hpavictor Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Bine ca glaciatiunea a mai rarit populimea din europa de vest , cine stie ce faceau pe motive de " spatiu vital " al unei false rase umane " superioare " pentru o asa zisa " pace de 1000 de ani " pe spatele populatiei native , din Estul Europei ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Eu tot cred ca se trezesc vulcanii, dacă va erupe Yellowstone, va fi un cutremur de trei zile! Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 La 01.07.2019 la 16:01, Spitfire a spus: Si asta in timp ce termo(carbune+pacura+gaz) si nuclear sunt in cadere libera... Ce te faci cand nu bate vantul si e cerul acoperit cu nori ? Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 (editat) Acum 3 ore, icar a spus: Gauss, sunt date certe pentru partea de nord a Europei si SUA, adică exact pe partea unde au fost vechile gheturi, de acum zece mii de ani. Ca nu sunt consemnate si la noi, imi pare perfect normal. Nici englezii nu s-au vaicarit pre mult, au luat faptele ca atare, asta daca nu s-au gîndit că noi, ca ada i-a bătut Dumnezeu. Să nu-ti închipui ierni cu minus 50 de grade si veri cu două, trei grade peste zero. Au fost doar ierni deosebit de reci urmate de veri răcoroase. Cum spuneam, a înghețat Tamisa si canalele din Țările de jos, gheturile din jurul Islandei si Groenlandei s-au extins, împiedicînd apropierea de insule, coloniștii din America de nord s-au plîns de iernile extrem de geroase. Lacul Superior a avut, în 1608, gheata pînă în iunie. Iarna dintre anii 1708 și 1709 a fost cea mai geroasă iarna din ultimii 500 de ani, din Europa. Foametea din 1315 a ucis peste un milion si jumatate de oameni. Ca la mai nu sunt consemnate astfel de evenimente, e alta poveste. Trebuie retinut ca totul a început treptat, cu accelerație spre final, după o epocă extrem de călduroasă. Ma rog , fiecare are modul lui de a vedea lucrurile . Sincer , pentru cateva mii de km patrati n - as trage o concluzie . E ( a fost ) valabil acolo . Oare ? Ce relevanta are ca acolo au fost gheturi acum 10.000 de ani ? Si Sahara a fost o gradina verde in anumite perioade . Nu am date sa extind pe 600 de ani un fenomen ( indraznesc sa - i zic ) regional . Asta cu indulgenta . Inteleg ca s - a intamplat de la o anumita latitudine in sus . S - a intamplat de cateva ori ( din ce am citit ) . Daca era o racire semnificativa , pleca populatia de acolo , nu trebuia sa se duca prea mult . Foametea din 1315 a ucis 1,5 milioane de oameni . Unde anume ? ... Din cauza racirii ? O fi fost si ceva ciuma etc . S - a intamplat in Europa vestica , si in alte zone ... Rusia etc . In 5 ani situatia si - a revenit . Sunt 5 ani semnificativi sa definim o schimbare climatica ? In lipsa unor observatii obiective documentate , cu valori , pe perioada invocata , eu ma abtin . Daca acestea sunt argumente sa definim un fenomen global , aici eu m - am pierdut . Am oferit contraexemple , zic eu semnificative . N - or mai fi fost portocale in California , de la o racire de 600 de ani ? Ce a ramas din Europa ( 90 % , cu harta in fata ) , Rusia in est etc . nu acuza nimic de genul . Sa nu zic de restul Americii , si altele . Editat Iulie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Cine isi inchipuie ca un consumator casnic e conectat direct la panoul fotovoltaic sau la generatorul eolian nu intelege SEN-ul. Toata energia se varsa in comun, apoi exista bazine de acumulare, generatori sincroni auxiliari, etc. Altminteri, fabricile din Grecia ar trebui sa lucreze dupa Soare, iar in China(212 GW eolian -44% din totalul energiei) ar trebui asteptat sa bata vantul ca sa produci aluminiu. Romania se afla pe locul 23 pe glob la eolian, si foarte departe de cei 45GW fotovoltaici ai Germaniei.Dar fotovoltaicele+eolienele pot asigura in perioada lor de maxim un procent copios de energie din total. Insa mai trebuie investit, in special in fotovoltaice+CSP-uri(din astea avem...zero in prezent!), iar asta inseamna un management cu perspectiva, nu cheltuieli inutile pentru repararea unor termocentrale care oricum merg in gol(aproape...noroc cu exportul) si evident stoparea totala a oricarei investitii in nuclear.Germania e un exemplu de reforma a sistemului energetic cu perspectiva si viziune. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 28 minute, Dan85 a spus: Stingem becul, aprindem o lampa cu seu de oaie si citim o carte. Unii se relaxeaza prin metode specifice barbatesti ( nu ca n - ar face - o tot timpul ) . Doar accelereaza ritmul . Avem un exemplu si p - aici ... , se vede cand depaseste limita . Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 (editat) Shi ... Mai exact cam o loveste sub gat ... , si mai sunt ceva adepti . Fratia trandafirului , il scutura regulat de petale . Se stiu ei care , nu s - au contrazis niciodata . Editat Iulie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 La 01.07.2019 la 12:46, -Atlas- a spus: Buna Dupa unii schimbarile climatice nu exista,totul este cat se poate de normal. Marii poluatori au refuzat sa semneze acordul de mediu,stiu ei dece. https://stirileprotv.ro/stiri/international/imagini-incredibile-strazile-din-guadalajara-acoperite-cu-gheata-la-30-de-grade-celsius.html Spor tuturor Alex Uni indivizi , din specia umană, au mai mult spirit de observație, eu mai superficial, neatent zic eu . - la așa cantitate de gheață căzută din cer , de ce nu sînt semne pe capotele mașinilor din acel perimetru ? -uni consideră că sînt trucaje. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 (editat) Acum 22 ore, Nostalgic a spus: ................................................ - la așa cantitate de gheață căzută din cer , de ce nu sînt semne pe capotele mașinilor din acel perimetru ? ........................................... Luna trecuta am fost in Zalau. Am vazut o sumedenie de autoturisme, cu parbrizle si lunetele sparte, dupa ce o furtuna cu gheata de marimea unui ou de gaina, a traversat Zalaul. Nu mai spun cum aratau plafoanele si capotele autoturismelor! Editat Iulie 3, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Postări Recomandate