Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Deschidere lacăt firida

Postări Recomandate

Buna dimineata tuturor, mă adresez celor care știu cu o problemă  care poate părea banală dar la care eu nu am găsit rezolvare. Vreau să înlocuiesc vechiul tablou cu sigurante dar pentru asta trebuie sa decuplez alimentarea cu energie electrică din firida de pe casa scării și nu reușesc să deschid un fel de lacăt pus acolo de cei de la Electrica, știe cineva cum se deschide  drăcia ?

20190705_085024-628x431.jpg

Editat de trasorv
Link spre comentariu

In partea inferioara ,unde am facut eu sagetile,este broasca lacatului....dar,are cheie dedicata,greu de desfacut cu altceva decat cheia originala...daca nu exista sigiliu-luati flexul,taiati,alt lacat si gata!

a (FILEminimizer).jpg

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Dacă nu sunteţi electrician autorizat să lucraţi în reţele de joasă tensiune, ar fi mai bine să chemaţi pe cineva de la distribuitor, fiindcă dacă interveniţi în tabloul general şi se întîmplă ceva care afectează alţi locatari, sunteţi bun de plată.Trebuie de altfel anunţaţi locatarii ce vor fi afectaţi pe durata intervenţiei.

Editat de validae
Link spre comentariu

O manusa si un patent izolat. Scoti firul activ din tablou, il bagi intr-o siguranta automata si te-ai decuplat safe. Daca mai ai nevoie de curent pentru lucru, iei din iesirea sigurantei. Ai si comutatie si protectie si esti un pic izolat. Sigurantele temporare pot atarna in firele de bransament pana termini de aranjat ceea ce e prin preajma. Astfel, stai cat mai putin deconectat. Poti avea o priza din iesirea sigurantei si ai o bormasina, un frigider, o lumina cu stecher, etc.

Link spre comentariu

Nu trebuie decuplata alimentarea.

Luati capacul jos de pe tabloul vechi din casa si cu creionul de tensiune identificati faza care vine de pe "casa scarii" .Cu atentie luati faza la o parte si o izolati separat.

Apoi faceti toate legaturile la noul tablou,dupa care la sfarsit,cu atentie,legati faza.Si gata!

Link spre comentariu

Eu fac asta si pe faza si pe nul. Decuplez tabloul, arunc 2 sigurante temporar acolo si lucrez cu restul. Montez un prelungitor in iesire si am toata casa safe si alimentabila.

Chiar in weekend am de gand sa schimb tabloul. Pun unul mai mare si mai dotat. Nu aveam diferential in casa. O sa pun si o priza de tablou si voi gandi sa las locul si conexiunile necesare si pentru un releu de supraveghere. Si o semnalizare ca sa stiu daca a sarit si cel din scara blocului sau doar ce am prin casa.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu asa se deschide firida aia, lacatul e pacat sa`l taiati.

E mult mai simplu, cu flex cu pinza subtire sau un cleste de taiat bolturi, din acela mic crestati o ureche si apoi o indoiti sa iasa o parte a lacatului.

Este solutia simpla, eficienta si la care nu se face scandal.

Daca credeti ca`i nevoie punctati apoi cu sudura si e gata!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Izoleaza tot, e mai safe. Si lasa capetele de banda un pic desfacute ca sa ai ce sa apuci cand desfaci. Nu strange prea tare si nu pune prea multa banda. Daca ai o clema de capat, ar fi super.

Screenshot_20190705-145613_Chrome.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Inteleg ca punctul de masura se afla pe hol  in firida,siguranta este in amonte de contorul de energie deci nu aveti voe sa interveniti .Daca apare un eveniment vecinii va va acuza..mergeti pe varianta(periculoasa)-scoateti conductorul izolati ...

Link spre comentariu

Daca ai acces la siguranta, nu e nici o problema sa scoti patronul afara si sa-l bagi in buzunar ca sa nu-l infileteze altul de plictiseala cat nu esti acolo. Asta nu se numeste interventie, nu se modifica, nu se umbla la conexiuni, se scoate un patron care in timp se mai si arde...trebuie sa astept EON-ul sa vina sa-mi schimbe un fuzibil?

Mai rau e ca nu exista acces. In mod normal, ar trebui sa existe un bilet pe usa firidei, pe care sa scrie unde se poate gasi cheia, si cheia sa fie la cineva de pe palier.Merge si cu fire izolate, dar in situatia ca n-ar merge, nu e o problema accesul in asemenea firida.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 54 minute, Ion_Bumbu a spus:

ala'i lacat de Electrica.

Sunt 2 variante constructive, una mai mica-prezenta in poza-si alta cu deschiderea furcii mai mare.... la sute de bucati erau 6-7 variante de chei... tija lacatului este tratata, nu te lipesti cu pânza de bomfaier de ea! ...pe vremea când lucram in sistem am încercat sa distrugem un lacat din asta, varianta mai mare... cu barosul de 5 kg... s-au rupt urechile cutiei dar lacatul n-a avut nimic... doar broasca s-a blocat... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări