Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

Talema de departe, apoi Indel dar deja calitatea scade mult, sarma nu mai este din cupru, izolatia este slabuta, miezul din tabla chioara probabil pentru ca se cam incalzesc. Breve astia sunt execrabili la toroidale, am avut cateva si le-a iesit sarma din ele, cred ca sunt chinezesti cu nume nordic ca sa te pacaleasca. Breve sunt ultimii in lista mea. Indienii de la Talema sunt foarte seriosi, un pic mai scumpi dar au materiale si lucratura buna, undeva la nota 7...8. 

Cine are doreste calitate foarte buna, de nota 9 ca sa zic asa, lucreaza pe comanda cu Petra dar pretul se dubleaza, nu stiu daca mai e rentabil economic. Puteti apela la ei daca doriti sa impingeti amplificatorul catre zona highend.

Editat de sk24bpo
Link spre comentariu

Seara buna,am alimentat SARA si functioneaza excelent.Am lasat biasul la 15mv deocamdata pana la montarea in carcasa.Nu am reusit inca sa debitez radiatorul si testele le-am realizat pe un radiator mare 60X30Cm.De aceea temperatura de lucru masurata pe radiator nu a depasit 38 grade.Alimentare la +/-54V din smps.Componenta CC pe iesire 0,4mv pe o placa si 0,5mv pe a doua.Nu detin osciloscop pentru a efectua masuratori mai complexe.

Suna foarte bine,un sunet cald,placut,bogat.

Multumesc tuturor care au depus efort pentru realizarea acestui amplificator.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Thunderer a spus:

Apar pentru ca sunt si trebuie sa fie, chiar si la schema asta.

Pai mai la deal zicea cineva ca se cupleaza termic tranzistorii din intrare. Daca asa trebuie, am notat.

Acu daca ma uit si la poza parca nici rezistentele nu au valorile trecute pe cablaj.

Oare ce beta ar trebui sa aiba tranzistorii micuti ? Am comandat cate 20 de la digikey, fiecare pozitie are un beta foarte grupat, 670 unii, 410 altii si tot asa. nu pot sa imperechez nimic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări