ROBEERT Postat Iulie 1, 2019 Partajează Postat Iulie 1, 2019 Buna seara tuturor. Astazi mi-a intrat un TV led " United " de 40'' ( china ) traznit. Acesta este echipat cu sursa - mainboard TP.SIS231.P83 ( B12483 ). Mi-am frecat degeaba mainile crezand ca ar fi sursa defecta. Este busita partea de mainboard. Are scurtcircuit pe pinul 8 al memoriei SPI si niste componente prajite pe langa una din mufele HDMI. Am procurat de la un coleg o placa aproape " geamana ". Am pus memoria de pe vechea placa, deoarece nu cunostea panelul, comenzile tachurilor erau anapoda si toate cele rele. Acum cu memoria de pe placa busita, totul este ok. Ce difera intre ele, circuitul backlight. La vechea placa, circuitul backlight are doua canale ( doua cuple pe iesire ), pe cand placa procurata de mine, are doar un canal activ ( la celalalt canal ii lipsesc piesele ). Astazi am avut " tema pentru acasa " si anume, am completat si celalalt canal cu SMD-urile care lipseau si pana in prezent am muncit degeaba la placa aia. Dupa terminarea " temei ", surpriza: ambele canale furnizeaza maxim 56 volti si este lesne de inteles ca am imagine intunecata. Am jonglat rezistoarele din sursa mosfetului si inclusiv am dat sursa mosfetului backlight direct la masa si tensiunea urca cu vreo doi volti. Dupa cum am vazut, pe placa veche, condensatorul de filtraj al tensiunii de backlight este pe 200 volti. Deci, ar trebui undeva la vreo 140 volti tensiunea backlight. Banuiesc mai mult ca sigur ca placa procurata a fost destinata pentru panel de maxim 32 inch ( 56 volti backlight ) si troaca asta are panelul de 40 inch. Dupa parerea mea, eu mai mult ca sigur as crede ca trebuie sa inlocuiesc si transformatorul backlight ( il iau pe cel de pe placa busita ). Maine asta o sa fac. Acum mai astept si alte idei din partea colegilor. In attach pun poza placii. Multumesc. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 2, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2019 Buna ziua. Cu placa TP.SIS231.P83 ( B12483 ) nu am facut nimic deoarece invertorul trebuia sa scoata cca. 140 volti. Am procurat o alta placa cu indicativul TP.S512.PB83. Cu aceasta placa backlightul este ok, dar binul nu este pentru panelul cu care este echipat TV-ul ( vede imaginea intoarsa ) si tachurile si ele inverseaza comenzile. As dori daca are careva vreun bin pentru aceasta placa. TV-ul este United model Led40X16 si panelul este M400F13-E3-S-L0 G2. Deci reamintesc: as vrea sa adaptez aceasta placa TP.S512.PB83 la acest televizor si as dori un bin pentru aceasta placa care sa fie compatibil cu displayul M400F13-E3-S-L0 G2 si cu matricea de comenzi. Multumesc. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Incearca cu aceste doua dumpurii , pentru acest sasiu si display este mai greu de gasit dump , incearca poate ai noroc si merge https://files.fm/u/467qc4ej Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 2, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2019 Maine probez binurile. Ma mai gandesc la un truc. Placa TP.SIS231.P83 ( B12483 ) este echipata pe etajul backlight cu controlerul OB3350CP si ma gandesc sa fac o jonglerie sa ridic tensiunea la cca. 140 volti. M-am gandit sa jonglez rezistenta din pinul 5 ( FB ) conform datashetului ca sa ridic tensiunea la 140 volti, sau o alta idee din partea colegilor este binevenita referitor la aceasta operatiune. Daca invertorul il fac sa scoata 140 volti, ma pun si inseriez cele 3 barete a cate 11 leduri si am terminat povestea. Astept si niste idei referitor la cum as putea sa ridic tensiunea la 140 volti. P.S. Am uitat sa spun ca si cu transformatorul de pe placa defecta tot 56 volti scoate. Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Era pe la nenea asta de mai jos o placa TP.SIS231.P83,dar n-ati vazut-o : Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 2, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 40 minute, andrei_ a spus: Era pe la nenea asta de mai jos o placa TP.SIS231.P83,dar n-ati vazut-o : Dar cea care o are acest cetatean nu este pentru 40 inch ci pentru 28 inch. Mai mult ca sigur nu se potriveste tensiunea de alimentare a ledurilor. Repet: 140 volti trebuie tensiunea pe iesire pentru leduri. M-as indoi sa cred ca la 28 inch sa aibe 140 volti pentru alimentarea ledurilor. Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Maine daca am timp,dau o masuratoare. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 2, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 5 minute, andrei_ a spus: Maine daca am timp,dau o masuratoare. OK. Astazi o noua " munca patriotica " la acest faras: am desfacut displayul sa vad si eu ce fel sunt legaturile, cate barete contine, legaturi, cadere de tensiune pe led, etc. Am constatat urmatoarele: nr. barete = 4 bucati, sunt cate o pereche inseriate ( deci sunt doua canale independente a cate doua barete ), nr. de leduri = 11 leduri pe bareta, deci in total 44 leduri, cadere de tensiune de 3 volti pe led. Deci daca se merge cu doua canale independente, invertorul ar trebui sa scoata 2X70 volti. Eu la placa aceasta care am procurat-o azi, invertorul scoate 140 volti ( are un singur canal ) si eu am pus toate 4 baretele in serie si treaba este ok, dar problema este ca softul nu este compatibil cu displayul ( vede " cu rotile in sus " ). Deci la placa de ieri, cu 56 volti cat furnizeaza invertorul, nu o sa am backlight ok nici la Pastele Cailor. Deci trebuie 140 volti ca sa pot pune toate baretele in serie. Daca oi putea sa fac vreun " trucaj " prin circuitul feedback al controlerului ca sa ridic aceasta tensiune, ar fi bine. In rest, cu acea placa totul este ok. Cu asta care am procurat-o azi, invertorul furnizeaza corect 140 volti, dar softul nu este compatibil cu panelul. Deci ar fi de preferat tot la placa de ieri poate reusesc sa ridic de la 56 volti la 140 volti. Ce-i drept, este mult de ridicat, dar poate nu ar fi imposibil. P.S. Apai am legat baretele in toate modurile posibile ca sa le folosesc la 56 volti, dar si conform calculelor, nici macar o pereche nu o pot aprinde cu 56 volti. Deci la 22 de leduri ar fi necesar cca. 66 - 70 volti. Cu 56 volti nu fac nimic. Deci, intr-un cuvant, ori gasesc bin pentru placa asta de astazi, ori gasesc vreo modalitate la placa de ieri sa-i ridic tensiunea. Inca mai sunt nervi de consumat la acest faras. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 http://www.project5.eu/public/hisenseitalia.it/Documenti_Service_Web/Documentazione_Corsi_Assistenza/TV/Service_Manual/32D33EU.pdf Seamana pe partea de backlight? Tensiunea nu o modifici din rezistentele din sursa mosfet,nu inteleg de ce multi fac asta. Vorbind de schema de mai sus: Tensiunea maxima debitata e dictata de divizorul format din RB119,RB120,RB121.Bineinteles depinde si de alte elemente insa odata atins pragul de OVP stabilit de acest divizor intra in limitare,degeaba modifici tensiunea de alimentare sau inductanta, Curentul prin LED-uri e stabilit de valoarea finala a gruparii RB125-RB130 Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 3, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2019 (editat) Acum 4 ore, gabiz_ro a spus: http://www.project5.eu/public/hisenseitalia.it/Documenti_Service_Web/Documentazione_Corsi_Assistenza/TV/Service_Manual/32D33EU.pdf Seamana pe partea de backlight? Tensiunea nu o modifici din rezistentele din sursa mosfet,nu inteleg de ce multi fac asta. Vorbind de schema de mai sus: Tensiunea maxima debitata e dictata de divizorul format din RB119,RB120,RB121.Bineinteles depinde si de alte elemente insa odata atins pragul de OVP stabilit de acest divizor intra in limitare,degeaba modifici tensiunea de alimentare sau inductanta, Curentul prin LED-uri e stabilit de valoarea finala a gruparii RB125-RB130 La placa originala, mai are si 4 tranzistori 2SD1857, pe cand la aceasta placa din schema trimisa de dumneavoastra, nu exista acesti tranzistori. Doar pe schema i-am vazut, dar pe placa nu sunt. Sa-i ia naiba cu 11000 de versiuni de placi si scheme. Editat Iulie 3, 2019 de ROBEERT Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 La cupla pentru leduri are 60V,iar pe catodul diodelor D85/D86 de la sursa - tensiunea care alimenteaza convertorul de leduri ,e de 24V. Pe anodul diodei D810 sunt 24v, iar pe catod 60v - cu TV in ON. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 3, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2019 Acum 6 ore, andrei_ a spus: La cupla pentru leduri are 60V,iar pe catodul diodelor D85/D86 de la sursa - tensiunea care alimenteaza convertorul de leduri ,e de 24V. Pe anodul diodei D810 sunt 24v, iar pe catod 60v - cu TV in ON. Buna seara. TV rezolvat. Tot placa cu backlightul cu probleme am rezolvat-o. Cum? Imi facusem un defect cu mana mea si anume, cand am incercat sa fac completarea celui de-al doilea canal. Dupa ce am descompletat ultima oara canalul, am scos o piesa in plus. Acum am un singur canal si am 140 volti. Am inseriat cele 3 barete si acum totul este 100% ok. La cealalta placa nu gaseam bin care sa cunoasca panelul nici cu ordinul parchetului. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Link spre comentariu
eduard Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 Buna Ziua! unde pot gasi schema la aceasta plata ? va rog frumos poate stie cineva???? Link spre comentariu
gabiTV Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 https://elektrotanya.com/china_chassis_tp.sis231.pt85_p85_lcd-tv_sm.pdf/download.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum