Taraxacus Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Am o statie CB Storm 100 Turbo - pe drum am observat că receptionez doar franturi de conversatii de la autovehiculele care erau foarte aproape. Am intrebat un coleg de drum pe tel mobil (cu care plecasem in tandem) si mi-a spus ca ma receptionează și ca mi-a răspuns așa am dedus că statia mea nu mai receptionează. Mă puteți ajuta cu un sfat sau o recomandare ? Schema nu o am. Mulțumesc anticipat. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Suna a probleme la squelch. Cumva blocat pe maxim. Auzi numai semnale foarte puternice. Nici eu nu am schema, ca te-as ajuta. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iulie 3, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2019 squelch se reglează, adică atunci când reglez apare si dispare zgomotul de fond (fâșâitul puternic) specific. Nu am idee daca are legătură una cu alta. Am si un buton pe care dacă îl apăs anulează semnalele mai slabe (RF-G off) si nu se simte diferenta , normal, inainte dacă era pe on sql era mai prost. Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Folosește schema de la Jopix 1 AF. Este același lucru. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iulie 29, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2019 Am rezolvat chestiunea. La talpa de la antenă aveam o membrană de cauciuc (este cu magnet) care s-a degradat, s-a rupt ... În locul ei am pus o cârpă. Asta a fost cauza. Am dus statia la un atelier și mi-au spus că au refăcut niste lipituri la microfon (se cam degradase izolația de la cablu si arăta urât) au scurtat 10 cm din cablu și l-au lipit din nou și mi-au spus că n-are nimic statia. Am cumpărat de acolo o membrană de cauciuc cu magnet si am pus antena pe ea. A funcționat OK. Ieri nu am mai pus membrana cumpărată, pt că nu era la îndemână, am pus tot o cârpă. Nu mai voia să funcționeze... M-am oprit, am căutat membrana prin portbagaj pe unde căzuse și am eliminat cârpa, funcționează impecabil. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 7, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2020 A reapărut fenomenul, de data asta m-am abiționat si am măasurat continuitatea cablului de la antenă (coaxialul). Era întrerupt. Am desfăcut talpa antenei, am tras de firul cenral și a ieșit un fragment de cca 15 cm. Am retezat cablul și am refăcut lipitura la antenă. Fenomenul nu s-a mai repetat indiferent de materialul pe care l-am așezat sub talpa antenei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum