Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pinout IR receiver

Vizitator

Postări Recomandate

Va salut,

Acest IR receiver provine dintr-un modulator FM auto. Era alimentat cu 5V. Impreuna cu telecomanda as putea sa fac o jucarie draguta. Ma puteti ajuta cu un pinout sau cu vreo masuratoare care sa ii determine ordinea pinilor? Nu stiu codul lui. Pe net sunt toate combinatiile de pinout.

20190630_101953-600x600.jpg

20190630_101740-600x600.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• nico_2010

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Așa cum este așezat pe telecomanda (a doua poză) trebuie sa ai OUT GND VCC

Limitează curentul sursei la 5mA (nu trebuie sa consume mai mult de 2-3mA la 5V) și dai alimentare.

Chiar daca unele modele merg și fără (nu sunt open colector) eu le pun rezistența intre ieșire (colector) și alimentare.

Era bine daca măsurai pe placa modulatorului, așa nu trebuie sa apelam la globul de cristal proaspăt lustruit.

Link spre comentariu

Merci! O sa masor cand ajung acasa. Am recuperat si placuta si cam asa era montat. Se vede si alimentarea ei marcata, era prin 2 fire din alta placuta cu stabilizator.

20190630_112833-600x600.jpg

20190630_112851-600x600.jpg

20190630_113058-600x600.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu merge cu multimetrul pe dioda ? borna roșie la masa ( minus ) unde indica 400 sau ceva de genul e plusul, unde nu indica nimic e ieșirea. Dar trebuie testate toate variantele. Nu că ar fi vreo mare valoare 3 lei cât e un receptor din asta nou.

Link spre comentariu

Ideea e ca aveam deja emitatorul gata facut. Am tsop 1738 noi, cateva. Capsula mai mare. Pe aia stiu. Nu e o avere, nu am mai avut timp de el. De masurat, nu am masurat nimic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări