Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor CCFL Model LC320WXN 6632L-0627A

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara tuturor. Ma confrunt cu un defect foarte ciudat la acest tip de invertor. In attach pun o poza a acestui invertor si am incercuit cu rosu zona cu probleme. Deci despre ce este vorba: in zona incercuita cu rosu, face descarcari ( flameaza ). Chiar mi se pare o chestie ciudata. Chiar a si carbonizat o parte din condensatorii aceia nepolarizati datorita flamelor care le face. Am curatat placa in acea zona si tot degeaba. Flameaza in continuare. O idee din partea colegilor este binevenita. Oare sa fie vreun traf cu probleme? O a doua intrebare ar fi daca stie careva ce valoare au acei 5 condensatori din zona marcata cu probleme. Oricum am alt invertor si cu el functioneaza ok, deci neoanele sunt si ele ok, dar poate il repar pe acesta.

Multumesc.

Invertor - LC320WXN - 6632L-0627A.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

6

• iuliantv

3

• Florinel TV

1

in multe cazuri pana nu gauresti acea zona nu faci nimic,da e posibil trafo defect ,mosfet-urile au scapat?

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
1 oră în urmă, iuliantv a spus:

in multe cazuri pana nu gauresti acea zona nu faci nimic,da e posibil trafo defect ,mosfet-urile au scapat?

Mosurile au scapat atat timp cat i-am pus neoane externe si mi le aprinde. Dupa cum spuneti faza cu gauritul, s-ar parea ca va referiti la placa " metalizata " ( carbonizata ). Oribil tare flameaza in acea zona a placii. Focurile de artificii care se dau pe la diferite evenimente raman proaste. :rade: Aveti idee ce capacitati au acei condensatori? Schema nu se gaseste la aceasta porcarie de invertor.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu

nu am ideie ce condesatori sant acolo,ce notatie au pe placa acesti condesatori ?ce circut integrat si ce mosfeti sant,un cod de transformator

Link spre comentariu
Acum 8 minute, iuliantv a spus:

nu am ideie ce condesatori sant acolo,ce notatie au pe placa acesti condesatori ?ce circut integrat si ce mosfeti sant,un cod de transformator

Momentan stiu ce controler are. Este " moasa comunala " de OZ965. Restul raspunsurilor le dau maine cand ajung la atelier dupa ce mai " trag un ochian " la invertor.

Link spre comentariu
Acum 28 minute, iuliantv a spus:

eu am un invertor ok,in montaj condesatorii masurati in paralel cum sant montati, am cca15-20mf

Am taiat asazisa zona carbonizata, dar pana sa procur condensatorii SMD, am facut urmatoarea inginerie: conform legarii celor 5 conzi in paralel, avem 5X4,7mf = 23,5mf. Am legat in serie doi conzi electrolitici ( am legat plusurile intre ele si minusurile le-am lipit in locul celor 5 conzi ) ca sa devina un cond nepolarizat. Cu toate acestea, defectul este cam acelasi. El practic imi distruge conzii in acea zona. I-a incins de putin si explodau. Eu oricum las invertorul functional in TV. Pe asta o sa-mi mai dau corigenta cu noi " sapaturi ". Vom vedea ce-o iesi cu acest invertor defect.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Florinel TV a spus:

Eu cred ca trafurile sunt cu probleme , daca nu ambele cel putin unul este defect

cred ca are strapunsa izolatia de pe secundar

Si eu as crede la fel. L-am luat iar la bani marunti si acum nu mai flameaza in acea zona, dar scoate o tauiala ciudata si neoanele clipesc. Oricum, TV-ul l-am dat cu acel invertor functional. Mos Google " nu a auzit " de indicativul care este scris pe cele doua trafuri ( T1-EH32-A       10511B-UN ).

Link spre comentariu

Verdictul este dat: cel putin unul din trafuri este busit. De ce spun asta? Am pus alte doua trafuri la nimereala si invertorul functioneaza ok, inclusiv aprinde neoanele cum trebuie. Bine-nteles ca am pus si condensatorii. Apropo: la mai multe invertoare acesti condensatori au cam aceeasi capacitate. Deci, defect rezolvat. Daca procur ( mai ales gratis ) doua trafuri, il repar ca sa il am ca poate mai pica vreun tv cu invertorul similar.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări