Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teorii ale conspiraţiei.....despre aselenizare.Şi amintiri din armată bineînţeles...

Postări Recomandate

Desigur . De obicei , lucrul nemtesc iese bine . Per ansamblu , ca se gandesc inainte . Profund si temeinic . Dovezile abunda ... Problema aripilor zburatoare de la fratii Horten erau comenzile si manevrabilitatea , alaturi de stabilitatea de zbor relaxata , deficitara . Atat se putea in epoca , oricum abordarea ( si configuratia exotica , aripa pura , fara suprafete verticale , ca la Me - 163) a fost de pionierat cu zeci de ani inainte de tarile cu traditie ( si realizari ) . S - a rezolvat mai tarziu , cu ajutorul automaticii si electronicii . Intre comenzile manuale ale pilotului si suprafetele de comanda ale aeronavei se afla calculatorul de zbor , analogic ca la primele variante de MiG - 29 , numai pe o axa , si full digitale de mai tarziu , cu posibilitatea schimbarii modului in care aeronava reactioneaza . Un exemplu reprezentativ este :

https://en.wikipedia.org/wiki/Alenia_Aermacchi_M-346_Master

Poate simula caracteristicile de zbor si manevrabilitate pentru mai multe clase de aeronave etc . Si cu ( mult ) succes , au cumparat si israelienii , care nu arunca cu banii pe orice . Mai ales daca nu e din USA ...

La aeronavele moderne supersonice de vanatoare si vanatoare  - interceptare anvelopa de zbor se modifica automat , functie de greutatea aeronavei , misiunea de indeplinit , momentul zborului , sau schimbarile de pe traiect . De mentionat este F / A - 18 american , primul care a avut facilitatea de a comuta la comanda pilotului intre caracteristicile de asalt , atac sau lupta aeriana . Acum toate de generatia a patra si a cincea fac asa ceva , mai putine lucruri stiindu - se despre aeronavele chinezesti . Ca asa sunt ei , secretosi ... , cui or fi semanand . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai nu ( mai ) e nevoie ... Si nu numai in domeniul aeronauticii . Aia scrisa , cu litere , cifre , desene etc . Cei care mai au placerea sa simta celuloza sunt din ce in ce mai putini , acum eBook , readerele , stick - ul si PDF - ul fac legea . Alaturi de cloud , comunicatiile electronice  si alte chestii ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cred ca 2 din 3 . Cu ani in urma ( am mai povestit ) am cerut cu imprumut niste carti de citit , pe care nu le aveam . Proprietarul , oarecum apropiat ( un fost sef ) , a refuzat . Mirat si destul de vehement , mai mult mirat ... Motivul ( motivele ) : ramane locul gol in raft , arata urat , se supara consoarta , atrage atentia invitatilor ( lipsa volumelor ) , ar putea sugera ( justificat , am adaugat eu ... ) ca nu le - a citit inca , etc. 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Folosirea metodelor clasice, citit,desenat, etc., e mult mai benefica pentru creier decat folosirea sistemelor electronice ;lumina albastra de fond e extrem de daunatoare pentru ochi.

Mijloacele electronice sunt bune  pentru "extinderea" simturilor, mai faci o fotografie  si poti avea surprize...

ufo-2.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, gauss a spus:

Cred ca 2 din 3 . Cu ani in urma ( am mai povestit ) am cerut cu imprumut niste carti de citit , pe care nu le aveam . Proprietarul , oarecum apropiat ( un fost sef ) , a refuzat . Mirat si destul de vehement , mai mult mirat ... Motivul ( motivele ) : ramane locul gol in raft , arata urat , se supara consoarta , atrage atentia invitatilor ( lipsa volumelor ) , ar putea sugera ( justificat , am adaugat eu ... ) ca nu le - a citit inca , etc. 

Da, dar era sef!

Link spre comentariu

Fost ... Altfel , sunt convins ca multi de pe forum n - au avut niciodata sefi . Fie si fiind ei sefi supremi , de unde si exprimarea " De la mine in jos etc . ... " !

P.S. - multi au colectii cu poze cu sort , pe langa aragaz si masina de spalat , cu mopu' etc . Dar le tin ascunse , se uita la ele induiosatzi dupa ora ( obligatorie ) a stingerii ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Citat

Oare asa e?Adevar sau conspiratie?

Da, face parte din categoria "Americanii nu au aselenizat". Eu zic sa ne invelim, nu, nu ciocolata,  ci capul in staniol si sa stam cuminti intr-o camera blindata cu folie de cupru!!! La mai mare!

Citat

" Aselenizarea " a fost doar o pastila calmanta  pentru o lume terorizata de zeci de ani de razboi. 

Sau ce se itimpla cind nu stii sa citesti o stire. Daca o nava venita de aiurea, pe Pamint, si ar ateriza in desertul Sahara, ar transmite ca pe planeta nostra nu ar fi apa! Iata o stire demna de luat in seama!!! Interesant e ca si pe Pamint se mai gasesc chestii care nu erau cunoscute, dar nimeni nu tipa ca planeta nu ar fi locuita!!!! Sa te spargi de ris nu alta!

Citat

Sau, 10 intrebari despre cit de prost poti fii!

1. Prostii nu au auzit niciodata de impuls si inertie. E treaba lor, treaba nasoala e ca tin sa ne prosteasca si pe noi!

2. Alta intrebare prosteasca, dar de baza pentru prostii care o pun. Nu mai vorbim despre faptul ca, desi cerul e negru, totusi era zi cind s-au facut pozele. Cum, probabil, cei pe pun astfel de intrebari, nu au fost niciodata la munte, adica nu au iesit de sub becurile din oras si nu pot intelege de ce nu se vad stelele. Dar stiu ca sunt acolo si fix in ce constelatii se combina!!!  La fel, nu-si pun problema de ce in nopstile cu Luna plina, se vad asa de putine stele.

3. Da, asta iar e o intrebare tare!!! Dar...astia nu se uita in jurullor nici cind sunt pe Pamint, asa ca ... Uite exact acum ma uit la doua umbre in directii diferite, desi stiu ca afara nu sunt doi Sori! Lasam unghiurile de fuga, perspectiva si distanta focala a obiectivului foto la o parte, treaba prea complicata!

4. O, da, intrebare tare de tot!!!! Eu as intreba altceva, oare unde e areul de pe Luna! Prostii, daca ar raspunde la aceasta intrebare, ar vedea de ce nu sunt virtejuri de praf. Ce sa faci, minte ingusta! Ma intreb, de ce oare, un om, de 70 de kg,  se scufunda intr-o mlastina si un tanc de 50 tone, nu!!

5. Da domne, 150 de decibeli zgomotul motorului! O fi speriat toate ciorile de pe Luna, pe o raza de zeci de km, ca pe Luna gravitatia fiind mai mica, sunetul se duce mai departe, nu ???!!!! Ca sa nu mai zic ca i-a asurzit si pe astronauti! Deci, unde sunt jeturile de propulsie? Pai...sub LEM!

6. Iegzagt, cum de nu au murit iradiati!!!! Offfff, mare prostie pe lumea asta! Sa zicem doar ca, din punct de vedere al componentei gama, situatia de pe Luna e cam ca cea de pe Pamint. Nu pomenim de ioni grei, ecranare, parcurs masic, costume multistrat, ca-i prea complicat si, cine stie, poate le crapa capul teoreticienilor si cercetatorilor facuti pe puncte! Chestii de fizica, de!

7. Booon. Alta intebare "desteapta'! Lasam la o parte faptul ca fotografiile au fost aduse pe suport de celuloid, in stare latenta, pe stratul de argint si developate in laborator, iar transmisiile TV s-au facut prin unde radio, si i-as intreba pe "savantii" astia daca stiu cit a costat un Hasselblad 500 EL/M, special conceput pentru astronauti. Adica sa poata fi folosit de ei!!

8. Nici eu nu as fi jurat! E o prostie sa faci din asta o dovada de sinceritate!! Pe de alta parte, i-as intreba pe vajnicii fizicieni, de ce praful cadea tot odata, si in acelasi loc, fara sa se imprastie. Ca pe Pamint, daca dai cu picionur intr-o duna de nisip, granulele usoare cad imediat, iar cele mai grele se duc mai departe.

9. Pai ce sa spuna?? A, m-am prins, americanii i-au mituit, au zis ca daca tac, ii lasa sa-si faca baze de lansare pentru rachete atomice, in Cuba!

10. Mda, aici e mai complicat. Da le raspund eu: au trecut coloratii nostri pe acolo si le-au adunat pentru fer vechi cumpaaaaar!

Da dom'le, tari intrebari, dovedesc irefutabil ca americanii nu au fost pe Luna! Sau, un prost arunca o piatra intr-o balta si zece destepti se chinuie sa o scoata. Cum ziceam si cu alta ocazie, pe astia si daca ii duci pe Luna si le arati LEM-ul, tot nu cred!!

Hpavictor, e vorba de Horten Ho 229 sau Ghota Go 229, cum mai e numit,  primul avion proiectat ca aripa zburatoare, gindit  de Reimar și Walter Horten. Era realizat, in cea mai mare parte din lemn si a fost model de inspiratie pentru B-2. Americanii sustin, insa, ca ei au inventat aripa zburatoare! (vad ca si Gauss a explicat ce si cum. Eu citesc posturile de la ultima mea interventie pe rind si raspund la rind. In acest punct am ajuns si la pozele tale). Gauss , vad ca a venit cu ceva amanunte. Am avut si eu o macheta, la scara 1/72, kit Revell. Ca ai amintit de Il-28, seamna izbitor de mult cu Arado Ar 234 B, primul bombardier cu reactie.

Desi am citeva sute de carti in format electronic (pe teme de aviatie), prefer hirtia. Cind lucrez, scot ce am nevoie pe hirtie, iar la final ramine, pe linga cartea electronica, si un mic dosarel.

Sharky, bau-baul nu e lumina albastra, ci UV, toata lumea se ștemuiește cu tot felul de creme, uitind ca au nevoie de vitamina D.

Link spre comentariu

La inceput au fost IL - 28 sovietice , de la mama lor ... , renumite fiindca in timp se opacizau carlingile si tot ce era vitrat ( plexiglas ) . Hong - 5 a sosit din China  in urma unui barter cu locomotive , in perioada deschiderii voluntare fata de R.P. Chineza .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Si a razboiului semioficial dintre URSS si China  ( incheiat in 14.10.2003 , evident in defavoarea Rusiei  )

Noi , conform unui tratat bilateral  romano-chinez  inca in vigoare ( reconfirmat de Ponta in 2014 pe termen inca neprecizat )  :) am primit ajutor fratesc industrial de la marele popor chinez , in special in domeniul apararii ( cine stie , stie :) ) https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Soviet_border_conflict . Atentie , pierderile umane de partea chineza au fost cosmetizate , se accepta ca in conflictul sovieto-chinez din martie 1969 , ca urmare a amenintarii de invazie in Romania a trupelor Tratatului de la Varsovia (  urmatorii pe lista dupa invazia in Cehoslovacia eram noi ) in unele texte americane ale epocii , se aprecia  ca  2 milioane de soldati  chinezi au murit  in primele doua saptamani de conflict  . URSS a amenintat cu arma nucleara in prima faza a conflictului  , iar raspunsul Chinei a fost cel  cu invazia ... Rezultatul final este cel din 2003 , rusii s-au KKt pe ei din start  , iar chinezii , la randul lor , s-au mictionat pe rusi ! De ce ? Pai numerele mari castiga intotdeuna :) ! 

Link spre comentariu

Apropo de kkt , pe linia de contact ruso- chineza militarii ambelor parti isi aratau partile dorsale unii altora , fara pantaloni , urmata de " defilari " ad - hoc fiecare cu portretul conducatorului celeilalte tabere , manjit copios cu materia rusinoasa ... , si alte mici picanterii in lipsa angajarii militare reale cu munitie , raniti si morti . Situatia a durat ani de zile , cu atacuri si invinovatiri verbale la toate nivelurile , mai ales la cele superioare , alaturi de acuze de militarism , ostilitate , provocarea deliberata a confruntarii etc . Si mai ales de dictatura , care intre  fie vorba nu erau deloc fanteziste , in ambele tari mureau pe capete indezirabilii regimurilor respective . 

Link spre comentariu

Pai situatia continua si in prezent , dar intre Coreea de Nord si cea de Sud , au pe gardul de separatie zeci de mii de difuzoare , cu zeci de KW in audio , evident lectia propagandistica  e invatata de la marele popor prieten . Uneori ( in functie de umiditate si temperatura aerului ) se aude pana in Seul !

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări