de lei doar sa fie pe apa cand iti faci treaba cu o Noctuna la 500 si in cel mai rau caz crapa ventilatorul si aia e nu se trica nimica eu zic ca nu se merita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• woodyteo

10

• Bercu Giuliano

3

• Ionut Remus

3

• Florinel TV

2

Acum 14 minute, Bandi Szasz a spus:

Sunt coolere pe apa foarte bune gen NZXT Kraken, nu am zis ca toate sunt proaste insa in cele ieftine gen 300-400lei eu nu am incredere cum am mai spus cu o simpla cautare pe net pentru un cooler Corsair o sa gasesti o multime de persoane la care dupa nici 2 ani a crapat furtunul si a prajit tot in cale, apoi mai merita riscul cand bagi 5000 de lei in PC sa stai cu frica ca oricand poate sa picure lichid.. Ca sa iei unu-l decent gen Kraken care e vro 1000 de lei doar sa fie pe apa cand iti faci treaba cu o Noctuna la 500 si in cel mai rau caz crapa ventilatorul si aia e nu se trica nimica eu zic ca nu se merita.

:sparge:ok

https://www.pccomponentes.com/nfortec-hydrus-120-kit-refrigeracion-liquida-azul

Link spre comentariu
Citat

Pentru început m-am orientat la un procesor intel I5-8400  în jurul căruia vreau să încropesc pc-ul,  iar ca chipset la placa de  bază, m-am orientat la Intel Z390. 

Serios acum, la cele de mai sus vreti sa puneti racire pe apa?!:85

https://www.emag.ro/cooler-procesor-deepcool-gammaxx-200t-compatibil-intel-amd-dp-gamx200t/pd/DZ8RK2BBM/

Asta de mai sus e arhisuficient pentru un I5-8400.

Citat

Cât privește memoriile, o să merg pe astea normale de  2x8 Gb, în dual channel,  la 2400 MHz. dar și aici, nu știu pe ce producător, mă gândeam pe Corsair.

Va sfatuiesc sa cautati in QVL(Qualified Vendor List) al placii de baza ce memorii sunt recomandate pentru placa de baza, si sa cumparati exact marca si modelul unui kit de 2x8GB acceptat de placa de baza. Asa e cel mai sanatos, iar frecventa memoriilor pentru o placa de baza cu chipset Z390 ar fi optima de 2666...

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări