Marius84 Postat Iulie 1, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2019 Chiar nu avea cine să mă ajute. I-am zis meseriasului ca nu imi place cum stau tevile si a zis ca le pune coturi, dar ca imi va fi greu cand va trebui sa intervin, de exemplu sa schimb un robinet. Ceea ce este ars sus este rigipsul, in urma sudurii autogen a tevii de gaze. Ca n-am avut nici gaz. N-am cum sa schimb meseriasii, abia i-am gasit. Greu tare cu mana de lucru. Nu am mai pus filtru de magnetita. Cat de grav poate fi? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 1, 2019 Partajează Postat Iulie 1, 2019 Acum 7 minute, Marius84 a spus: ..... Ceea ce este ars sus este rigipsul, in urma sudurii autogen a tevii de gaze. Ca n-am avut nici gaz. .... Scuzati ...meserias ...sau o firma autorizata? .. In fine ...autogen la diametrul ala? Sper ca totusi a avut "mana" meseriasul nu de alta dar sa nu veti probleme cu toate aparatele de utilizare simultan .....ceva spre debit maxim Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 8 ore, Eusebiu Angelescu a spus: PS: Certificarile pentru produsele din gaze NU sunt date de Romgaz sau Distrigaz sau Delgaz Grid/EON sau ANRE..... cum este precizat mai sus. Daca de mine e vorba, eu am spus agreate de Romgaz nu certificate de ei.Si racordul care il folosesc acum, are toate hartiile, nu e de provenienta dubioasa, dar din cate spuneti, se pare ca baietii veseli au facut exces de zel.Totusi, din cate cunoasteti, un racord, chiar in conditiile expuse, are durata de viata nelimitata sau are totusi un termen de folosire/expirare? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Acum 8 ore, Marius84 a spus: I-am zis meseriasului ca nu imi place cum stau tevile si a zis ca le pune coturi, dar ca imi va fi greu cand va trebui sa intervin, Asta asa e, mai ales daca nu va folosi (alte) piulite olandez. Ceea ce vrei tu impune o cheltuiala in plus si o manopera suplimentara, dar e perfect realizabil.Omul a preferat asa pt ca e mai simplu si colateral, e mai ieftin, pt ca in configuratia actuala, poti schimba robinetii, folosind piulitele olandez de sub centrala.Daca face modificarea cu buna credinta, va trebui sa cumpere alte piulite olandez, ca sa poti schimba robinetii la nevoie, sau ii va monta fara, ca sa-ti aduci aminte ca aavut dreptate cand ti-a spus ca-ti va fi greu sa-i schimbi. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Un robinet bun ar trebui sa dureze ceva timp . Da , e mai scump . Dar mai ieftin decat cheltuielile cu altul nou ( mai putin calitativ ) , plus manopera si deranjul . Cat o mai fi deplasarea , ca nu mai stiu ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Piulitele olandez le folosesti ca sa poti demonta in'' caz de'' nu ca ai robineti de proasta calitate...cand ai robineti de calitate poti merge lejer peste 15 ani cu ei, dar si cand ai nevoie de umblat si nu ai posibilitate sa-l rotesti, e distractie mare.De asta spuneam ca e nevoie de un rand de oladeze sub centrala, si alt rand, dupa configuratia cu coturi ce apropie tevile de perete, daca prin slabire de sub centrala, segmentele nu se pot roti. Alte nipluri de trecere din teava in filet, alte piulite olandez, alte etansari...un pic mai complicat, si e cald afara... Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 (editat) Eu din astia puneam . Scumpi ... Din astia am si in casa . Fara nici un olandez etc . Au 20 de ani . Nu s - au blocat , n - au nici o nemultumire . La noi garantia e de 5 ani , la neamt de 50 . Montaj ingropat ( in zidarie ) , nu iese decat tija . Se poate monta ( tija ) in doua pozitii . N - am schimbat niciunul , oricum le - am pierdut urma . https://www.eradiatoare.ro/accesorii-centrale-termice/robinet-sferic-pentru-instalatiile-de-incalzire-heimeier-globo-h-1-p2376.html Editat Iulie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 E si asta o solutie, desi trebuie sa recunoastem, din start, nu se poate da un prognostic de functionare. E adevarat ca robinetul are garantie 50 ani, dar pt a beneficia de asa ceva in termenul descris, trebuie sa-l demontezi... Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 (editat) Eu am intotdeauna rezerve ( si o strangere de inima ) cand e vorba de garantii cu 2 cifre . Nu cred ca rezista vanzatorul sau furnizorul atat . Si 5 ani mi se pare mult , in haosul din Romania . Ma rog , la prezentarea produselor respective ( si alte categorii de robineti , fitinguri si ce mai produce firma respectiva ) , am intrebat de unde cifra . Nemtii au spus ca merg pe statistici , firma e de mult pe piata . La ei se poate , s - au apucat mai de mult ... Editat Iulie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 D-le, nu neg ca statistic poate functiona 50 ani...chiar si 100.Dar trebuie sa recunoastem ca asta nu garanteaza ca in acest termen, produsul nu se poate defecta, ci ca in acest termen, daca se defecteaza, il schimba fara alte obligatii din partea cumparatorului decat sa-l prezinte vanzatorului. Si ca sa-l prezinte, cineva trebuie sa-l demonteze din instalatie...ceea ce e cu totul alta discutie. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 (editat) Pai eu ce am scris ? ... Sa zicem ca am un robinet defect , din cele montate acum 20 de ani . Unde sa ma duc cu el ? Firma de unde l - am cumparat nu mai exista . Nici nu cred ca mai am vreo factura ... , legea spunea 5 ani sa le pastrezi , ca agent economic . Acum sunt 10 , dupa noile reglementari . Si ? ... Umblu la Bucuresti cu un robinet de 50 de RON ? Ma costa toata daravera de 10 ori mai mult . Valabil si pentru unul ieftin , de 5 RON . De aceea am ales aceste produse . Se pare ca n - am gresit . Ma rog , dupa logica mea . In fine ... Editat Iulie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Discutia o purtam vis a vis de montarea cu piulite olandez, vs montaj fix. Ce aspecte sunt pt schimbarea la garantie (si numai daca e cazul) e etapa a doua. Acum 55 minute, gauss a spus: Montaj ingropat ( in zidarie ) , nu iese decat tija . Prima etapa e demontarea, fie ca se schimba la garantie, fie ca nu. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Adevarat ! Partea a doua ... Nici nu ma gandesc ce ar insemna . Chiar am montat ingropate , am avut clienti fitzosi . Multe sub gresie - faianta , dadeam gaura pentru tija cu carota diamantata . Olandezi pentru robinete n - am folosit , mi - am asumat riscul . Chestie de abordare . In fine , a fost ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 Ba, am prins si ceva din perioada aia, numai ca atunci nu ma pasionau instalatiile (inca se castiga bine cu pistolul de lipit), si in plus, aveam la servici un omulet care facea de toate in materie de instalatii.Filetele le facea pe strung, si dupa aia, din cupoanele masurate si filetate, croseta instalatia. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 2, 2019 Partajează Postat Iulie 2, 2019 (editat) Eeeee ... , am mai prins si eu . Foloseam si " sarituri " de fonta , nu stiu daca unul din o suta de instalatori le - a vazut vreodata . Am avut clupa electrica Rems , d' aia galbena , si de rezerva (manuala) Rothenberger . Pionier manufacturat , robust ... , dadeai filet la 2 toli ca la 3\8 . Clesti suedezi Bahco , de faceai spirala din teava . Capetele schimbate la timp etc . Ieseau filete , nu scrijeliturile dezaxate pe care le - am mai vazut in cativa ani de instalatii ... , ajutate cu juma' de fuior de canepa , puteai sa faci faclie cu ce ramanea la imbinarile " meseriasilor " , permanent inzestrati cu sictir si imbibatie etilica , alaturi de miturile si cutumele gresite ale meseriei , transmise pe cale orala . Ca la oral se pricepeau , sa nu zic ( altfel ) altceva . In fine ... Editat Iulie 2, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum