Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teorii ale conspiraţiei.....despre aselenizare.Şi amintiri din armată bineînţeles...

Postări Recomandate

De fapt pe Luna au folosit niste... clapari peste cizmele alea, la fel cum foloseam si noi pe vremuri in armata (in garda) pe ger...

Dar concluzia este axact aceea de mai sus: cind cineva vrea sa demonstreze o prostie, cind cauta "argumente" pentru asta, nimic nu-i sta in cale!!

67e2010fa4aa06252ea7bf7aa1ba9dcb.jpg

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Traian B a spus:

De fapt pe Luna au folosit niste... clapari peste cizmele alea, la fel cum foloseam si noi pe vremuri in armata (in garda) pe ger...

Dar concluzia este axact aceea de mai sus: cind cineva vrea sa demonstreze o prostie, cind cauta "argumente" pentru asta, nimic nu-i sta in cale!!

67e2010fa4aa06252ea7bf7aa1ba9dcb.jpg

Minunile ... care erau obligatorii in serviciul de garda la temperaturi exterioare sub 15 grade Celsius si protejau eficient picioarele impotriva degeraturilor se numeau paslari , erau realizati din pasla / fetru adica impaslitura din fibre naturale (  lana de oaie si de iepure  ) iar talpa era probabil din impletitura de papura stil rogojina , se atasa pe exteriorul bocancilor  , asa imi amintesc . Durata serviciului de garda se reducea la 1 ora ...

In iarna '87 / '88 la Barlad au fost cateva nopti la rand temperaturi de  -35 grade , dar am compensat noi in stil Vaslui :)  , cu +40 grade , deci rezultatul final era pozitiv . 

Am scapat fara degeraturi  , in ciuda  unei experiente climatice deosebite .

Link spre comentariu

Fara . Doar cu bilgheri , pantaloni cu pieptar ( captuseala molton ,  vatuiti ) si scurta ( in talie , mai mult o geaca ) imblanita ( blana naturala de oaie ) si fata de foaie de cort . Sac de dormit canadian , albastru . Si cort de o persoana , aceeasi provenienta si culoare . Sacul de dormit era cu puf ( ziceau ei ) si fulgi de gasca ( am vazut eu ) . Ar trebui sa am si ceva foto ... , mai sunt dator si cu altele ( tot foto ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

A șters cineva intervenția mea?

Ziceam ca pentru astronauti, cel mai mare pericol era cazatura. Deși greutatea era mai mica, impulsul si inerția erau ca si pe Pămînt. O cazatura putea fi fatala. Ca atare, cine naiba crede că acei papuci, cu care riști să aluneci  si pe covorul din sufragerie, au fost utilizați pe Luna?

Ma rog, cînd vrei sa demonstrezi niste aiureli, nu te dai inapoi de la nimic, chiar dacă te faci de rîs. Nu na refer aici la cel care a postat poza, a gasit-o omul si ne-a aratat-o.

Pislari am purtat si eu, în armată. Noaptea erau - 30 de grade, ziua se incalzea bine, erau numai - 15! Din pacate, pislarii erau veșnic uzi, adică înghețati bocna! Mai bine lipsa. Puneam în bocanci, hîrtie de ziar sau tipici de polistiren expandat.  Chiar foloseau! Ce bune ar fi fost incaltarile alea de pe Luna!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări