Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire cablu de cupru pe bucata de alama

Postări Recomandate

Salutare tuturor, astazi m-am lovit de o chestie foarte frustranta, nu am reusit sa lipesc un amarat fir de cupru pe o chestie de alama(cred ca e alama, e galbui)! Ca flux am folosit Topnik AG-5, iar ca si cositor am incercat atat L-Sn-30 Pb cat si S-Sn60Pb40 , nici o sansa :( puteti sa-mi recomandati cv combinatie de produse care sa functioneze? 

IMG_20190705_171721.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• raidaru

4

• adydep

2

• Stefan

1

• sesebe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 10 minute, Aw Genetix a spus:

poate ca are nevoie de mai multa caldura.

cositorul a fost ca apa....de firul de cupru s-a lipit beton de bucata de alama nici o sansa......

Link spre comentariu

Acolo rezolvi doar daca dai gaura cu un burghiu de 3 (sau chiar 4 daca permite),pui surub cu piulita si papuc ocheta.

Nu mai incerca cu lipire ca dai de alte belele.

Link spre comentariu
Acum 45 minute, andrei_ a spus:

Acolo rezolvi doar daca dai gaura cu un burghiu de 3 (sau chiar 4 daca permite),pui surub cu piulita si papuc ocheta.

Nu mai incerca cu lipire ca dai de alte belele.

dau gaura si ajung in rezervor  :))) exclus !!  Dar mi-ai dat o idee bunicica, poate as putea da gaura 1mm adancime cu burghiu de 1mm si apoi sa fortez un holsurub mic acolo si sa lipesc de el, in caz ca nu gasesc cv ce face priza asa am sa fac

Acum 56 minute, Dan85 a spus:

Cositoreste mai intai partea de alama. Cand pui si firul, tot partea de alama trebuie incalzita, nu firul.

am incercat toate combinatile, nu face priza pe alama sau zinc ce e de nici un fel! am sa merg maine la magazinul de electronice sa vad daca au acid deala cum zice Stefan...

Editat de raidaru
Link spre comentariu

Cum sa ajungi in rezervor?

Demontezi frumos ansamblul pompa de benzina/litrometru si mergi cu el pe masa de lucru.

Dupa ce termini,montezi la loc.

Alta varianta nu ai,pentru ca daca tot o sa incalzesti vei topi acel izolator de plastic si tot in rezervor ajungi   :))) 

Link spre comentariu

Dupa cum arata trebuie sa se lipeasca obligatoriu.

Sigur nu atingi temperatura necesara dupa cum mai spunea cineva mai sus.

Ca sa testezi ca atingi temperatura incalzesti piesa putin lateral iar cind consideri ca ai atins temperatura atingi cu firul de fludor doar piesa fara sa atingi deloc virful statiei de lipit. Daca fludorul se topeste si curge atunci ai atins temperatura. Piesa trebuie sa atinga si sa depaseasca temperatura de topire a fludorului.

Ce statie de lipit folosesti si ce tip de virf?

Piesa mare din spate pe care este fixata piesa mica din alama este din fie si este ruginita? Sau ma insel eu? Piesa de alama este fixata mecanic fara izolare de piesa de fier din spate? Daca da atunci iti trebui ditamai statia de lipit (minim 80W dar mai bine 200W) si virf foarte mare. Altfel nu vei reusi in veci cu un pistol de lipit sau o statie de putere mica. Piesa din fier din spate iti va fura toata temperatura.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Foloseste un flux dedicat instalatiilor sanitare,  iar aliajul sa fie cu Ag,  multi fug de el ca are temperatura de topire mai ridicata dar are avantajul ca nu oxideaza ca cel simplu si nici nu fisureaza asa usor daca lipitura este racita prea repede . La fieratanii mai ciudate eu  cu asta am reusit  sa fac treaba:

http://www.griffon.es/en/products/866-hard-solder-fluxes/product/1010-flux-6/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări