Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ANCOM vrea realocarea benzii de 2m pentru serviciul aeronautic-mobil?

Gabriel_S

Postări Recomandate

N - a fost ( chiar ) o intrebare . Eu nu mi - am pus - o niciodata , nici n - am adresat- o altora . Ci o chestie care circula ( e la moda ) acum . Doar un punct de vedere asupra a ce a postat dl . VAX . Adica ceea ce eu am vazut ca fiind o similitudine , la o scara mult mai larga . Nu trebuie sa intelegi la nivel de profesionist ce se intampla in bunurile de larg consum de prin casa . Nici macar sa ai o formatie tehnica . Cat priveste inteligenta artificiala , eu consider ca e un concept momentan inexistent . Doar o exprimare sa sune bine , si un concept de marketing . Ma rog , pareri personale .

Link spre comentariu

1 pina la urma de ce a-ti pus-o ? , pentru ca foarte multe lucruri circula pe internet (sint in mod sigur mai tinar si ulterior am vazut ghilimelele , scuze) scuze si pentru gramatica..

2 daca facem un "spot" pe AI sa zicem peste 3 ani... aleatoriu....  eu zic ca  se pot trage si alte concluzii.... vorbesc din experienta

3 banda de 2m este a ham-ilor si nu vaputea fi realocata altora .

Link spre comentariu

Vorbim fiecare pe limba lui . Eu am expus parerile mele . Ce va fi peste 3 ani , nu stiu . Am destule perioade de 3 ani la activ , sper sa mai prind cateva . D' aia am tras concluzia ca nu stiu ce va fi peste 3 ani . Posibil gresita . La mine asa a iesit ... Banda de 2 metri nu este a ham - ilor . Este temporar alocata pentru folosire in anumite conditii . Am mai scris in topic . Parerea mea este ca va fi pierduta ( pentru ce am scris mai inainte , adica folosinta  ) . Poate nu maine . Poimaine , sigur . Optimismul nu ajuta cand rolul optimistului in cauza respectiva e pasiv , si nu are nici o putere de influentare . Doar furnizeaza iluzii pe care unii ajung sa le confunde cu certitudini , sau chiar cu realitatea . Daunele ulterioare rezultate din aceste confuzii sunt pe masura . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 4 ore, johnelforum a spus:

Dle Gauss a-ti  pus o intrebare PERFECTA.

Si tu ai pus-o! Asa se scrie "a-ti"? De cand? Te-a luat valul internetului..

Editat de gica70
Link spre comentariu
Acum 19 ore, gauss a spus:

] . Parerea mea este ca va fi pierduta ( pentru ce am scris mai inainte , adica folosinta  ) . Poate nu maine . Poimaine , sigur .

144 MHz va ramine a in folosinta radioamatorilor, batalia se da pentru 1200MHz, au dat acolo cu muci`n fasole si acuma trebuie sa dreaga busuiocul.

https://galileognss.eu/galileo-frequency-bands/

144MHz este tinta vizibila si va fi ratata, 1200MHz este in ceata dar aia nu trebuie ratata si nu va fi ratata!

http://www.ancom.org.ro/uploads/links_files/TNABF_2009+modif-2010_2011.pdf

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Bine ar fi . Ma rog , cand pierzi ceva din ce ai , binele e relativ . Inteleg de la colegi ca nu prea se mai lucreaza in 144 . Cred  ca in 1296 e si mai liniste ... , n - a fost niciodata prea populata . Per ansamblu , ofensiva asupra portiunilor de ultrascurte si mai sus va creste ( zic eu ) , odata cu noi servicii comerciale care vor aparea , tehnologia in dezvoltare exploziva le face atractive . Cine stie ce va mai fi ...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, RST a spus:

UUS are "poezia" lui si e pacat ca s-a "tehnologizat" prea mult. E domeniul care mi-a placut si imi place cel mai mult, fiind parca destinat ideii "maxim de satisfactie cu minim de piese". E poate domeniul perfect pentru primii pasi ai unui amator de radio si in acelasi timp al unui profesionist care are in vedere legaturi sigure fara a depinde de momentul zilei sau conditii atmosferice. 

Pacat ca domeniul a fost cam dat uitarii, iar pe orice teritoriu nefolosit se pot stabili altii care stiu sa il foloseasca. 

Asa se intampla atunci cand faci reglajele prin..mobil!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări