Marian Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 (editat) Nota: Amplificatorul prezentat aici este destinat pentru uz propriu insa fiind bazat pe proiecte comerciale ale caror scheme nu le pot publica, pun topicul aici. Salut. Imi doream o putere mai mare pentru sonorizari, si cum Mosfet400 nu stiu cand o sa fie gata ( momentan nu-i timp si nici resurse nu-s pentru el ), am decis sa fac amplificatorul asta, scopul a fost obtinerea a 150W pe 8 Ohm. -Modulele de amplificare sunt MPA300.V2 ( dorind sa ilustrez un exemplu despre ce se poate face cu ele ), amplificator full simetric cu finali mosfet, capabile de 300W pe 4 Ohm. Sunt proiectate si asamblate de mine, si sunt unul dintre proiectele mele comerciale, prezentare aici: https://www.elforum.info/topic/87454-kituri-regulatoare-in-comutatieamplificatoare-audio/?do=findComment&comment=1600421 -Protectia pentru boxe este deasemeni cea de la anuntul meu de la vanzari, in versiunea noua, prezentare aici: https://www.elforum.info/topic/87454-kituri-regulatoare-in-comutatieamplificatoare-audio/?do=findComment&comment=1772442 -Traful principal este o bijuterie primita de la @Faust2018, 2x45Vca, nu ma intrebati despre putere, nu i-am testat limitele, in situatia de fata cu ambele boxe conectate si volum aproape de maxim, caderea in sarcina este aproximativ 5Vcc ( masurati dupa redresare si filtrare ), adica e ok. -Celalalt traf alimenteaza protectia pentru boxe ( modulul DC-detect ), este 2x16Vca, redresat dubla-alternanta cu mediana, si filtrat cu 1mF ( ceva Panasonic ). -Carcasa este comandata de pe ebay, a costat aproximativ 100$ cu transport inclus, livrare din Germania. Radiatoarele au fost incluse la carcasa si dimensiunile lor sunt 300mm*110mm*50mm, cu talpa de 10mm. Ceva poze cu diversi pasi pe parcursul realizarii ( click pe ele pentru rezolutie mai mare ): Asamblarea finalizata si produsul finit: Modulele au 3 perechi de finali complementari mosfet ( 240 si 9240 ) in clasa AB, si sunt comandate de o pereche de prefinali bipolari in clasa A, au protectie la scurt si-s full simetrice. Le-am setat aproximativ 30mA curent de mers in gol prin fiecare pereche de finali. Comportamentul se subantelege ca este excelent, regimul termic si calitatea auditiei pe masura. PS: Multumesc mult @Faust2018 pentru transformator! Toate cele bune. Marian. Editat Iulie 6, 2019 de Marian Link spre comentariu
deneinvins Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 Frumoase proiecte. Felicitări ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 Să fii sănătos! Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 Superb! Dacă nu-l vinzi, sper să-l ascult in curând. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 Un link la carcasa aia luata din Germania, se poate ? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 6, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2019 Multumesc mult @Thunderer. Nu se pune problema sa-l vand pe asta, l-am facut deoarece am nevoie de el. Cel mult as putea face un altul la comanda, dar asta ramane la subsemnatul negresit @Maxente asta e carcasa, am primit-o pe 24 Iunie, dar acum vad ca anuntul nu mai este valabil: https://www.ebay.com/itm/32120-Vollaluminium-Verstarkergehause-AMP-Gehause-Preamp-Box-Netzteilgehause-/273871554185?_trksid=p2047675.m43663.l10137&nordt=true&rt=nc&orig_cvip=true Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 Felicitari Marian! Frumos tare ampliful! Sper ca se si aude pe masura aspectului! Sa te bucuri de el! 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 6, 2019 Partajează Postat Iulie 6, 2019 1 oră în urmă, maxente a spus: Un link la carcasa aia luata din Germania, se poate ? Se gaseste nu numai pe eBay. Scrie "WA76 Aluminum Amplifier Chassis" in Google. 1 Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 7, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2019 Multumesc D-le Marcu! Garantat se aude pe masura Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 7, 2019 Partajează Postat Iulie 7, 2019 Carcasa e chiar frumoasa, parca putin cam mica la interior. Sursa in comutatie nu avea loc acolo, sau care e motivul pentru care ai mers pe transformator clasic ? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 7, 2019 Partajează Postat Iulie 7, 2019 Probabil nu avea o sursa in comutatie facuta si apoi ar fi lenea de a face una. Si asa cu traf a iesit foarte bine. Sa curga empetreiurile prin ea. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 7, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2019 1 hour ago, maxente said: parca putin cam mica la interior Daca aveai loc de intors masina in interior, arata mai bine? Electronica este atunci cand optimizezi ce ai, si nu faci risipa de resurse sau spatiu daca nu-i absolut necesar. Cand folosesti o carcasa cat jumatate de masa si arunci inauntru 2 kituri si o sursa cumparate, se numeste snobism. Aspectul interior l-am pus la punct inca din momentul selectiei carcasei, am vazut-o pe asta si mi s-a parut ok, la fel si aspectul, am consultat dimensiunile interioare si mi-am pus pe foaie un proiect de dispunere interioara, cand rezultatul m-a multumit, am comandat carcasa. PS: Ce motiv as fi avut sa ma apuc de un nou proiect de sursa devreme ce aveam traful ala? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum