daniels Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Montajele lucreaza forte bine, ieri le-am mai verificat inca o data cate o ora pt fiecare modul, sunt reglate la 26mV, sunt stabile, nu se incalzesc. Ma pregatesc sa le pun pe boxe. Tranzistorii sunt cei din schema, inafara de finali care sunt 5200/1943 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Bun. Pui si bobinele la iesire si vor canta fara probleme. Ar fi bine sa mergi pe varianta ultima, "moderate speed". Trecerea e usoara, mergi cu aceasta varianta. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 2 hours ago, daniels said: Ma pregatesc sa le pun pe boxe. Protectie CC ai? Oricat de bun si stabil e un amplificator, protectiile de baza sunt necesare. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Auditie placuta atunci. Iti recomand ceva exceptional: https://archive.org/details/kawai-ikuko-absolute-selection Link spre comentariu
daniels Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Multumesc, am sa ascult. Link spre comentariu
helyon Postat Mai 5, 2021 Partajează Postat Mai 5, 2021 Salutare tuturor! Am alimentat si eu, pentru prima data un modul SARA, din sursa de laborator, mai intai pe la +/- 32V, si pentru ca totul parea ok (tensiune pe iesire de 2,5 - 3mV, bias reglabil in limite acceptabile..) am urcat pe la +/-45V, totul a continuat ok, partea pe care nu o inteleg este aceea ca perechile de tranzistoare T10-T11 si T13-T14 se incalzesc pe la 60 grd. C cu o tempetatura ambianta de cca. 22 grd. C, se opresc acolo dar pana se opresc, curentul absorbit pe ambele tensiuni de alimentare creste de la 65mA pana la vreo .. 115mA (mentionez ca am ca finali 2 perechi 2SC5200/2SA1943), nu am testat inca daca fluctuatia se datoreaza bias-ului sau absorbtiei de curent din celelalte etaje, nu am verificat inca valoarea exacta a curentului prin finali si stabilitatea acestuia, doar ma gandesc cu oarecare teama la "viata" tranzistoarelor respective, daca temperatura ambianta urca la un treizeci-si ceva de grade.....A mai intimpinat cineva problema asta, ce credeti ca e de facut, testat/verificat? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 (editat) Acum 11 ore, helyon a spus: Salutare tuturor! Am alimentat si eu, pentru prima data un modul SARA, din sursa de laborator, mai intai pe la +/- 32V, si pentru ca totul parea ok (tensiune pe iesire de 2,5 - 3mV, bias reglabil in limite acceptabile..) am urcat pe la +/-45V, totul a continuat ok, partea pe care nu o inteleg este aceea ca perechile de tranzistoare T10-T11 si T13-T14 se incalzesc pe la 60 grd. C cu o tempetatura ambianta de cca. 22 grd. C, se opresc acolo dar pana se opresc, curentul absorbit pe ambele tensiuni de alimentare creste de la 65mA pana la vreo .. 115mA (mentionez ca am ca finali 2 perechi 2SC5200/2SA1943), nu am testat inca daca fluctuatia se datoreaza bias-ului sau absorbtiei de curent din celelalte etaje, nu am verificat inca valoarea exacta a curentului prin finali si stabilitatea acestuia, doar ma gandesc cu oarecare teama la "viata" tranzistoarelor respective, daca temperatura ambianta urca la un treizeci-si ceva de grade.....A mai intimpinat cineva problema asta, ce credeti ca e de facut, testat/verificat? Nu este nimic suspect. Acei tranzistori disipa undeva la 180mW. Disipatia maxima este de 630mW. Daca te uiti la rezistenta termica jonctiune-ambient vei observa ca la acea putere temperatura creste cu 40 de grade celsius peste ambient. Deci da, temperatura pe ei este intre 60 si 70 de grade. Joctiunea rezista pana la 150 de grade. Daca folosesti tranzistoare originale n-o sa ai niciodata probleme. Daca totusi doresti sa le mai scazi temperatura, poti folosi radiatoare pentru capsula TO-92 Fluctuatia de curent initiala vine din etajul final pana se stabilizeaza termic superdioda. Editat Mai 6, 2021 de sk24bpo Link spre comentariu
helyon Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 Multumesc pentru lamuriri, azi am facut mai multe masuratori si dupa ce am facut ceva calcule l-am lasat sa stea alimentat vreo 2 ore, asta dupa ce s-a stabilizat curentul de mers in gol (bias-ul)... A fost totul ok, acum urmeaza sa atasez la bancul de probe un modul DC-protect si sa dau ceva mai tare in el, tranzistorii 5401/5551 par a fi Fairchild dupa sigla, cred ca sunt ok.. Apropos, dumneavoastra ce numiti "tranzistoare originale", sau mai exact care credeti ca sunt sursele mai ... sigure de aprovizionare, ca idee? Eu am cumparat de la TME, si par a fi ok... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 Unele loturi de tranzistoare nu indeplinesc specificatiile din prospect. Sunt create ca sa fie extrem de ieftine. Ar fi bine sa le evitati. Link spre comentariu
CristiZ Postat Mai 7, 2021 Partajează Postat Mai 7, 2021 Unele loturi de la unele braduri ok sau unele braduri? Link spre comentariu
franzm Postat Mai 7, 2021 Partajează Postat Mai 7, 2021 Daca folositi fluturasi la tranzistoare în capsula TO92, atuncu folositi pe cât posibil si distantiere dedicate. Altfel riscati sa se rupa terminalele sau sa se desfaca lipiturile în timp. Link spre comentariu
helyon Postat Mai 7, 2021 Partajează Postat Mai 7, 2021 Stima! Cum?!? falsificarea banilor se numeste "crima organizata" sau "delict federal", dupa caz... dar falsificarea componentelor electronice s-ar parea ca nu deranjeaza pe nimeni....cand un jegos iti fura chiar si 20-30 de euro pe mai putin de 1 gram de tehnologie falsificata ... asta asa, off-topic..... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 7, 2021 Partajează Postat Mai 7, 2021 Uneori este vorba de falsuri, alteori, de cele mai multe ori, este vorba de o lucratura proasta pur si simplu. Cumva treaba seamana cu industria anvelopelor. Marea majoritate sunt legale evident, dar la aceeasi marime de anvelopa unii au o tehnologie noua, pusa la punct si folosesc si materiale bune, iar altii lucreaza cu utilaje vechi, invechite, cu materiale nasoale iar rezultatele se vad. Evident si preturile difera. Componentele cumparate cu factura de la magazinele recunoscute nu ar trebui sa dea probleme. Link spre comentariu
helyon Postat Mai 8, 2021 Partajează Postat Mai 8, 2021 @sk24bpo:Stimate domn, iesim prea mult “in decor“ si nu e bine... Va contrazic, am cumparat de trei ori un „jungle“ pentru un tv Panasonic (cu multi ani in urma) si pana la urma tv-ul a functionat cu unul luat dintr-un „donator de organe“, despre ce vorbim?! si era identic ca marcaj, pana la un loc, doar textura marcajului diferea puțin.... dar interiorul era o varză totală...ăla nu e un fals?!? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum