Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impământare ţeava gaze

Vizitator costiiancu

Postări Recomandate

Sigur eronat . Dar cand am aflat ca datorita arcului electric s - a perforat teava de polietilena ( enuntul dvs . ) ... am cam intrat in ceata . Si sunt si acum . De unde si unele intrebari . Se pare ca nu numai eu , desi ( altii ) nu au postat , doar urmaresc explicatiile . 

P.S. - la " gaze " inca am gradul II  . Si proiectare . Nu - l voi reinnoi , nu mai am nevoie unde ma voi muta . Nu va fi recunoscut , si sunt prea batran pentru tevi . De oricare , fie ele si pe hartie ... Raman pe conductori electrici , cu piese electronice intre ei . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 32 minute, validae a spus:

Ţeava de gaze oricum vine în contact cu pământul pe undeva.Eu am măsurat între fază şi ţeava de gaze şi aveam tensiune mai bună decât faţă de împământarea blocului.Cum vă explicaţi fenomenul ?

... sigur in instalatia de utilizare avea ceva legatura cu fundatia/armatura constructiei etc...dar categoric nu in reteaua de distributie.  Fata de reteaua de otel protejata catodic obligatoriu trebuie sa fie un niplu electroizolant. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant ...vedeti ce efect are "impamantarea" asupra unei conducte /constructive de otel  protejata catodic... si evident asupra instalatiei de PC (protectie catodica). Daca vorbim retele de distributie din conducte de PE ...iarasi nu este cazul.

PS:... pentru dl. user Gauss..... ceva "grade" am si eu.....dar chiar nu conteaza. Ma bucur oricum sa aud ca ati avut si proiectare... inseamna ca ati inteles "alegerea unei rampe de regulatori" in loc de un regulator (bineinteles ca nu este pretabila solutia  decat in anumite cazuri...). Poate ca totusi reveniti asupra deciziei.... ANRE a redus probele din anii trecuti ( bine ca atunci se numea ANRGN....:) )..

PS2: va rog totusi sa folosim mesageria ...sau sa deschideti alt topic....altfel nu se mai intelege nimic

Editat de Eusebiu Angelescu
Link spre comentariu

Oricum informaţiile din discuţie sunt utile, dat fiind că sunt direct legate de problema iniţiatorului topicului.Să vedem dacă revine cu ceva informaţii despre situaţia de la faţa locului.Acolo sigur e o diferenţă de potenţial destul de mare ca să declanşeze diferenţiala...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări