Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PARERI DIF. SAL SXA 3050 !!! cum este ? merita ?

Vizitator Phantasy

Postări Recomandate

Vizitator Vasile

Am lucrat cu vro 3 modele si nu-si merita banii. Seria PA este scumpa al dracului si sunt sigur ca nu ajung nici la jumate din difuzoarele de la PAudio care sunt mai ieftine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

6

• titro

3

• xman

2

• LUCI

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Phantasy

voi chiar sunteti aiurea ... ce aveti voi cu made in china .... exista difuzoare made in china de 2 ori mai performante decat made in u.s.a ... de ce ? pt ca oricui ii convine sa plateasca mana de lucru de 100 de pungi de orez decat cu multe mii de $$$ ...si e normal ... uitati-va printer marii producatori de difuzoare sa vedeti si acolo ... made in china .... dupa vasile , stiu! si alea sunt chinezarii ... dar e parerea lui ... si cum se spune - gusturile nu se discuta ...oricum , din propria mea experienta (am boxe facute numai cu SAL) va spun ca difuzoarele SAL sunt bune.este adevarat ca nu sunt ca P-Audio sau Selenium dar nici banii pe care ii dai pe un SAL sunt mult mai putini decat daca ai lua un P-A sau Selenium ... :idea: difuzoarele SAL bat orice difuzor de pe maica domnului sau de la kon ...gata , ma opresc ca mi se urca lumea-n cap dupa aia ...

Link spre comentariu
Vizitator seb@s

api cam asa e! si deocamdata "pusculita" romanului (referindu-ma la cel de clasa medie care nu dispune de fonduri substantiale) nu e destul de larga pt o investitie de talia unor branduri celebre, asa ca se rezuma la ceva ce ii ofera o combinatie cat mai avantajoasa pt el(punga lui) :roll:

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, SAL sunt asamblate in Ungaria de ... SAL ...

Stiu asta pt ca un amic de-al meu a mers prin nu stiu ce parc industrial unde aveau astia fabrica.

Calitatea este mediocra, oricum relativ buna la ce bani dai pe ele. Oricum, ideea care mi-am facut-o eu este ca un 12" nu duce mai mult de 100W decat daca vrei sa ai probleme (fie de distorsiuni fie de defect).

SAL face si difuri de inalte care vreau sa spun ca eu am avut numai cosmaruri cu toate tipurile pe magnet. Se opreau pur si simplu din functionare. Sa se fi ars ? Da de unde, se intrerupea legatura dintre borne si bobina. Cum d-zeule mare asa ceva cand eu nu i-am dat mai mult de 3W la peste 3 Khz ? Raspunsul... material si executie execrabila. In rest suna... mmm... ok. Difurile de bas sunt ceva mai bine realizate.

Si daca toto vreti sa vedeti alte difuri facute in HU dar tot din gama "chinezarii" dar cu parametri T/S uitati-va aici :

http://www.maniac-sound.com

Preturi puteti gasi pe

http://www.trioda.ro/

Am cumparat de la ei,

din gama home -> cdcone:

30412 pt bas -> cutie inchisa

30406 pt medii -> cutie inchisa

Aviz pt cei care cumpara (ma indoiesc ca ar vrea careva din voi, desi amici de-ai mei, dupa ce au auzit cum suna, vor....):

Executia legaturilor dintre bobina si borne este aiurea de tot, adica firele sunt mult prea lungi si la un volum de peste 20W se lovesc de membrana...

Concluzie:

Difuzoare marca "gunoi" gasesti peste tot, pret mic.

Difuzoare ok dar din categoria "chinezarii" se gasesc relativ usor si sunt "relativ" bune.

Difuzoare "bune", hmm... hmm, mda, se gasesc si unele nu sunt chiar asa scumpe... desi majoritatea da.

Si cum spuneai, Vasile, Nu sunt asa bogat sa-mi iau lucruri ieftine...

Iar eu, dupa ce mi-am luat ce mi-am luat, mai bine asteptam 1 an si strangeam ceva bani si luam niste produse care se pot numi Difuzoare (1 dif de sub de 12" de 200eu, dif de medii de 50eu, si inalte de macar 35eu).

Si daca sunt destul de nefericit sa-mi doresc un 5.1...

Oricum, daca aveti posibilitatea, rabdati X luni si strangeti bani si luati-va ceva adevarat pt ca sincer, MERITA. Aici nu este vorba doar de zgomot si bubuiala ( ma rog, pt. unii este ), ci mai conteaza si atmosfera. Asta inseamna calitate.

(N-am nimic impotriva celor carora le plac difuzoarele de duzina.

" < Frumusetea este in ochii privitorului > " )

P.S.

"Chinezarii" se refera la acele produse de foarte slaba calitate care unele provin din china, altele din turcia, sau de aiurea.

Nota:

Sunt mult mai multe produse de foarte buna calitate care sunt produse in locatiile de mai sus, problema este ca pe la noi tendinta este de a se gasi doar cele din prima categorie.

Numai bine.

Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan

Am boxe facute cu difuzoare SAL dupa schitele lor, incinte de 100x37x32 cm si sunt "profund dezamagit" de posibilitatile lor... le voi schimba probabil cu Eminence... intradevar sunt prea sarac sa imi permit lucruri ieftine si slabe... si nu o sa mai dau in viata mea bani pe difuzoare SAL ... cred ca ar trebui sa postez un mesaj in care sa le vand la cei care nu cred toate astea ...

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

eu v-am scris un reply la ce a scris xman ... dar unu` mi l-a sters .... :( oricum xman nu prea le are cu multe ... PAREREA MEA ...SI APROPO .... ICS ... SAU CARE MI-AI STERS MESAJUL ... PUNE-L INAPOI CA DE ASTA SE NUMESTE FORUM !!!!F O R U M - aici gasesti PARERI , sfaturi , etc ale mai multor useri ... despre un anumit subiect ... si nu m-am luat de xman ... daca el nu stie ce inseamna PARAMETRII asta e partea a 2 a ....sunt profund dezamagit de ce ai facut ... asta ar insemna ca oricare ar putea fi moderator ... grav Vasile , foarte grav ...

Link spre comentariu

Phantasy, eu ti-am sters mesajul.

1.

si nu m-am luat de xman ... daca el nu stie ce inseamna PARAMETRII asta e partea a 2 a ....

Ba exact asta ai facut. Nu conteaza ca nu stie ce inseamna "PARAMETRII", dar nu trebuia sa-l jignesti in legatura cu asta. Puteai sa-i explici.

Afirmatiile pe care le-ai scris acolo nu aveau nici un argument bun.

2. xman n-a vrut sa posteze acolo, si m-a rugat sa-i mut postul.

Acum poti sa-i raspunzi aici, incearca s-o faci cat mai civilizat.

Sa-ti reamintesc ca mai ai o abatere de la Regulament, postul in care cereai o adresa de mail sa trimiti un anume program, care nu e free? :evil:

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

da ... NU L-AM JIGNIT !!!!!!!!!!!in fine ... nu am sa mai postez deoarece nu stau sa scriu de tampit , asa aiurea ca ti se pune tie pata pe ce scriu eu ... daca vrei sa pui postul ala , bine , daca nu la fel de bine ...si dupa inca o abatere ce ai sa imi faci ?sa imi fie frica cumva ?

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

probabil ... nu esti nici in cea mai mica masura autorizat sa ma banezi ... deci nu imi este frica , stai tu linistit ... cam atat am avut de spus ... SA REVENIM LA SUBIECT ! ma provoci la off-topicuri ... se vede ca nu esti un moderator profesionist :twisted: atat.

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

SA REVIN LA XMAN ...1- omule vezi ca este un forum plin de FOARTE MULTE informatii ... du-te si vezi , cauta , ce inseamna PARAMETRII ... daca la difuzoarele alea care ai zis tu sunt dati parametrii t/s eu ma impusc pe loc ... 2- dupa ce te documentezi la capitolul parametrii , treci si documenteaza-te si despre filtre ... ca ai facut praf tu nu stiu cate dif-uri de inalte de la SAL , cum a facut si DocX , prezent pe forum , nu are legatura cu difuzoarele ... ci cu filtrele ... vezi ca au si filtre la sal sau in multe alte parti ... 3- asta chiar mi-a placut ... citez : "Oricum, ideea care mi-am facut-o eu este ca un 12" nu duce mai mult de 100W decat daca vrei sa ai probleme (fie de distorsiuni fie de defect). " - acum sa iti explic ... MAJORITATEA DIFUZOARELOR DE LA SAL DE 12" SUNT DE 100,120,150 W ... dar , nestiind ce inseamna parametrii ... inteleg acum de ce ai zis ... nu e nimic ... niciodata nu vei putea sa stii tot ... sau sa stiu tot ... sau sa stie tot ...4- Aici chiar vorbesti prostii , scuza-ma dar trebuie sa spun .... AI zis , citez : "Executia legaturilor dintre bobina si borne este aiurea de tot, adica firele sunt mult prea lungi si la un volum de peste 20W se lovesc de membrana..." - Pot sa spun ca TE INSELI.5- Iar nu-mi convine ... ai zis , citez : "luam niste produse care se pot numi Difuzoare (1 dif de sub de 12" de 200eu, dif de medii de 50eu, si inalte de macar 35eu). " mda ... nu sunt de acord cu tine deoarece este o suma prea mare .... - hai sa itit arat ce faci cu 200 euro sau ce as face eu cu 200 euro , cat ai zis tu ca dai NUMAI PE UN DIFUZOR DE JOASE: a- ma duc la KON , imi iau difuzoare , apoi imi iau pal sau ma duc la DocX si imi face el cutiile ... si am 2 boxe de vreo 100-150 w si imi mai raman si bani ... apoi ies pe undeva de vreo 2-3 ori :wink: b- ma duc la SAL si imi iau difuzoare pt 2 boxe de 150 w - care se aud super bine ... si imi fac undeva mai ieftin niste incinte calumea pt ele si am 2 boxe super-ok ... c- imi iau 2 difuzoare de 15" de la P-Audio care sunt foarte bune ... sau 2 difuzoare de 12" si inca ceva inalte ... nu stiu exact pretul lor ... te orientezi si tu la fatza locului ... d- iei 2 difuzoare visaton care si alea sunt f bune tot cam de 12" ... si atunci poti sa tipi si sa te dai mare oriunde ... CE VREAU EU SA ITI EXPLIC ... este ca numai cu cat ai zis tu ca dai pe UN DIFUZOR , poti sa faci toate lucrurile care le-am scris eu mai sus ... - oricine alege ce vrea ... poti sa iti iei difuzor si la 1200 euro ... daca ai bani de aruncat .... VA INTREBATI DACA MAI AM , NU ? (stiu ca asta ziceti) :) mai am cum a zis XMAN , Concluzia ... : cauta , informeaza-te ca ai de unde , gandeste-te inainte de a face niste afirmatii care nu isi au rostul ... stii cum se zice : daca nu te pricepi , stai in banca ta ... legat de difuzoare , faci ce vrei ... dar uita-te cate variante si ce firme ai inainte de ce ai zis tu ... am terminat , aproape :d ---> pt cei care zic ca laud eu atata SAL-ul : tin sa precizez ca nu am nici o legatura cu SAL , nu le fac reclama , etc ... tin sa precizez ca eu am 2 boxe facute numai cu difuzoare SAL si sunt f multumit de ele ... acum in incheiere , doresc sa il rog pe Domnul Ics sa nu mai stearga si de data asta postul meu .... DA ???cam atat ... ne mai citim .ah , uitasem ... :d *** tin sa precizez ca acest topic/subiect este Phantasy ... eu sunt ala ... si se numeste :- CE PARERE AVETI DE DIFUZOARELE SAL SA 3050 ? - nu pareri de firme de difuzoare ... sau alte lucruri.ultimele pagini au fost cam off-topic /abateri de la subiect ... deci , va rog postati mesajele STRICT LA SUBIECT ... daca imi aduc eu bine aminte , aceasta este si o regula ... nu este asa Vasile ? :twisted: atat am avut de zis , ne mai citim.

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

am revenit cu o completare ... scurta , nu va faceti griji ... * intre - acest topic/subiect este- si -Phantasy- lipsesc cuvintele : creat de .. scuze , eram obosit ... cam atat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări