aurel70 Postat August 25, 2019 Autor Partajează Postat August 25, 2019 Salutare! Am reusit in sfarsit sa introduc valorile masurate de mine pentru canalul care era bun. Masuratorile au fost facute la intervale diferite de timp, unele la cateva ore distanta. Puteti compara cu schema ca sa va faceti o parere. Cum prind timp reiau si pentru celalalt. Stima. Link spre comentariu
sesebe Postat August 25, 2019 Partajează Postat August 25, 2019 Alta treaba, ai 4V la bornele Tec-J-ului. Link spre comentariu
aurel70 Postat August 25, 2019 Autor Partajează Postat August 25, 2019 Dar tensiunile pe colectorul si emitorul superdiodei cum vi se par fata de valorile din schema? In baza am in raport cu masa, nu 0,6V cit ar trebui, ci....-5,7V. Insa intre C-E la superdioda se pastreaza circa 2,1V care sunt foarte aproape de 2,2V cum prevede schema (adica intre -1,1 V si + 1,1V) Oare de unde acest dezechilibru pe bornele superdiodei? Nici aici nu este totul OK... Link spre comentariu
sesebe Postat August 25, 2019 Partajează Postat August 25, 2019 Tensiunea la iesire trebuie sa fie 0V (+/- ceva milivolti) Iar pe capatele superdiodei va fi cu +/- caderile de tensiune B-E de pe tranzitorii finali. Astea sint de pe etajul care merge, banuiesc. Link spre comentariu
aurel70 Postat August 25, 2019 Autor Partajează Postat August 25, 2019 (editat) Nu am 0V intre iesire si masa, ci undeva intre 40-50 mV. Nu inteleg de ce pe colectorul superdiodei in loc de 1,1 V am -3V, in emitor in loc de -1,1 am -5,1 V, iar pe baza , in loc de 0,6V am -5,7 V...Da, este vorba de canalul care functioneaza.Stima! Editat August 25, 2019 de aurel70 completare Link spre comentariu
paul_ral Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Sony a avut probleme si la serii cu pretentii. Dovada, acest TA F550ES. De notat starea lipiturilor Link spre comentariu
aurel70 Postat Septembrie 6, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Acest mod de realizare a lipiturilor nu poate duce cu gandul la un aparat Sony....Sau poate ca e un aparat aflat pe masa de operatie si se fac diferite probe. La un aparat nou, model mai evoluat...nu prea se potriveste. Eu mai am o banuiala asupra prefinalilor, in sensul ca ar putea fi unul din ei cu ceva intrerupere partiala. Momentan nu mai pot a ma ocup de el, e undeva in alta localitate...Stima! Link spre comentariu
okean Postat Septembrie 7, 2019 Partajează Postat Septembrie 7, 2019 Strict pentru poza postata de colegul @ paul_ral ... "mecanismul" e simplu : tranzistorul se incalzeste, caldura se transmite prin piciorul componentei, lipitura in timp imbatrineste exact ca in poza. Prima " miscare " care se face (la o depanare) se intaresc lipiturile la piesele care se incalzesc : punti, diode, tranzistori de medie si de putere, piese voluminoase, mufe de intrare etc... Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 7, 2019 Partajează Postat Septembrie 7, 2019 (editat) Prima "miscare" este inspectia vizuala - cf. manualelor de depanare. Pot fi lipituri reci / imbatranite si la componente permanent reci. Am intalnit un Wadia cu zeci de lipituri reci pe partea digitala. La unele aparate este [deja] stiut in comunitatea depanatorilor [de top] ca s-a folosit un fludor prost care a imbatranit catastrofal, devenind nu doar casant ci aproape sfarmicios - ex Luxman M03. Dar suntem off-topic, sa ne oprim aici. Editat Septembrie 7, 2019 de Shambala Link spre comentariu
aurel70 Postat Septembrie 25, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2019 Salutare tuturor! In week-end am reusit cateva ore sa ma joc cu pistolul de lipit. Dupa montarea unui 2SK 246 pe canalul drept (initial prajit) si a tranzistoarelor finale bune, am probat etajul final cu superdioda nescurtcircuitata, si functioneaza bine, suna foarte frumos insa din cauza celor 147 mV pe care -i mai am la iesire am legat boxa prin cond. electrolitic. Pe 8R nu se incalzeste semnificativ. Si se aude mai bine decat canalul drept care functiona. Tesiunile masurate (poza din postul anterior) indicau o problema si aici si am presupus ca ar fi o intrerupere prin tranzistoarele prefinale, ceea ce s-a confirmat cind am extras prefinalul PNP si l-am masurat. Avea o jonctiune intrerupta total si una partial. Dupa inlocuire cu un prefinal echivalent, tensiunile s-au apropiat mult de cele din schema si sunetul s-a imbunatatit. Dar si aici am circa 50 mV la iesire... pe unde credeti ca ar trebui cautat pentru a reduce offset-ul? Stima! Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 25, 2019 Partajează Postat Septembrie 25, 2019 (editat) C608 l-ai schimbat? Testeaza cu unul de prin sertare dar acolo trebuie un condesator electrolitic bipolar - nepolarizat. Rezistentele puse in chenar pe schema sper ca-s verificate (eventual prin inlocuire) sa aiba exact valoarea specificata. Am avut un amplificator fara nici o componenta activa defecta in schimb am schimbat TOTI rezistorii din etajul final si toti condesatorii, cei electrolitici de pe calea de semnal si cu upgrade la film. Aproape nici o rezistenta din etajul final nu avea valoarea originala in toleranta de 20%. La toate le fugise valoarea. Acum acel amplificator a ajuns la cineva care il foloseste ca amplificator de monitorizare in studio. I-a placut foarte mult cum suna dupa operatie, desi nu avea mai mult de 25-30W/canal. Editat Septembrie 25, 2019 de sesebe Link spre comentariu
aurel70 Postat Septembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Eu ma gandeam la imperecherea tranzistoarelor din etajul prefinal, pentru ca cel putin la canalul drept care era prajit am pus pereche de la e.......serv..Shop, si sunt foarte apropiate. La prefinal, am diferenta de circa 30 (beta la acelasi curent). Daca e din comp pasive..... e mult mai mult de lucru . Multumesc pentru sugestie. Stima. Link spre comentariu
aurel70 Postat Septembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Poate a intalnit cineva o problema asemanatoare la partea de corector-loudness a acestui amplif., al meu merge doar cu Source Direct apasat si prin urmare butoanele joase - medii - balans nu au nici un efect. La partea asta inca nu am apucat sa umblu si postez schema, sperand ca ajuta cumva la elucidarea problemei, care se manifesta la fel pe ambele canale. Stima. Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2019 Salutare tuturor! Am incercat zilele trecute sa vad ce se intampla cu partea de preamplificare-corectie a acestui amplif. si am constatat ca valorile alimentarii integratelor IC 300 si IC 301 sunt neconforme cu schema: pe pinii 4 in loc de -15,1V am aproape -24V (V-) iar pe pinii 8 in loc de +14,9V am 5,9V (V+). Aceste tensiuni le-am gasit si pe iesirile stabilizatoarelor de tensiune 7815 respectiv7915.Atasez partea de schema a stabilizatorului. Mentionez ca Ic300 si IC 301 sunt la temperatura camerei iar Ic900 si IC 901 putin caldute. Tensiunile de intrare +/- coespund schemei. Cred ca ar trebui sa schimb intai TA7815 si TA 7915. Credeti ca e bine asa? Multumesc pentru orice raspuns/sugestie/sfat. Stima! Link spre comentariu
alf Postat Noiembrie 19, 2019 Partajează Postat Noiembrie 19, 2019 Masa IC900 si IC901 e in pom si pomu'n aer. Verifica strapul ce le conecteaza la masa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum