Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228

Postări Recomandate

puteam sa clipeasca in standbay in alte culori etc , sa mai pun inca doua leduri pentru protectie boxe , telecomanda etc, dar , imi place clasic cat mai simplu numai general ( si culmea am montajele)

Editat de alexy
Link spre comentariu
1 hour ago, Marian said:

... pai cu un radiator doar putin mai mare decat placa nu pot sa pricep cum putem spune ca-i "extrem de generos".

Conform caror teste termice s-a determinat caracterizarea? Ca "ochiometric" nu e deloc tehnic.

Radiatoare bune are in schimb @alexy.

Radiatoarele din video sunt mai mari decat zici. Sunt pe toata adancimea carcasei, probabil in jur de 30cm si inalte de peste 10cm, cu o adancime de minim 4cm din estimari. Poate nu vor sta la 40°C pe 4R si 150W, dar asta nu e modul in care asculti in casa ore in sir ca sa conteze.

Link spre comentariu

Radiatorul pare asa la ochi ca are o rezistenta termica de 0,5C/W deci la 90w disipati temperatura va fi de 45C. Plus cei 25C ambientali avem 70C. Plus inca 10C de la pastila la radiator, avem 80C in pastila. Temperatura asta se atinge la puterea maxima in 4ohm cu semnal sinusoidal continuu. Asadar nu este nicio problema nici macar la testarea sinusoidala. In practica, pentru muzica, radiatorul este generos dimensionat, asa cum a precizat baiatul care a facut filmul.

Filmul este foarte important pentru ca ne arata testele amplificatorului cu tranzistoare finale de 4Mhz ! Rezultatele sunt impecabile. Nu agata alimentarea la clipping nici macar la frecventa mare. 

Pentru mine ca designer al schemei acest filmulet este foarte important si da startul folosirii finalilor cu fT-ul mic.

Link spre comentariu
Acum 13 minute, Mircea a spus:

Radiatoarele din video sunt mai mari decat zici. Sunt pe toata adancimea carcasei, probabil in jur de 30cm si inalte de peste 10cm, cu o adancime de minim 4cm din estimari. 

Si eu zic la fel -> 32cm x 11,5cm x 3cm (inaltimea aripioarelor), cu baza de cca  9-10mm.  Si au aripioare pana in fundul fundului   :)

Plus placa frontala care mai disipa si ea ceva.

Se mai poate reduce putin temperatura radiatoarelor folosind picioare mai inalte.

Foarte faina carcasa, pacat ca nu am vazut-o cand a fost de vanzare ca as fi luat-o eu  :rade:

Link spre comentariu

la mine este regula , sa nu aud ventilatoare la un amplificator audio ,mai bine fara

un amarat de multimetru , fara osciloscop

si , din videoclip  am vazut este un generator de semnal , in care toti lau criticat,  , cum este bine , pentru audio?

Editat de alexy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări