Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228

Postări Recomandate

Acum 2 ore, helyon a spus:

@sk24bpo:Stimate domn, iesim prea mult “in decor“ si nu e bine... Va contrazic, am cumparat de trei ori un „jungle“ pentru un tv Panasonic (cu multi ani in urma) si pana la urma tv-ul a functionat cu unul luat dintr-un „donator de organe“, despre ce vorbim?! si era identic ca marcaj, pana la un loc, doar textura marcajului diferea puțin.... dar interiorul era o varză totală...ăla nu e un fals?!?

Stimate domn, nu inteleg despre ceea ce vorbiti, ca atare nu pot sa va raspund legat de acest subiect.

Link spre comentariu

Despre componente originale vs fake s-a tot scris pe forum. Poate chiar si in topicul frate, group-buy.

Cred ca orice discutie de acest fel este mai bine de purtat acolo.

Link spre comentariu

Bobina pe iesire a amplificatorului DA sau NU , este audiophile, da este o protectie a amplificatorului , nu este pentru boxe ,  asa cum este protectia Dc ptr boxe,sa revenim cu ce mi sa intamplat mie , am purificat  amplicatorul , totul in regula , aceleasi tensiuni de dc offset si bias cum leam avut inainte, acum teste fara osciloscop (lipsa) , direct pe boxe eboda ( va intrebati cu bobina sau fara bobina ce sa intamplat ) volumul acelasi care miau ars inaltele ,,,,,,,,,,,

BOBINELE facuta de mine nu prea bine ,,,,

fFg9EEW.jpg

HQc2LdP.jpg

ETpKagw.jpg

Link spre comentariu
Acum 1 oră, alexy a spus:

Bobina pe iesire a amplificatorului DA sau NU , este audiophile, da este o protectie a amplificatorului , nu este pentru boxe ,  asa cum este protectia Dc ptr boxe,sa revenim cu ce mi sa intamplat mie , am purificat  amplicatorul , totul in regula , aceleasi tensiuni de dc offset si bias cum leam avut inainte, acum teste fara osciloscop (lipsa) , direct pe boxe eboda ( va intrebati cu bobina sau fara bobina ce sa intamplat ) volumul acelasi care miau ars inaltele ,,,,,,,,,,,

BOBINELE facuta de mine nu prea bine ,,,,

fFg9EEW.jpg

HQc2LdP.jpg

ETpKagw.jpg

Bobina nu este simpla, are in paralel pe ea si o rezistenta de circa 10 ohm. Daca nu ai de 10 ohm poti pune una cu o valoare chiar si de pana la 4,7 ohm. 

Link spre comentariu

Am montat bobinele si rezistenta in paralel cu bobina nu am avut rezistenta de 10 ohm/1w am pus de 4,7 ohm/1w , ( nu stiu daca influenteaza cu ceva daca am pus de 4,7 ohm ) , am masurat bobina impreuna cu rezistenta paralel imi da o valoare de 0,1 ohm , am pus amplificatorul in teste ( fara osciloscop) , pe boxe eboda , am ridicat volumul pana la 50%  , sa vad ce se intampla , am lasat 5 minute asa mergand , si din fericire nu sa intamplat nimic  totul a decurs normal , fara ardere de tweetere, deci prin concluzie bobina conteaza foarte mult , am vazut ca si la amplificatoarele de renume accuaphase nu lipseste aceasta bobina.
Acum dupa cate se vede in poze , mam gandit bobina , nu este prea aproape de cablul de semnal?

UD6BYRd.jpg

Swu5qYb.jpg

jdgjq3e.jpg

ysHxW0o.jpg

Editat de alexy
Link spre comentariu

da , osciloscopul spune totul , dar am cautat in tot orasul cunostinte etc , nimeni nu are osciloscop,deci toti care construim un amplificator audio trebuie sa avem un osciloscop 

Editat de alexy
Link spre comentariu

Faptul ca ai pus bobina si nu s-au mai ars difuzoarele nu inseamna ca ai reglat problema.

Tu ai pus o galeata sub gaura din acoperis, in loc sa repari acoperisul. Ce faci cand se umple galeata? 

Problema exista si trebuie rezolvata. Stabilitatea acestui amplificator nu e dependenta de acea bobina la iesire. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Mircea a spus:

Faptul ca ai pus bobina si nu s-au mai ars difuzoarele nu inseamna ca ai reglat problema.

Tu ai pus o galeata sub gaura din acoperis, in loc sa repari acoperisul. Ce faci cand se umple galeata? 

Problema exista si trebuie rezolvata. Stabilitatea acestui amplificator nu e dependenta de acea bobina la iesire. 

Ba da, amplificatorul este dependent de aceea bobina daca sarcina este suficient de capacitivă. Pe sarcina pur rezistiva amplificatorul nu depinde de bobina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări