Vizitator Postat Noiembrie 19, 2019 Partajează Postat Noiembrie 19, 2019 Seriile astea de la Sony (TA-F1xx-5xx) sunt celebre pentru aceste integrate surse (7815, 7915) care se incalzesc in draci si crapa lipiturile la ele. Verificati lipiturile de la surse, este posibil sa nu fie arse.probabil ca lipitura de masa la ele nu mai exista, asa cum zice @alf mai sus. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Noiembrie 19, 2019 Partajează Postat Noiembrie 19, 2019 Eu cred ca nu masurati bine ,ati luat masa de referinta ok ?, sau daca decuplati iesirea cat este ? Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2019 Si eu ma tem de lipsa lipiturii de masa la IC 900si 901, sunt 5 (cinci) strapuri intre punctul comun si masa....Momentan nu-l am in mana, doar schema. Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2019 Duminica am umblat pe fuga in amplif...din cate tin minte, in punctul comun nu aveam 0 V ci -9,-10 V. Am sa verific mai bine cand pun mana pe el...Stima. Link spre comentariu
aurel70 Postat Decembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2019 Salutare! Am reusit sa mai pun mana pe acest amplif si am constatat ca strapul care aducea masa la integratele stabilizatoare era inlocuit de cineva cu o rezistenta de cca 150 k...Am pus strapul si am masurat tensiunile. Sunt foarte aproape de valorile din schema. dar de functionat....nu. Am verificat iarasi tensiunile pe IC 300 si IC 301 si am gasit valori corecte la IC 300. Insa la IC 301 am gasit aprox -13,6 V si pe pinii 1 si 7, unde trebuia sa fie zero.. Oare sa fie acest integrat. Nu vad cum ar putea veni aceasta tensiune din exteriorul acestuia. Stima! Link spre comentariu
aurel70 Postat Decembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Salutare si Craciun Fericit tuturor userilor! Pe restul pinilor lui CI 301 respectiv 2,3,5 si 6 am zero volti. Link spre comentariu
alf Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Atunci ramane cum am discutat... Inlocuieste integratul. Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 8, 2020 Autor Partajează Postat Martie 8, 2020 Azi am apucat sa mesteresc ceva la partea de corector al amplifului. Am inlocuit cu incredere integratul IC301 si am obtinut fix acelasi rezultat ca inainte de inlocuire....Am luat o lupa si am urmarit cablajul. Cu greu am depistat cateva fisuri in zona pot. de bas. Le-am acoperit cu fludor si a aparut sunetul pe canalul stang, tonul si balansul se regleaza. Pe pinul 7 al IC301....aceiasi -13-14 V. Am decuplat etajul si de IC300 si de intrarea in etajul final iar tensiunea negativa persista ...Deduc astfel ca ori mai sunt si alte fisuri pe care nu le vad, ori ceva incorect in elementele buclei de reglaj al tonului. Ceva pareri?Multumesc. Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 8, 2020 Partajează Postat Martie 8, 2020 (editat) Cred ca este un electrolitic cu pierderi intre armaturi si de acolo tensiunea suspecta. Era bine sa ai un capacimetru si luai toti condensatorii electrolitici la masurat. LE:Nu este exclus nici un strap aiurea intre doua trasee. Editat Martie 8, 2020 de marius75 Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 8, 2020 Autor Partajează Postat Martie 8, 2020 Multumesc pt sugestie. Am separat total etajul de restul montajului si am verificat scurtcircuitele...Nu sunt. Tot ce mai pot incerca ar ramane buclele de reglaj ton...Am scos si peR403 si pe C406 Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 8, 2020 Partajează Postat Martie 8, 2020 Ar trebui verificate tensiunile înainte și după C404, C405, C410. Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 8, 2020 Autor Partajează Postat Martie 8, 2020 Am observat ca atingand simultan cu degetul bornele cond C403, apare sunetul pe canalul in cauza si dispare lent, odata cu cresterea tensiunii negative la pin 7. Presupun ca e pot de bas, deoarece am suntat portiunea dintre cursor si R405 cu cca 20k si canalul merge, pe pin 7 am 0 V... Link spre comentariu
overdrive Postat Martie 9, 2020 Partajează Postat Martie 9, 2020 Daca ti se intrerupe potentiometrul de bass operationalul ramine fara reactie si o ia razna... Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 9, 2020 Autor Partajează Postat Martie 9, 2020 Cam prin el se inchide reactia in cc. Daca am pus rezistenta intre cursor (pe placa) si R405, a disparut tensiunea negativa de la pin 7 si etajul functioneaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2020 Partajează Postat Martie 9, 2020 Proasta schema, complicaciuni aiurea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum