Vizitator gigimarga Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 buna ziua,as avea nevoie relativ urgent de cateva tranzistoare/diode cu Ge pentru niste efecte de chitara (2N404, 2N508, 2N527, OC-uri, AC128, etc...).stie cineva pe unde pot gasi asa ceva, eventual sa pot sa le masor hfe-ul (am mai luat mai demult 6 bucati de 2N404 care toate aveau hfe-ul in jur de 60...)?am auzit ca ar fi prin bucuresti niste targuri de vechituri (unul prin valea cascadelor si unul pe la obor, dar nu stiu exact nici unde, nici cand...)...as putea gasi pe acolo asa ceva?multumesc mult! Link spre comentariu
Stefan Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 terbuie sa existe ceva echivalente .ai cautat cataloagele pt fiecare?? Link spre comentariu
Yo4You Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 germaniu se deschide mai usor decat siliciul dar ca sa faci efect FUZ nu trebuie tocmai germaniu se poate face si cu operational. Uite o schema simpla aici http://www.aaroncake.net/circuits/fuzz.asp Link spre comentariu
Stefan Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 cauta datashet-urile : http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... N404.shtml sau alta scheme cu ce ai nevoie Link spre comentariu
Vizitator gigimarga Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 germaniu se deschide mai usor decat siliciul dar ca sa faci efect FUZ nu trebuie tocmai germaniu se poate face si cu operational.Uite o schema simpla aici http://www.aaroncake.net/circuits/fuzz.aspmultumesc mult de raspuns, dar eu vreau sa-mi fac niste fuzz-uri din anii '60 (tonebender, fuzz face, rangemaster, etc.) si care nu suna cum trebuie decat cu tranzistoare si diode cu germaniu (mi-am facut mai demult doua si am fost incantat - nu se compara cu cele cu circuite integrate si nici chiar cu cele cu tranzistoare cu siliciu).numai bine,radu Link spre comentariu
Blind Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 Mergi sambata/duminica prin targuri si vezi ce gasesti... Link spre comentariu
Dr.L Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 prin valea cascadelor n-am mai vazut tranzistori cu germaniu,desi nici nu m-am uitat dupa ei,iar targul de la obor unde e?in pantelimon gaseai sigur,dar ala s-a inchis :( Link spre comentariu
niq_ro Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 mai bine cauta prin casa sau prin vecini aparate de radio vechi, din alea portabile, de exemplusi gasesti tranzistoare cu germaniu :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator gigimarga Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 prin valea cascadelor n-am mai vazut tranzistori cu germaniu,desi nici nu m-am uitat dupa ei,iar targul de la obor unde e?in pantelimon gaseai sigur,dar ala s-a inchis :(unde este, mai exact, targul din valea cascadelor (strada valea cascadelor stiu unde este...din ea se intra in autogara militari, nu?)...ceva repere?multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat August 22, 2007 Partajează Postat August 22, 2007 o iei perpendicular cu troleele,pe langa autogara,mergi dupa strada aia pana cand se termina-unde se despart tramvaieleo iei puitin la stg si il vezi acolo aia care te taxeaza la intrare(~2ron) Link spre comentariu
Vizitator gigimarga Postat August 23, 2007 Partajează Postat August 23, 2007 o iei perpendicular cu troleele,pe langa autogara,mergi dupa strada aia pana cand se termina-unde se despart tramvaieleo iei puitin la stg si il vezi acolo aia care te taxeaza la intrare(~2ron)multumesc mult! Link spre comentariu
mapo13 Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Ma ajutati si pe mine cu doua tranzistoare pe germaniu : AC128 ...sa ma rog un echivalent daca gasim !AC 180 nu merge cumva in locul lor ?Multumesc Link spre comentariu
mapo13 Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Cele doua tr. ale mele sunt int-un etaj de amplificare - practic sunt chiar finalele de la un Exceptional Aparat de colectie SCHAUB LORENZ fabricat in 1961 .Am un zgomot pe partea audio un "frushuit " foarte enervant care apare cand vrea el. Am inlocuit toti electroliticii mai ramane sa schimb si acesti doi AC 128 . Este acel zgomot tipic de potentiometru murdar ....care apare pe partea finala cu amplif complet izolat de lantul FI si amplif de intrare . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum