turcu_dan Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Salutare. Doresc sa realizez acest proiect de la Seas - Idunn - . Am realizat filtrele (90%, mai am nevoie de 2 rezistente), am intrat in posesia driverelor de inalte 27TBCD/GB-DXT, mai dureaza undeva la 20 de zile pana sosesc difuzoarele de bas 27TBCD/GB-DXT + tubul de bas. Insa nu inteleg un lucru, poate ma lamuriti..... In descrierea proiectului se precizeaza ca incinta are un volum de 20l, insa daca calculez volumul cu dimensiunile din schita proiectului obtin un volum mai mare.... ce nu este bine? Practic ar veni cam asa calculul : 230x530x265 = 32.3 l. Cei 20l se refera la volumul net ramas in cutie, dupa introducerea difuziarelor+filtre+ mat burete ... etc? Ma intereseaza volumul pentru ca as dori sa modific inaltimea incintei, as vrea sa fie undeva la max 420mm, in acest caz as mari adancimea incintei pentru a pastra volumul dat de fabricant. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 (editat) Intotdeauna se da, se calculeaza si se foloseste in calcule si simulari doar volumul net - adica cel al aerului ramas in cutie. Asta inseamna fara difuzoare, ranforsari si filtre. Materialul fonoabsorbant de densitate mica (melana, burete) nu se ia in considerare la calcularea volumului net. Materialele antivibratii (vopsea cu fulgi sau folii de cauciuc) se scad din volumul total pt a obtine volumul net. Materialele fonoabsorbante de densitate medie (pasla) se scad si ele partial din volumul total. Este discutabila scaderea (sau nu) a volumului tubului/deschiderii BR. Editat Iulie 3, 2019 de Shambala Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 (editat) link-ul: http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=380:idunn&catid=66&Itemid=365 mie cutia la interior imi iese ca are 22,9 litri. Nu uita sa scazi din fiecare dimensiune 32mm (2x18mm grosimea mdf-ului). Dimensiunile exterioare sunt: 265, 230 si 530. Interior ai 233, 198 si 498 . => 22,97 litri Editat Iulie 3, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
arcgotic Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Fain proiect! Cat te-a costat crossoverul+difuzoarele? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 4, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Filtrele si difuzoarele au costat undeva la 500 euro. Mai ramane sa vedem incinta, am de gand sa cumpar mdf-ul de la Hornbach, am inteles ca la ei se si debiteaza. O sa mai pun si la interior o ranforsare gaurita. Pe pauoul din fata credeti ca este nevoie de 2 placi de 18mm lipite impreuna? Editat Iulie 4, 2019 de turcu_dan Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Nu e nevoie dar ajuta. Nu trebuia sa cumperi piesele pt filtru, era mai bine sa fi facut unul cu piese ieftine si sa il incerci, eventual dupa aceea "sa mai tragi de el" in sus si in jos (ca ecart in special). Pe site la Seas am gasit 2 filtre prost proiectate, aproape gresite. Oarecum in stilul vechilor proiecte Visaton, unde multe din filtrele propuse erau gresite. Acesta nu este gresit, dar foarte posibil ca poate fi imbunatatit, depinde cum suna difuzoarele si ce muzica se asculta. Editat August 8, 2019 de Shambala Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 4, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2019 Ca si material material fonoabsorbant am fonomin, ziceti ca ar trebui sa tin cont de el la calcului volumului? In general ascult muzica anilor 90". As mai avea de gand sa fac si un subwoofer, daca tot o sa debitez mdf cred ca trebuie sa cumpar 2 foi, probabil ca ar ramane si material si pentru subwoofer, ma gandesc ca la finalul realizarii incintelor nu pot avea pretentii prea mari de bas de la aceste incinte. La nevoie as putea amplifica sub-ul din alt amplificator, am mai multe, mai am ramase si modulele de la Dudikoff, Zal 50 si Zal 100 W in 8ohm, probabil ca ar merge cel de 100W cu un filtru activ. Aveti ceva recomandari pentru un difuzor de subwoofer cu care ati lucrat si ati obtinut performante bune? Valoarea alocata pentru difuzorul de sub ar fi undeva la 200euro. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 5, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2019 (editat) Am facut cateva calcule in care am prins si volumul panoului din interior ce va servi ca ranforsare suplimentara, am calculat volumul total al placii si am considerat ca va ramane doar 50% din ea, urmand sa fie gaurita. Am ales dimensiunile de 345 adancime x 230 latime (ca originalul din proiect) x 420 inaltimea. Cu aceste dimensiuni o sa am 22.3 l fata de 21.44 cat este originalul, am lasat 1l in plus luand in calcul materialul fonomin pe care-l am. Acesta trebuie aplicat doar pe peretii laterali si spate? Editat Iulie 5, 2019 de turcu_dan Link spre comentariu
arcgotic Postat Iulie 5, 2019 Partajează Postat Iulie 5, 2019 Nu mai bine era sa fie mai mare volumul si ranforsata mai mult? Din ce citisem la cei ce fac boxe, din 10 in 10 cm max trebuie puse ranforsari. pe toate axele. Cu un volum mai mare, ai loc la interior de mai multe ranforsari ca sa ramana util cat vrei. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 8, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2019 Da, o sa iau în calcul în volum mai mare cu cca 1.5 l. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 8, 2019 Autor Partajează Postat August 8, 2019 Am primit si difuzoarele de mid-bas. Mai ramane sa fac cutiile. Am ramas uimit cand am vazut ca spider-ul nu izoleaza bobina de posibile particole de praf, etc. Le-am facut si un test asa nemontate, fara cutie si filtru, deocamdata nu impresioneaza cu nimic. https://screenshot.net/y0nqvs4 https://screenshot.net/qxykzhk Link spre comentariu
sesebe Postat August 8, 2019 Partajează Postat August 8, 2019 Astept pareri despre difuzor. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 8, 2019 Autor Partajează Postat August 8, 2019 Revin cu detalii, poate reusesc sa merg intr-o saptamana/doua la hornbach sa debitez placile de mdf. Pana atunci realizez filtrele. Link spre comentariu
Shambala Postat August 8, 2019 Partajează Postat August 8, 2019 (editat) Si eu am ramas uimit de lipsa de izolatie a spiderului. Este o treaba exceptional de grava, mai ales la proiectele scumpe (eu am Excel) unde se foloseste angelhair - care se lasa liber in incinta. Eu am adoptat o solutie veche de 60-70 de ani, un soi de plasa deasa prinsa cu elastic in spatele difului. Incintele mele sunt inchise. Editat August 8, 2019 de Shambala Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 8, 2019 Autor Partajează Postat August 8, 2019 Totuși, mă gândesc că nu e un defect de fabricație. Cred că e cu un anumit motiv lăsat așa, nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum