Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am voie sa fac singur instalatia de cupru la calorifere?

Marius84

Postări Recomandate

Corect ...alta mancare de peste...alta utilizare fata de banalele racorduri pentru aparate de utilizare...ps:O sa caut sa vad daca nai am ceva info....totusi l-am vazut in 2004 la Essen....unde au cei de la DVGW un laborator de cerrificare. Compresorul era pozitionat in statia modulara care alimenta un oras (citygate  ) si era folosit pentru stocarea gazelor in 3 conducte de 1 km ingropate...astfel incat sa acopere cerintele maxime de varf de sarcina a orasului Essen in perioadele dificile...o solutie la care noi romanii doar visam:limb:

Link spre comentariu

Am fost si eu de doua ori la targul de la Essen , pentru o firma italiana . Sucursala din Romania , sudura in principal . O zi m - am plimbat pe la standuri , m - a luat cu ameteala . 

Link spre comentariu
Acum 23 minute, Eusebiu Angelescu a spus:

o solutie la care noi romanii doar visam

Din pacate, in ultimii ani, nici nu mai visam, avem somnul linistit,  UE ne vegheaza.

Link spre comentariu

Dorel m-a lovit rău astazi. Majoritatea traseelor strambe., nepuse la drept. Mai ca scrasneste cand il trag de maneca. Mai bine faceam singur sau cu firma. Un exemplu, mai jos. Inainte, cum a facut el si dupa, cum am facut eu. A zis flegmatic ca nu merge. N-am mai insistat, maine termina, dar nu ii las sa bage apa in instalatie, ca vreau sa pun eu la pozitie niste trasee.IMG_20190702_191908.thumb.jpg.46bc92c23a1903009612dab635d05cb8.jpg

IMG_20190702_204327.jpg

Link spre comentariu

Daca l-ai deranjat de la masa lui...banuiesc ca de la crasma l-ai racolat.Nu inteleg ce va opreste sa lucrati cu firme autorizate, care au oameni cat de cat formati si tin la renumele lor pe piata. Pt meseriasul asta, tu nu reprezinti decat inca unul pe care l-a pacalit sa-l angajeze.

Link spre comentariu

Pai dumneata ai facut ca un profesor,iar ala ca un dobitoc.Vai de saracii oameni de care isi bate joc.

Dorel asta are un fetis cu rigipsul..il cam parleste :rade:.

Acum 58 minute, Marius84 a spus:

Dorel m-a lovit rău astazi. Majoritatea traseelor strambe., nepuse la drept. Mai ca scrasneste cand il trag de maneca. Mai bine faceam singur sau cu firma. Un exemplu, mai jos. Inainte, cum a facut el si dupa, cum am facut eu. A zis flegmatic ca nu merge. N-am mai insistat, maine termina, dar nu ii las sa bage apa in instalatie, ca vreau sa pun eu la pozitie niste trasee.IMG_20190702_191908.thumb.jpg.46bc92c23a1903009612dab635d05cb8.jpg

IMG_20190702_204327.jpg

Link spre comentariu

Pentru ca tocmai a terminat de montat o centrala identica, dar la o garsoniera si a facut-o ok. Mi l-a recomandat un coleg. Pe de alta parte, la firme am mai gasit prin septembrie loc si ma mut intr-un oras nou, nu cunosc mai nimic aici despre meseriasi.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Marius84 a spus:

Dorel m-a lovit rău astazi. Majoritatea traseelor strambe., nepuse la drept. Mai ca scrasneste cand il trag de maneca. Mai bine faceam singur sau cu firma. Un exemplu, mai jos. Inainte, cum a facut el si dupa, cum am facut eu. A zis flegmatic ca nu merge. N-am mai insistat, maine termina, dar nu ii las sa bage apa in instalatie, ca vreau sa pun

Acum ai vazut cam cum sta treaba...urmatoarea instalatie ti-o faci singur......nu mai apelezi la Dorel care se grabeste ca se incalzeste berea!

E cald tare afara...trebuie hidratare nu gluma!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Scurgerea penteu condens trebuie sa aiba panta? Sau pot sa o las chiar in forma de U pe principiul vaselor comunicante, iar baza la U sa aiba tot timpul apa?

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Marius84 a spus:

Pentru ca tocmai a terminat de montat o centrala identica, dar la o garsoniera si a facut-o ok.

Ce inseamna ok? Ai impresia ca odata format, un meserias din asta lucreaza dupa cum e vremea afara? O centrala ok, una mai putin ok? Trimite-i la plimbare daca nu lucreaza ca sa fii multumit, si fa-ti singur, daca firmele ti se par scumpe. Am asa o presimtire ca pretul mic a fost principalul motiv pt care te-ai incurcat cu astia.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Marius84 a spus:

Scurgerea penteu condens trebuie sa aiba panta? Sau pot sa o las chiar in forma de U pe principiul vaselor comunicante, iar baza la U sa aiba tot timpul apa?

Nu conteaza...merge si asa si asa...apa tot se va duce. De preferat ar fi s-o lasi sa se duca din prima...sa nu se formeze in timp mizerie sau piatra in acel U.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 9 ore, Marius84 a spus:

Care este ideea sa faci acel U?! ,teava de condens in mod normal trebuie racordata la scurgerea bucatariei si atunci trebuie "sifonata" daca o faci direct afara nu.In ambele situatii trebuie sa aiba panta.

Editat de manolo
completare
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu sunt genul sa instig la violenta sau ura...dar pe unii dorei iti vine sa-i iei la suturi, pentru ca mai mult iti aduc prejudiciu decat satisfactie si calitate si te mai si barbieresc de bani. Asta cu firmele e ralativa (baga firma, baga firma...pe dracu!), si firmele au idiotii lor care sunt fie aroganti si frustrati, fie sunt prost/bine platiti si fac treaba prost oricum. Eu de la viata am invatat o chestie...poti sa-i dai romanului si luna, si stelele, si soarele de pe cer...daca el e prost si al dracu, tot prost va face treaba intotdeauna, dar daca omul isi iubeste munca si face de placere si din profesionalism, chiar si pe bani multi/putini, va face oricum bine pentru ca el isi respecta manopera si creatia (nu suporta sa faca ceva prost). La centralele de apartament, cel putin, se scot bani frumosi pe placile electronice, "la schimb" cea veche cu "una noua" + diferenta in bani...jaf la drumu' mare! Am vazut placa electronica noua schimbata doar pentru microcontactul de pe vana cu trei cai care avea uzat impingatorul de plastic/teflon. Tot rahatul ala nu costa mai mult de 60 RON inlocuirea. E incredibil cum fac "unii instalatori" bani...pe seama oamenilor de buna credinta dar fara cunostinte tehnice; si sunt unii oameni care dau si ultimii bani din portofel doar ca sa-si repare centrala.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 2 ore, celtik a spus:

E incredibil cum fac "unii instalatori" bani...pe seama oamenilor de buna credinta dar fara cunostinte tehnice; si sunt unii oameni care dau si ultimii bani din portofel doar ca sa-si repare centrala.

E valabil in oricare meserie...ai uitat ca PL500 mai era poreclita PLei 500? Asa a fost de cand lumea. Fiecare breasla a avut uscaturile ei. Acum cu picajul din invatamantul tehnic si cu plecarea majoritatii celor care mai stiau cate ceva afara din tara, a mai ramas ce-a mai ramas.Dar si din astia ramasi, daca e unul care corespunde descrierii tale, cu constiinta si bun simt, tot la misto e luat cand e vorba de bani, asa ca... astia-s caii, cu astia defilam. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări