Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistoare/diode cu germaniu

Vizitator gigimarga

Postări Recomandate

Vizitator gigimarga

buna ziua,as avea nevoie relativ urgent de cateva tranzistoare/diode cu Ge pentru niste efecte de chitara (2N404, 2N508, 2N527, OC-uri, AC128, etc...).stie cineva pe unde pot gasi asa ceva, eventual sa pot sa le masor hfe-ul (am mai luat mai demult 6 bucati de 2N404 care toate aveau hfe-ul in jur de 60...)?am auzit ca ar fi prin bucuresti niste targuri de vechituri (unul prin valea cascadelor si unul pe la obor, dar nu stiu exact nici unde, nici cand...)...as putea gasi pe acolo asa ceva?multumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• Dr.L

2

• mapo13

2

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Vizitator gigimarga

germaniu se deschide mai usor decat siliciul dar ca sa faci efect FUZ nu trebuie tocmai germaniu se poate face si cu operational.Uite o schema simpla aici http://www.aaroncake.net/circuits/fuzz.asp

multumesc mult de raspuns, dar eu vreau sa-mi fac niste fuzz-uri din anii '60 (tonebender, fuzz face, rangemaster, etc.) si care nu suna cum trebuie decat cu tranzistoare si diode cu germaniu (mi-am facut mai demult doua si am fost incantat - nu se compara cu cele cu circuite integrate si nici chiar cu cele cu tranzistoare cu siliciu).numai bine,radu
Link spre comentariu

prin valea cascadelor n-am mai vazut tranzistori cu germaniu,desi nici nu m-am uitat dupa ei,iar targul de la obor unde e?in pantelimon gaseai sigur,dar ala s-a inchis :(

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

prin valea cascadelor n-am mai vazut tranzistori cu germaniu,desi nici nu m-am uitat dupa ei,iar targul de la obor unde e?in pantelimon gaseai sigur,dar ala s-a inchis :(

unde este, mai exact, targul din valea cascadelor (strada valea cascadelor stiu unde este...din ea se intra in autogara militari, nu?)...ceva repere?multumesc
Link spre comentariu

o iei perpendicular cu troleele,pe langa autogara,mergi dupa strada aia pana cand se termina-unde se despart tramvaieleo iei puitin la stg si il vezi acolo aia care te taxeaza la intrare(~2ron)

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

o iei perpendicular cu troleele,pe langa autogara,mergi dupa strada aia pana cand se termina-unde se despart tramvaieleo iei puitin la stg si il vezi acolo aia care te taxeaza la intrare(~2ron)

multumesc mult!
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Cele doua tr. ale mele sunt int-un etaj de amplificare - practic sunt chiar finalele de la un Exceptional Aparat de colectie SCHAUB LORENZ fabricat in 1961 .Am un zgomot pe partea audio un "frushuit " foarte enervant care apare cand vrea el. Am inlocuit toti electroliticii mai ramane sa schimb si acesti doi AC 128 . Este acel zgomot tipic de potentiometru murdar ....care apare pe partea finala cu amplif complet izolat de lantul FI si amplif de intrare .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări