xman Postat Februarie 2, 2005 Partajează Postat Februarie 2, 2005 1 - M-am plimbat pe forumuri cam 1 an inainte sa postez orice. Am oarece retineri. Defect de material...2 - Filtrele.... hmm ... eterna poveste. Te cred. Patit. Dar nu acum. Tot ce stiu stiu nu pt. ca am facut cursuri teoretice ci pt. ca am mers, am cumparat, am montat, am incercat, cu alte cuvinte practica, experienta (multa, putina, cat o fi). Dupa ce cumperi o duzina de DTF10 de la SAL si din astea jumate nu mai functioneaza dupa ce le-ai cositorit firele (fara sa le supraincalzesti, poate veti considera ca nu stiu sa lipesc, whatever, cum credeti) sau le folosesti cu un filtru pasiv ce taie la 3500 cu 24db/oct la 5 W si constati ca nu mai merg, trebuie sa te intrebi, oare cu ce-am gresit ? Dupa ce le desfaci constati: Legatura borna-bobina intrerupta cam la mijloc. Hmm, nu am nimic cu SAL, din contra. De-asta am luat DTF10 si nu altceva de la alte firme. Si asta problema am avut-o si cu alte inalte de la ei. De sunat suna bine, n-am ce zice.3 - Vezi mai sus apropo de practica. Dupa atatia ani de SAL montate in incinte conform specificatiilor fabricantului si incercate pot sa-ti spun lejer asta. Distorsiuni apar sigur peste 100W la modelele non-profi, te las sa-ti dai singur seama care sunt astea (sa stii ca 100W nu e putin, gandeste-ta ca la 100W te poti incalzi relativ usor de la un resou improvizat). Acum cunosc multi oameni care daca nu au 50% distorsiuni in semnal la Pmax nu se simt bine. Eu nu sunt dintre ei.4 - Vezi din nou 3 apropo de practica. Si in plus, aici nu vorbeam de SAL. Am luat 4 buc, vezi postul original sa iti dai seama despre ce difuri vorbesc. Toate cu problema asta.5 - Cu cei 200 Eu chiar mi-am facut un 5.1 cu 2 MNC 30412 pt sub, 5 MNC 30406 pentru mediile satelitilor, 5 SAL DTF10 pentru inaltele satelitilor.Filtre active (fiecare difuzor cu amplificatorul lui, 10 pt. sateliti + 1 mai mare pt. sub) cu TDA7293, pret separat.Si acum ceva T/S pt 30412. Nu-ti dau de ex SBX3040 pt ca il stii deja.size (inch) 12Xmax (mm) 4 BXL music power (W) 600Sd (cm2) 469BL (N/A) 6,57sinus power (W) 300fs (Hz) 32Rms (Kg/s) 2,10impedance (ohm) 8spl (dB) 92 Cms (mm/N) 0,55freq. response (Hz) 32-4kMms (gr) 75,5Ls (mH)magnet weight (oz) 40Qms 5,85Le (mH) 0,5voice coile (inch) 1,5 Qes 2,00outside dim. (mm) 332voice coile materie ALQts 1,51mounting width (mm) 317Rdc (ohm) 7,6Vas (L) 2,9mounting deep (mm) 126,5Este departe de profi (vezi Qts ridicol de mare, sau Vas care s-ar parea ca e gresit dar nu e, Pmax este de-a dreptul o minciuna), dar la 1.6 mil cat am dat pe buc acum 1.5 ani e ok. Nu cunosc nici un SAL care sa mearga pana la F3=30Hz pe cutie inchisa, 30412 merge, testat.Ai dreptate in felul tau.Eu n-am zis ca SAL=gunoi.Modelele "entry" sunt acceptabile pret/calitate. Au si modele scumpe care nu bag mana in foc ca merita toti banii, nu stiu pe nimeni care sa fi cumparat asa ceva.Am avut de-a face cu SAL cam de la fondarea companiei ( acum mai mult de vreo 5 ani cred) si lucrurile s-au mai imbunatatit in ultima vreme dar nu pe toate fronturile.Daca tie iti plac eu ma bucur pt. tine. Fiecare cu placerea si punguta lui.Repet, "Frumusetea este in ochii privitorului".Ghid pt toti de la un necunoscator:Testati-va boxele pe o sursa de semnal de calitate (un CDplayer mid-hi end), cu un CD original daca se poate, fara MP3 si jucarioare di astea, un amplificator mai performant (se gasesc scheme pe net de te doare capul) si apoi mai vorbim. Aici in mod special se observa usor diferentele.Imi cer scuze daca am fost "slightly" OT.Speram doar sa nu plictisesc, nicidecum sa provoc o revolta."If it makes you happy, go for it" P.S.Cred ca a fost cel mai lung post de-al meu ever, voi lua o mica pauza Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Februarie 2, 2005 Partajează Postat Februarie 2, 2005 nu ai provocat nici o revolta .... cel putin eu nu m-am revoltat ... ca nu sunt la Bobalna ...ma bucur ca stii ce inseamna parametrii , am zis ca nu stii deoarece pe site0ul ca l-ai dat tu aveeau doar 2,maxim 3 caracteristici... nicidecum parametrii .... nu plictisesti pe nimeni ... continua sa posteazi in continuare ca nu are nimeni nimic cu tine ...cam atat ... Link spre comentariu
LUCI Postat Februarie 2, 2005 Partajează Postat Februarie 2, 2005 Ini pare rau daca deranjez dar pe pagina lor se gasesc parametri T/S. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 2, 2005 Partajează Postat Februarie 2, 2005 Sau aici pe ftp...demult is pusi..dar noah..cui i lene sa se uite... Link spre comentariu
Vizitator narcis1983 Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 salutare baietiAm facut acum doua zile o boxa de proba cu dif. si filtre SAL si proiectul celor de la SAL luate de pe ftp si sincer sunt multumit de ceea ce se aude avand in vedere pretul pe care il au(boxa a ajuns cu tot cu pal si mocheta maxim 5 milioane)si pot sa zic ca se aude.Apropo eu fac nuntim in stil neprofesionist cu boxa aceea de la sal si cu alte 3 boxe si pot sa zic ca pot sa ma bag la aproape orice sala din IasiCu respect Narcisva multunesc Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 ce twiteere si medii ai pus pe ele ??mi se pare cam putin 5 mil ... oricum , ma bucur ca esti multumit ... si eu am 2 boxe facute cu aceleasi difuzoare si sunt f multumit de ele ... cum le-ai facut - bass reflex ?ce pal ai pus ?cu ce ai antifonat ?ce filtre ai folosit ? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 cu ce ai antifonat ?Un termen nou pentru mine, nu stiam ca boxele se antifoneaza :lol: Link spre comentariu
Vizitator narcis1983 Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 am urmarit un proiect de la sal si daca fac un mic calcul reiese cam asa1. filtru de la sal HV328=750.0002.tweeter de la sal DTF 12 100 w = 916.000(sa zicem vreo 25 EUR :lol: )3. medii de la sal SBX 1320 60 w = 400.000(cam mic pentru ce vroiam eu dar ramane asa deocamdata)4. bas de la sal SBx 3050 150 /120 w = 1.700.0005. PAL de 18 = 800.000(inclusiv taiere+transport)6.mocheta vreo 250.000(grena - asta am gasit in tot iasul :lol: )7. tub de bas = 20.0008. de ala de pus la spate pt. fire = 25.0009. coltari 200.000 toti10. silicon = 35.00011. holszuruburi = 50.00012. melana am avut-o in casa :lol: de fapt lana scuze :lol: vreo 200.000- 300.000 sa zicem13. curentul = 3-4 kilowati = 20.000 maximTOTAL = 5.346.020 lei cu aproximatie :lol: nu scoate cum zic ei 180 W(nici nu ma asteptam) dar am 120 poate mai multva multumescaaa se pune si transportul? Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 imi pare rau ... nu stiu ce fac aia de la tine din oras .... dar la noi , in bucuresti in catalog la telezimex scrie 120 wati !!nu 180 ... oricum ... ai ceva super-bun pt acesti bani ... :wink: si nimic de pe piata la banii astia nu se aude mai bine ... CORECT ? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 Scoate cam 50, mai mult nu :lol: Link spre comentariu
titro Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 Scoate cam 50, mai mult nu :lol:O incinta nu scoate nici un W. In ea "intra" W si "ies" dB. :twisted: (nu te supara Vasile dar trebuie sa te amendam si noi cand gresesti :P ) Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 da da da ... exact ... Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 Poti sa legi boxele alea la un amplif de 120W .. rezista, cel putin bassul, ca am pe cineva caruia i-am facut asa cu amplif de 150W sony si pana acum nu i-a crapat nimic Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 Scoate cam 50, mai mult nu :lol:O incinta nu scoate nici un W. In ea "intra" W si "ies" dB. :twisted: (nu te supara Vasile dar trebuie sa te amendam si noi cand gresesti :P )Nu ies decibeli...ies unde elastice, Decibelul este un mod de a exprima un raport dintre 2 marimi. X [dB] = 20lg(Mx/Mref)(nu te supara titro dar trebuie sa te amendam si noi cand gresesti :P ) Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Februarie 5, 2005 Partajează Postat Februarie 5, 2005 eu le tin pe un QUAD 405 la 100 w si nu au nimic ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum