Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228

Postări Recomandate

Problemele apar daca bobinele sunt apropiate ceea ce nu este cazul la noi. Distanta dintre bobine este de zeci de cm. Deci este o non-problema la SARA-2016.

Link spre comentariu

Iar te recomandă vocea și talentul  :rade:?

Pune și tu un argument tehnic valabil , nu doar părerea ta de forumist , că e plin pe aici de valoroși .

Uite , eu recomand să studiați o imagine cu P7300 Accuphase , au jnapanezii ăștia o bobina pe ieșire realizată cu sârmă plată ( fabricată de Coilcraft ), probabil că au citit link-ul din postul anterior cum stă treaba cu anumiți parametri  ...

Cât despre distanța între bobine de zeci de centimetri , @Raimond - oare crezi că proiectanții de la Accuphase sunt chiar habarniști ?

Screenshot_20210626-233859~2.png

Editat de hpavictor
completare
Link spre comentariu

La acele valori f mici influentele reciproce (la cei 7-8cm) sunt nesemnificative, nu afecteaza scopul fundamental pt care au fost montate.

Inginerii respectivi nu sunt habarnisti ci supusi imperativelor de design  (aspect).

Cand sunt mai multe departamente implicate si apar dispute,  Intotdeauna cineva trebuie sa decida care aspect va prima  - in fiecare caz in parte, ce compromis va trebui adoptat.

Am vazut odata cateva secvente din filmul unei o astfel de sedinte  in domeniul auto.

Si doar ca idee, parerea si impresia mea a fost ca P7300 este ferm depasit  ca sunet de fratele mai mare, monoblocul  M6200. Impresia a fost imediata si s-a pastrat permanent in cele cateva zile de ascultari comparative.

Link spre comentariu

Monobloacele de la Accuphase M6200 sunt dimensionate superior față de P7300 ...

Diferențele urechistice sunt evidente !

Ai perfectă dreptate .

Cât despre bobina de pe iesirea M6200 , este evident că nu se cuplează sub nicio forma cu cea de pe canalul celălalt , deoarece este montată in altă carcasă .

Oricum impedanța de ieșire este foarte mică  , deci nu se influențează reciproc nici măcar în cazul unui amplificator de nivelul SARA .

Sunt interesat ce alte sfaturi competente  urmează să fie propuse în acest subiect ...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am vazut la cineva o carcasa din acelea mai iefitne facute in China si cel putin aceea nu era asa frumoasa ca in poze.  Era o diferenta semnificativa de finisaj fata de carcasele aparatelor de firma chinezesti.

Poate modelele mai scumpe sa arate mai bine (am vazut si modele de peste 200usd)

O parte iritanta pt mine este costul transportului - mai mare decat al produsului.  Stiu ca ar trebui sa ma obisnuiesc cu ideea, dar nu reusesc  :)

Link spre comentariu

Alea facute din aluminiu complet, mai scumpe evident, sunt impecabile. Pot posta poze. 

Cea din imagine, unde numai panoul frontal si radiatoarele sunt din aluminiu, este modelul buget. Restul cutiei este din tabla de fier. Merita banii, nu si pretul transportului, insa asta este. 

LE: cea din poza e toata din aluminiu, scuze pentru greseala. Merita banii in cazul asta. 

Orice model ai cumpara, nu se compara cu cele construite acasa din bucati. 

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Am vazut si eu o carcasa din asta. Nu sunt asa calitative dar sunt ieftine. Radiatoarele sund din “branza”, nu le poti nici fileta bine. As prefera ceva gen Moduloshop daca retin bine denumirea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări