manolo Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 ceva in viziunea mea: Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 59 minute, doru3160 a spus: Filetele le facea pe strung, si dupa aia, din cupoanele masurate si filetate, croseta instalatia. E un pic de meserie sa le faci conice pe strung... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Pai era meserias, lucrase inainte de a veni in Iasi, prin Zarnesti. Am invatat multe de la el. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 mi-am adus aminte ca mai am cate ceva din perioada aia Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Alea sunt filiere . Filetul de instalatii , la piese de fonta si tevi de otel e conic . Pionierul e clasic . Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 am filetat cu ele tevi din otel zincat, filetil e in toli Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Si ? Unde e greseala in ce am scris eu ? ... Ce legatura de conditionalitate are pasul filetului cu faptul ca ar trebui sa fie conic ? Ma rog , zic si eu . Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 nu am zis ca ar fi gresit Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 10 ore, doru3160 a spus: Daca de mine e vorba, eu am spus agreate de Romgaz nu certificate de ei.....Totusi, din cate cunoasteti, un racord, chiar in conditiile expuse, are durata de viata nelimitata sau are totusi un termen de folosire/expirare? Acea pricedura de "agrementare" Romgaz a disparut prin 2000. (...mai precis 1998....1999) odata cu divizarea Romgaz in societati distincte pentru transport/inmagazinare/distributie....si binenteles productie gaze. Ulterior metoda agrementului a fost preluata de cele doua distributii ...Distrigaz Nord si Distrigaz Sud. Definitiv a disparut in momentul alinierii la prevederile EU....asa numita perioada de preaderare .... Ro a" acceptat" certificarea EU dar a pastrat si "agrementul tehnic" elaborat de Comisia de agrement tehnic in constructii....( tendinta este de eliminare...incet incet pentru anumite domenii). Oricum...revenind la operatorii de distributie, acestia au din 2012 in Legea 123, o prevedere prin care toate produsele/procedeele utilizate pentru constructia sistemelor de distributie se pun in opera cu acordul lor....dar nu se aplica la instalatiile de utilizare.... In fine in ceea ce priveste racordurile flexibile maxim ce am intalnit au fost cu durata de exploatare (data de producatori) de 8 ani....racord industrial...Atentie asta nu inseamna ca nu exista si cu durata mai mare. Ps in general merg pe produsele certificate (real...) de DVGW.....asociatie germana de certificare/ reglementare pentru apa si gaze. Au un sistem de certificare bine pus la punct Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 3 minute, Eusebiu Angelescu a spus: Ps in general merg pe produsele certificate (real...) de DVGW.....asociatie germana de certificare/ reglementare pentru apa si gaze. Au un sistem de certificare bine pus la punct Si daca cineva vrea sa procure asemenea materiale, unde le poate gasi? Racordul meu l-am luat de la un magazin de profil si greu s-au lasat convinsi sa-mi faca o copie xerox dupa specificatiile produsului. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 1 minut, doru3160 a spus: Si daca cineva vrea sa procure asemenea materiale, unde le poate gasi? ... Este greu dar nu imposibil ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 M-am mai linistit... Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 (editat) Trebuie si fabricantul sa - si asigure continuitatea ... ca moare de foame . Si sa se asigure in caz de ceva . De - aia recomanda schimbarea . Ce ar putea afecta un racord de inox bine facut ? Milibarii care trec prin teava de gaze ? Nu stiu , intreb ... Eu am dat ( in 2001 ) presiune cu pompa de manometre cu ulei intr - un racord cu dop la capat , pana l - am expandat . Era aproape teava ... , a crapat langa niplul filetat . La imbinare , fusese un pic ciupit . Sa nu intrebati presiunea ... e cu 2 cifre . Bari ... Editat Iulie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Nu intreb... Am avut ocazia sa vad teste facute pentru un racord folosit la un compresor unde atingea si 85 bar.....si tot cu certificare DVGW...si apropo nu era racord grofat din inox. .. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 (editat) Alea sunt alta mancare de racord . Antivibrante etc . Ce compresor de 85 de bari , aveti ceva date , sau link ? Editat Iulie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum