sesebe Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 @danadi dacă te uiți cu atenție sint mai multe trepte de variație a curentului. Uită-te pe topicul original unde ai mai multe imagini. Memorarea curentului este făcută pe condesatorul de 47uF. Ai pe imagine și pulsul de comanda care se vede ca este cu o oarecare intirziere fata de galben care este alternanță de AC. Link spre comentariu
Vizitator danadi Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 @sesebe ai dreptate, se vede clar ca impulsurile sunt date un pic diferit, asta nu poate insemna decat controlul unghiului de deschidere Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 (editat) Pai se vede foarte bine pe capturile de pe osciloscop ca pulsul de comanda thiristori este intirziat fata de apariția alternantei. Editat Iunie 30, 2019 de sesebe Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 (editat) Acum 3 ore, sesebe a spus: Mai oameni buni, uitați-vă pe pagina anterioara pt ca am pus acolo capturi de pe osciloscop de la încărcătorul analizat de mine. Se poate vedea forma curentului și variatia tensiunii pe acumulator în timpul pulsului de curent. Se poate vedea ca tensiune nu ramine bătută în cuie ci creste puțin pe durata pulsului. Vad de ex. ca se modifica mometul amorsarii tiristorului. Si ca se foloseste un transformator cu o caracteristica "moale" - cade tensiunea în sarcina - (poor regulation ar zice anglo-saxonii). Iar pulsurile tensiunii si curentului corespund unui redresor cu filtraj capacitiv. Finalul încarcarii se determina dupa tensiunea în gol a bateriei. Vârfurile de tensiune spun ceva despre rezistentele din circuit (rezistenta interna a bateriei, rezistenta conductoarelor, etc.). No, ca ati mai postat între timp. Edit: Care-i condensatorul de 47uF? Editat Iunie 30, 2019 de franzm Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 Pt teste am folosit un acumulator mai uzat (vreo 120mohm rezistenta interna dacă-mi amintesc bine) pt ca eu am desfăcut încărcătorul în scopul reparării lui nu ca să ma joc. Da, și eu m-am mirat cit de tare cade tensiunea dar este oarecum eronata acea măsurătoare pt ca am pus masa osciloscopului la masa montajului și dacă te uiți pe schema postata nu-i chiar corecta aceasta abordare. Oricum am pus acel canal numai pt a se vedea intirzierea pe comanda thiristorilor. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 (editat) Impulsul de amorsare este întârziat pentru ca nu are rost sa comanzi tiristorul (NB cu un singur impuls scurt) atâta timp cât tensiunea de alimentare este mai mica decât tensiunea pe baterie. Plus ca din întârziere stabilesti tensiunea si curentul cu care alimentezi bateria. Editat Iunie 30, 2019 de franzm Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 Acum 27 minute, franzm a spus: Edit: Care-i condensatorul de 47uF? Vad ca-i vorba de C1 de pe schema lui @danadi. Eu cautam pe schema lui @sesebe ;-) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum