Vizitator viobio Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 Acum 7 minute, gauss a spus: ECH81 ( sau 6I1P ruseasca ) mergea in locul altui tub , de la selectoarele de canale la TV cu tuburi . Era mult mai ieftin , si se gasea curent . Putini depanatori au stiut ( si folosit ) acest lucru . In loc de PCF801? La TV Miraj? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 (editat) Cred ca da ! Nu stiu exact , parca difera la filament ( tensiune ) ... Ma rog , eu nu am reparat nici un televizor in viata mea , nici pe ale mele , dar am avut colegi care erau " cu geanta " 24 din 24 ! , fiind lampari la serviciu ... , TV - urile cu tuburi erau floare la ureche . Din discutiile lor am inteles acest lucru , cat si altele . Editat Octombrie 1, 2019 de gauss Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 Trioda si heptoda sunt separate...n-am zis altceva. Citat Distanta foarte mica intre catoda virtuala(norul electronic autoemisiv) apartinand heptodei, si grila(fizica) a triodei Greu de conceput o tetroda semiconductoare cu efect de camp, cu aceeasi parametrii... Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 1, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2019 (editat) Hopa... dupa ce am declarat inchis subiectul a aparut un usor interes. Unele postari sunt pe langa desi se refera la ECH81. ECH81 are la filament 6,3V/300mA si a fost folosita in alimentare serie.Cred ca pana la 150Mhz nu are mari probleme. Eu vreau sa fac un radio regenodyne cu ECH81 si PFL200 in configuratie ARF+MIXER/OSC+AFI+REGEN DET+AF FINAL Sa lasam imaginatia sa zboare...poate iese... poate nu Editat Octombrie 1, 2019 de mila Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) O mica precizare heptoda mixer-oscilator nu va fi pilotata de reglaj AGC Acum nu ma hotarasc sa fac aparatul direct in zona de interes 49-41-40m sau sa-l fac pe zona UM si sa folosesc un convertor pentru ~40m la UM si astfel sa devina un aparat cu dubla conversie. De asemenea nu sunt hotarat pe valoarea frecventei intermediare.Sa folosesc frecventa intermediara clasica 455-465KHz sau o frecventa sub 100KHz. Frecventele de 455-465KHz sunt mai usor de folosit pentru-ca am 2 sasie semidefrisate de Traviata din care pot recupera transformatoarele de FI care sunt intacte. Editat Octombrie 2, 2019 de mila Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 În condițiile unui regen detector după AFI 455 kHz e foarte greu de implementat AGC pe etajele AFI. Detectorul regenerativ va produce inevitabil oarece oscilații pe 455, care vor păcăli sistemul AGC (el va percepe acele oscilații drept semnal util și va reduce amplificarea AFI). E o problemă de care m-am lovit practic cand am încercat sa adaptez un altfel de detector la un Select pe lămpi, ca să pot recepționa SSB. Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Acum 21 ore, gauss a spus: ECH81 ( sau 6I1P ruseasca ) mergea in locul altui tub , de la selectoarele de canale la TV cu tuburi . Era mult mai ieftin , si se gasea curent . Putini depanatori au stiut ( si folosit ) acest lucru . Vreti sa spuneti ca unii foloseau ECH81 in selectorul de canale ? Sau inlocuiau ECH81, la aparatele de radio, cu o trioda-pentoda utilizata la selectoare TV ? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) Acum 6 minute, VAX a spus: Vreti sa spuneti ca unii foloseau ECH81 in selectorul de canale ? Sau inlocuiau ECH81, la aparatele de radio, cu o trioda-pentoda utilizata la selectoare TV ? Da . Asta vreau sa spun , si am spus . La radio nu se inlocuiau cu tuburi TV ( deficitare ) , fiindca exista ECH81sau 6I1P ( ruseasca ) , accesibila permanent si mult mai ieftina , n - au lipsit niciodata . Unele magazine au avut pana prin 2000 . P.S. - de fapt , care e ideea ? Aveti TV si vreti sa puneti ECH81 ? Sau invers ? ... Editat Octombrie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Acum 17 ore, mila a spus: Hopa... dupa ce am declarat inchis subiectul a aparut un usor interes. Unele postari sunt pe langa desi se refera la ECH81. ECH81 are la filament 6,3V/300mA si a fost folosita in alimentare serie.Cred ca pana la 150Mhz nu are mari probleme. Eu vreau sa fac un radio regenodyne cu ECH81 si PFL200 in configuratie ARF+MIXER/OSC+AFI+REGEN DET+AF FINAL Sa lasam imaginatia sa zboare...poate iese... poate nu Heptodele au rezistenta echivalenta de zgomot de peste 10 kohmi, nu se utilizeaza la frecvente mai mari de cativa MHz, nu in circuitele de la intrarea receptorului. La frecventa de peste 50 MHz se face mixajul cu triode sau cu pentode speciale, cu panta foarte mare. Chiar acum, gauss a spus: Unele magazine au avut pana prin 2000 . In Craiova se gaseau greu. Majoritatea radiourilor pe lampi, care mai sunt utilizate, au ECH81 "afumata", cu uzura vizibila, pentru ca nu se gasea de cumparat. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) Am inteles . Ce sa zic , mai era si moda unui set de tuburi de rezerva , inclusiv la TV - uri . Multe mai apar si acum , in cutii sau hartie scrisa cu creionul , cand se face curat prin sertare dupa ce moare fostul posesor . Am avut un " Darclee 3 " , cu pick - up , cu ECH 81 , a functionat 30 de ani , l - am " donat " unei familii nevoiase . Le - am explicat ca e mai economic unul cu tranzistori ... , cred ca Darclee l - au vandut pe nimica toata . P.S. - mai am doar un Gerufon , l - am arvunit deja ..., a ramas sa treaca viitorul proprietar sa - l ia . Editat Octombrie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) Acum 12 minute, VAX a spus: Heptodele au rezistenta echivalenta de zgomot de peste 10 kohmi, nu se utilizeaza la frecvente mai mari de cativa MHz, nu in circuitele de la intrarea receptorului. La frecventa de peste 50 MHz se face mixajul cu triode sau cu pentode speciale, cu panta foarte mare. In Craiova se gaseau greu. Majoritatea radiourilor pe lampi, care mai sunt utilizate, au ECH81 "afumata", cu uzura vizibila, pentru ca nu se gasea de cumparat. Daca aveți nevoie de ECH81, vă donez eu cite doriți, noi nouțe, am peste 300buc 6I1P, varianta rusească, din ce am observat eu..... sunt mai selective decit ECH81. Mai pot dona și EF89 Tungsram. Editat Octombrie 2, 2019 de viobio Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2019 ECH81 a fost folosita fara probleme in tunerele radio FM(la vremea respectiva probabil pana la 104MHz) Apoi s-a generalizat folosirea de duble triode 12AT7(ECC81) si apoi ECC85, ECC88 sau triode-pentode ca ECF80 Am precizat ca nu folosesc AGC (dar e corect ca am spus ca numai pe mixer) in principiu folosesc un reglej manual al sensibilitatii. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Ceva de facut pofta....de construit : cateva scheme : http://makearadio.com/tube/tube-radio-schematics.php lucrare complecta : http://www.lumieredelatelier.com/2018/03/creation-unique-lampe-esprit-scientifique-steampunk-realisee-avec-d-anciennes-lampes-tubes-de-radios-tsf-et-instruments-de-mesure.ht Link spre comentariu
VAX Postat Noiembrie 10, 2019 Partajează Postat Noiembrie 10, 2019 (editat) Puteti sa folositi heptoda in regim de oscilator tranzitron, cu stabilitatea frecventei mai mare decat la oscilatoarele clasice. Mixajul se poate face pe trioda (aditiv), cu factor de zgomot mic. Inspirati-va de aici pentru schema oscilatorului. https://www.radiomuseum.org/forum/selbstschwingender_mischer_mit_transitron_oszillator.html Editat Noiembrie 10, 2019 de VAX Link spre comentariu
adyMarantz Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 (editat) La 02.10.2019 la 11:14, viobio a spus: Daca aveți nevoie de ECH81, vă donez eu cite doriți, noi nouțe, am peste 300buc 6I1P, varianta rusească, din ce am observat eu..... sunt mai selective decit ECH81. Mai pot dona și EF89 Tungsram. Salutari cu mare stima, Am si eu nevoie de 1 bucata ECH81, ma puteti ajuta?contracost desigur , multumesc anticipat. Editat Februarie 7, 2021 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum