Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se instaleaza pe PC un programator Pickit 3

Vizitator bunea

Postări Recomandate

Vizitator bunea

Vă salut stimați colegi, as dori un mic ajutor din partea dumneavoastră.

Am achiziționat un programator Pickit 3 și de trei ore mă chinui să-l instalez

pe PC. Poate mă ajută cineva cu pașii care trebuiesc făcuți pentru a funcționa

conectat la un laptop. Menționez că am windows 10 pe el, dar persoana de la

care l-am luat a spus ca merge.

Arata ca în poza atașată.

Mulțumesc anticipat.

Programator Pickit 3.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se instaleaza automat la prima conectare la PC. Se aude un sunet in difuzoare la conectarea in portul USB.

Trebuie sa apara in Device Manager in categoria Human Interface Devices, unul dintre device-urile HID-compliant vendor-defined device.

Are VID si PID: VID_04D8&PID_900A

Se poate vedea ca atare in MPLABX.

Link spre comentariu
Vizitator bunea
La 07.07.2019 la 21:34, mars01 a spus:

Se instaleaza automat la prima conectare la PC. Se aude un sunet in difuzoare la conectarea in portul USB.

Trebuie sa apara in Device Manager in categoria Human Interface Devices, unul dintre device-urile HID-compliant vendor-defined device.

Are VID si PID: VID_04D8&PID_900A

Se poate vedea ca atare in MPLABX.

Am reusit sa-l instalez. Asa asa apare in Device Manager, am verificat. Multumesc.

Din pacate nu am reusit sa programez PIC-ul 18F2550. la scriere si ,,Verify Device,, zice ca este OK. Daca ii dau o verificare de la butonul ,,Verify,, zice ca este o eroare la adresa 0x006000. Iar la acesta adresa nu este scris nimic. Nu stiu daca hex-ul are o problema sau PIC-ul, nu am altul sa incerc. In acest moment nu am idee cum sa rezolv problema.

Editat de bunea
Link spre comentariu

Adesea, cand sunt probleme, cea mai buna solutie este programarea unui firmware care face toggle (ON-OFF) la un pin, cu o anumita perioada. Adica un asa numit "blink-a-led", un licurici.

In acest fel se poate verifica daca uC-ul este programat corect, daca si configurarea este corecta etc.

Daca PicKit-ul vede controller-ul si raporteaza ca l-a scris si verificat atunci totul este OK dpdv al programatorului. Pentru alte probleme, nimeni nu stie ce ati facut si/sau ce vreti sa faceti, discutia era despre un PicKit3 care nu poate fi instalat.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări