flomar60 Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 (editat) Salutari! Daca se dispune de 2 trafuri identice se poate improviza o alimentare simetrica ~ /0/ ~ prin inserierea celor doua secundare iar punctul de inseriere este borna zero a alimentarii. Cele 2 secundare -daca sunt inseriate corect-ofera la capetele libere tensiune dubla fata de un singur secundar...daca nu sunt inseriate corect ,tensiunea la cele 2 capete este zero.... ...am deschis acest topic ca urmare a afirmatiilor facute aici:https://www.elforum.info/topic/137950-group-buy-amplificator-sara/?do=findComment&comment=1797797.... Poze: Editat Iulie 3, 2019 de flomar60 1 Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Corecta afirmatia cu mentiunea ca fazarea se poate face si din legarea primarelor. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 3, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2019 Da, se poate face si din primar fazarea! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Uneori trebuiesc demonstrate prin teste chestiuni elementare, sunt destule situatiile de acest profil pe forum. Sigur ca se face fazare si la inserierea a 2 secundare de la 2 trafuri identice, eu insumi am probat asta mai demult, si cred ca am si pus pe forum dar nu mai stiu pe unde. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 1 oră în urmă, QQme a spus: Corecta afirmatia cu mentiunea ca fazarea se poate face si din legarea primarelor. Fiecare din cele doua trafuri are câmp de dispersii propriu si din fazarea primarelor puteti schimba mult distributia câmpului rezultant. În bine dar si în rau. Puteti testa cu o sonda inductiva (o mica bobina fara miez dar cu spire multe conectata la osciloscop sau la un mic amplificator de test (un LM386 si o pereche de casti). 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 @flomar60, 20,6V + 20,6V nu face 40,99V. Sa fie VICI de vina? Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 4, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2019 Nu!... dar Vici nu este true-RMS!... celelalte doua sunt!.... plus ca are si o rata de esantionare diferita... Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Si daca era True-RMS , tot era o diferenta . Se poate proba , cu o multime de aparate , si cu analogic ( cu ac ) . De ce ? ... e prea mult de povestit . Editat Iulie 4, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Am vazut aceasta configuratie in final Technics cu STK 1050 . Avea doua transformatoare identice cu secundarele inseriate si primarele in paralel plus comutator tensiune retea . Nu retin modelul dar caut si revin . Link spre comentariu
validae Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) 1 oră în urmă, flomar60 a spus: Nu!... dar Vici nu este true-RMS!... celelalte doua sunt!.... plus ca are si o rata de esantionare diferita... TRUE RMS contează doar la forme de undă nesinusoidale, dar la o sinusoidă (aproape) pură şi un DT 830 (15 Lei) bine calibrat trebuia să arate 41,2V în condiţiile date. Ar fi bine totuşi să-i verificaţi precizia lui VICI pe alternativ, măcar prin comparare cu celelalte două.S-ar putea ca la capăt de scală să aibă erori mult mai mari... Editat Iulie 4, 2019 de validae Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 In trecutul indepartat,anii60-70 mai pe la tara tensiunea retelei era de 180-190V,si atunci se utiliza un trf. industrial 220/24 V 63-100VA montat ca autotrf.fazat corespunzator c u primar inseriat cu sec. ce adauga cam 20V la tensiunea retelei si asigura functionarea TV-ului..acum daca inlocuesc vreun STK pentru siguranta scad alimentarea amplificatorului cu 20-30V inseriind cu primarul original un secundar al unui trf. de 30-50VA 220/24-28V cu fazarea in sens negativ. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) SE-A808 este modelul de Technics , vedeti schema .Transformatoarele erau complet ecranate cu carcasa de tabla si turnate in rasina . Editat Iulie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Erau ecranate separat sau impreuna? EDIT: am gasit un desen: Editat Iulie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Erau ecranate separat . https://www.google.com/search?q=technics+se+a808&client=firefox-b-e&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjgpsqZ4ZrjAhUR0qYKHadqCbkQ_AUIECgB&biw=1366&bih=650#imgrc=gOK_cG9_8qOjTM: Vedeti in link . La vremea lui era ceva aparte si scump . Editat Iulie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Acum 2 ore, razvan-l1 a spus: SE-A808 este modelul de Technics , vedeti schema .Transformatoarele erau complet ecranate cu carcasa de tabla si turnate in rasina . Sanatate permanenta ! Confirm ,am avut la reparat acest model. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum