Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema audio HP DV1000

DJ_Speedy

Postări Recomandate

Poti sa stai cu o mie de fire la el pana faci rost de bani si il bagi in service...Nu-mi spune ca asculti muzica la boxele incorporate ale laptopului...

Ce ti-e ca bagi jack-ul de la statie in placa de sunet, ce ti-e ca il bagi intr-un dac (care fie vb intre noi, nu iese mai mare de 2x4 cm) iar ala il bagi intr-un port usb (se alimenteaza din usb, nu are nevoie de alimentare separata). Same thing...cel putin pentru mine. Plus ca sunt persoane care au facut asa ceva si s-ar putea sa mai aiba niste integrate ramase (sample rulez :smt003 ) si sa-ti trimita unul prin posta sa ti-l faci singur.

Daca nu ai bani, fa compromisuri..Decat deloc, mai bine pe o cale intermediara pana la remedierea defectului.

Vezi ca era cineva pe la servicii care repara laptopuri, vorbeste cu el si intreaba-l cat ar fi inspectia si pe urma cat ar costa reparatia. Mi se pare ca era tot din bucuresti, nu garantez.. Topicul e un pic mai vechi, cauta-l si ia legatura cu el..Nefiind firma, poti negocia.. :yawinkle:

Later edit: Intr-adevar respectivul este din bucuresti, uite aici link catre topic http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=21577

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DJ_Speedy

11

• Blind

6

• Dr.L

3

• MifTy

2

Top autori în acest subiect

Uite tocmai asta e baiu. Daca ar fi sa se auda si la boxele incorporate in timp ce ascult la boxele mele, nu ar fi nici cea mai mica problema :smt003 . Dar cand boxele interne sunt activate, imi intra un egalizator din windows (ascuns prin registrii) care imi taie joasele :toimonster: . Stii cum e sa asculti o melodie doar pe medii si inalte? :goodman: De asta tin atat de mult sa il fac...Nu ma deranjeaza atat de tare ca imi merg si boxele lui, dar ma deranjeaza ca nu mai am bas pe iesire. O sa il contactez pe domnu` si sa vad pe unde ajung. Mersi mult :partyman:

Link spre comentariu

Blind, sunt constient ca daca voi pune o placa de sunet pe usb, ea va deveni default, si daca nu voi reusi sa il repar, asta voi si face. MersiDr.L, asta a fost printre primele optiuni care mi-au trecut si mie prin cap si nu are nici un efect.Nu-mi dau seama daca trecerea de la difuzoare externe la cele interne se face mecanic (prin jack) sau electronic.Cel mai probabil, eletronic...asta ar explica activarea/dezactivarea egalizatorului din windows.

Link spre comentariu

atunci masoara pinii mufelor(trebuie sa fie un intrerupator,cand infigi jackul sesizeaza) si intrerupe/sunteaza dupa caz astfel incat sa ramana pe line outposibil sa fie de natura electronica,sa intervina niste condesatori care taie bassul,in serie cu mufa/difuzoarelesa nu fie oxidata/murdara-da cu spray de contacte in ea

Link spre comentariu

Am asteptat 2 luni si am gasit alte mufe. Am spus 2 posturi mai sus. Intreruperea se face prin lamelele mufei (nu cu microintrerupator in spate cum am mai vazut la alte modele). Acum studiez PDF-ul integratului sa vad poate deslusesc ceva din el, dar...eu sunt doar un amator...ma cam pierd....Atasez PDF-ul aici, poate il mai studiaza cineva si imi explica si mie care e diferenta dintre L-OUT (line out) si HP-OUT (headphone out).

Link spre comentariu

... eu n-am priceput decât că mai depinde şi ce biţi sunt puşi în regiştrii codecului, la stabilirea rolului ieşirilor...dacă spui că nu ai găsit nimic hardware, e posibil să fie totuşi ceva soft... în driverul lui...btw, ce mai struţocămilă!!!cip de modem şi simultan DAC de sunet... aoleu!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări