Vizitator Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 (editat) Uite, în public, dă-mi răspuns la următoarea problemă, și admit că te pricepi, minimal. Trebuie să schimb un radiator, nu am robineți, instalația este in presiune și nu am acces să închid coloanele. Operațiunea implică mici adaptări de 30 minute. Cum fac... ? Răspuns simplu de 4 cuvinte. Atât. Și jură-te că nu cauți în Google. Editat Octombrie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 (editat) @gauss am avut la reparat mașini de la firme care se ocupau cu tevaraie, unele dintele ele (firmele) destul de serioase si stiu cum se lucra pe la ele după stadiul de dezagregare in care ajungeau la mine, după cirpelile făcute ca să mai poată suda 2-3 tevi, după improvizațiile făcute ca să amine mersul la doctor cu ele. Nu te ma da asa cunoscător ca nu ești expertul experților in tevaraie dar clar ești in topul acestui forum. Mai mult, dacă tu erai (ești) patrunul, ma indoiesc profund ca ai sudat prea multe tevi sau ca măcar ai făcut prea mult teren. Cine nu recunoaște ca lucrul făcut de el putea fi făcut si mai bine atunci ajungem ca in proverbul ala: pr......ul nu-i pt.......t destul dacă nu-i fudul. O instalație de incalzire sau orice altceva se poate realiza intr-o infinitate de moduri dar sa spui ca numai tu stii sa o faci cel mai bine este o dovada de inginfare iar eu ocolesc permanent astfel de personalități. Care-i contribuția ta aici pe forum in materie de instalații? Doar ești una dintre persoanele cel mai in măsură să aducă informații utile. Inafara de vorbărie multă si degeaba nu prea ai spus multe lucruri utile. Nu-l cunosc pe @nomikos iar inafara de citeva interacțiuni pe vreo doua topice nu am avut nici o tangenta cu el dar el măcar are un topic cu mobilierul de bucătării unde a ajutat foarte multa lume. Tu dece nu ai un topic unde sa explici cum se face o instalație si sa ajuți lumea asa cum face el ca doar ești expert in asa ceva?!? Sau nu ești si-ti place doar sa te dai mare cunoscător. Editat Octombrie 12, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Extrem de mulți oameni au înțeles greșit intenția mea. Nu aia de a parea arogant și plin de mine, ci pur și simplu de a da un sfat. Mi-am luat-o rău de la unul de pe aici, într-un topic care se voia iarăși plin cu sfaturi pentru care în general iau bani mulți. Ca să-i răspund lui @gauss; La 19 ani (am 37), printr-un mare mare mare noroc de conjunctură și context, am fost luat sub aripa unui om care mi-a fost ca un al doilea tată, unul din marii arhitecți, implicat direct în mărețul proiect. Unul din cei puțini care au stat în anturajul sociopatului numărul 1. Omul despre care vorbim este născut în 1946. Deci, era cineva încă de pe atunci. Ce știu eu despre clădirea aia, tu habar nu ai. Inclusiv ce anume s-a importat și de unde, pentru că oameni ca tine, care vorbiți mult, erau incapabili să conceapă și să producă, in măreața și mult lăudata industrie. Poți devia cât vrei gauss, dar adevărul nu îl putem schimba, niciodată. Păcat că tu ai ales să-ți trăiești viața așa. Răspunsul la challenge-ul meu, Freeze-Pack sau Rofrost. Nu te mai agita. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Acum 1 oră, nomikos a spus: Uite, în public, Co2? Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Solutie romaneasca : dai 1 litru de tuica si 50 de lei lui nea Gogu (Ghita,Vasile Ion,sau cum l-o chema)de la punctul termic si opreste ala imediat apa. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 (editat) Uau ! ... Ce e , Nomikos ... , pardon , domnule moderator Nomikos , te - ai inmuiat ? Vad ca editezi etc . Ce faci , dai problema unui om cu probleme grave ? Ca sa te citez . Pai n - am eu destule ? ... Asta e tot ce poti ? Rahaturi cu tzevi inghetate ? Am folosit termenul rahat ( pluralul ) , am vazut ca - ti place , il folosesti . Sau nu ? ... nu conteaza , o lamurim . Mai incolo . " Atat " . Te - am citat iar . Atat ce , Nomikos ? Crezi ca esti cu studentzasii tai aia simpatici etc . ? Iti explic mai incolo ce inseamna etc . , in cazul acesta . Doua la mana ( explicatii ) . Le dau , nu raman dator . Pana atunci , vezi ca ai restante . Cu calculele , si cu Casa Poporului . Si ar mai fi ... Le cam dai la spate , parca nici nu le - ai fi scris . Cu usurinta , zic eu ... Incearca ceva , nu stiu ce ... , sa ne convingi despre ce spui . Eu pot documenta , apropo de instalatii si ce am scris . La modul general , si particular , daca trebuie , ca ma cunosc destui de pe forum , unii personal . Cu multi sunt si prieten . Dar n - am sa - i iau ca martori , vorbesc hartiile pentru mine . Ca altfel raman vorbe fara acoperire . E frumos asa ceva ? ... Intreaba un om cu probleme ( grave ) , tu ai spus - o . Ai dreptate , am probleme . Nu stiu daca sunt cele pe care le insinuezi . Posibil , ca inteleg ca te pricepi . Poate apreciaza si din cei indreptatiti de pe - aici competenta ta . Cam atat , ca simt un puseu , si incep sa dau din casa . N - ar fi frumos , si nici dezirabil . Reciteste ce am scris mai sus , lumea e uneori mai mica decat crezi . P.S. - nu ma agit . Am fost la cumparaturi , am postat de pe telefon . Sigur va fi agitatie . Editat Octombrie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 (editat) 1 oră în urmă, sesebe a spus: @gauss am avut la reparat mașini de la firme care se ocupau cu tevaraie, unele dintele ele (firmele) destul de serioase si stiu cum se lucra pe la ele după stadiul de dezagregare in care ajungeau la mine, după cirpelile făcute ca să mai poată suda 2-3 tevi, după improvizațiile făcute ca să amine mersul la doctor cu ele. Nu te ma da asa cunoscător ca nu ești expertul experților in tevaraie dar clar ești in topul acestui forum. Mai mult, dacă tu erai (ești) patrunul, ma indoiesc profund ca ai sudat prea multe tevi sau ca măcar ai făcut prea mult teren. Cine nu recunoaște ca lucrul făcut de el putea fi făcut si mai bine atunci ajungem ca in proverbul ala: pr......ul nu-i pt.......t destul dacă nu-i fudul. O instalație de incalzire sau orice altceva se poate realiza intr-o infinitate de moduri dar sa spui ca numai tu stii sa o faci cel mai bine este o dovada de inginfare iar eu ocolesc permanent astfel de personalități. Care-i contribuția ta aici pe forum in materie de instalații? Doar ești una dintre persoanele cel mai in măsură să aducă informații utile. Inafara de vorbărie multă si degeaba nu prea ai spus multe lucruri utile. Nu-l cunosc pe @nomikos iar inafara de citeva interacțiuni pe vreo doua topice nu am avut nici o tangenta cu el dar el măcar are un topic cu mobilierul de bucătării unde a ajutat foarte multa lume. Tu dece nu ai un topic unde sa explici cum se face o instalație si sa ajuți lumea asa cum face el ca doar ești expert in asa ceva?!? Sau nu ești si-ti place doar sa te dai mare cunoscător. Asa . asa ! ... Pana la urma ce stii despre instalatii , Sesebe ? Dar sincer ... Eu ti - am cerut dovezi . Postarea mea e mai sus . In contrapartida , le pot furniza in ceea ce ma priveste . Sunt la un click - doua distanta . E prea mare , ce zici ? ... Incearca sa recitesti topicul , poate mai prinzi una - alta . Din postarile mele , vorbarie multa , dupa cum zici . Daca mai cauti , gasesti si in alte topicuri . Poate fi un inceput ... Daca chiar vrei ceva serios , hai sa scriem cu creionul pe ceva coli . Stabilesti tu toate conditiile . Sunt de acord aprioric . Te - am mai provocat , fara succes . Poate acum ... , eu am rabdare . Si incredere in ce stiu . Editat Octombrie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
manolo Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 Oricine are in debara un Rofrost . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 @gauss; Ai intrat de mult în derizoriu. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 12, 2019 Partajează Postat Octombrie 12, 2019 (editat) Evident . Cine spune ? ... Nimic cu Casa Poporului ? P.S. - bine ca n - am intrat in rahat ... , sau invers . Sau e bine sa intri , ca nu ma pricep ... Editat Octombrie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Vad ca nu a abordat nimeni coroziunea electrochimica bimetalica - adica teava de cupru si componentele centralei termice (apa calda joaca foarte bine rolul de elctrolit) https://www.chemstal.ro/info/coroziune Recomand pentru tevaraia caloriferelor doar polipropilena armata cu fibra de sticla. Link spre comentariu
un_razesh Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 Am vazut pomenit aici Rofrostul. Eu l-am folosit prin 2000-2002 de cateva ori. Insa odata si-odata tot am patit-o! N-am sa uit cate zile oi avea, "vulpea" aia neagra care-a tasnit din conducta cu pricina direct pe peretele opus. Dar si ce "harta" a pictat acolo !.... Insa nu pot descrie in cuvinte groaza din privirile gazdei..... Cedase dopul de zapada carbonica....Nemernicul de la centrala termica n-a oprit pompele dupa cum promisese....iar Dorel al meu se intreba galesh daca taiase prea aproape cu polidiscul.... Asa ca doar lecturarea atenta a cartii tehnice nu te fereste de probleme. Plus ca daca nu ai un minim de 30cm intre clema de inghet si punctul de taiere al tevii....ai cam pus-o. Solutia cu Rofrost nu merge aplicata oricum si oriunde. Si mai e si Gigel de la CT cu pompele lui. 1 Link spre comentariu
XAN77 Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 Întreb și eu aici ceva ca să nu fac un topic nou: Cu ce tip de vopsea se pot vopsi țevile de cupru ? Am nevoie să le vopsesc albe, pereții în casă fiind albi toți. Link spre comentariu
Faker Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 Eu le am facut cu lavabil, cand am zugravit. Credca au deja vreo 2 straturi deja. 1 Link spre comentariu
manolo Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 Sunt mai multe vopsele pentru asa ceva una din ele este Vopsea acrilica pentru calorifere si tevi cupru, Kober Ecolux. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum