daniels Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Acum 3 ore, Mircea a spus: Aia 30-33mv sunt pe 0R22 sau 0R33? Sunt rezistente 0R22. Am masurat finalii E-C si se pare ca sunt in regula, Intre emitori nu am yensiune deloc, superdioda numai regleaza, in schimb am aproape 15Vcc pe iesire. Ce as mai putea masura? Am uitat sa spun, sonda unde temperatura ete mai mare este pusa exact langa doi tranzistori finali unde ar trebui sa fie temperatura cea mai mare, iar cealalta sonda este pusa in partea de jos a radiatorului unde temperatura este minima. Diferenta de temperatura este in jur de 5-6*C. In camera erau in jur de 20*C Editat Aprilie 19, 2021 de daniels Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Masoara si alte piese (totul), nu mai alimenta, sa nu crape si finalii. Unde ai facut boacana, ce piese ai atins din greseala? Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Am scos un picior a rezistentei de putere din soclul sigurantei fuzibile de pe bara - ca sa inseriez un mA. Crocodilul a alunecat de pe soclul sigurantei fuzibile, la-m pus inapoi, a facut o scanteie. Alceva nu am facut. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Imi aminteste cineva de cite ori s-a spus aici pe forum ca nu asa se masoara curentul de repaos? Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 ori nu am vazut, ori nu am priceput despre ce e vorba Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Placa de fabrica, vehiculata pe forum, are un punct unde se poate lipi un pin (sau 1cm de terminal de rezistenta), acolo pui o borna de voltmetru. A doua borna o iei dinainte de bobina din filtrul de iesire. Daca nu intelegi sau nu stii unde, iti pun poza mai tarziu. Dar, puteai masura si tensiunea la bornele rezistentei din soclul fuzibilului. Doar ca acel curent era de 3 ori ala masurat dupa metoda de mai sus. Oricum, fiind incepator, iti sugerez sa faci toate conexiunile de aparate de masura inainte de a alimenta, sa fii sigur ca crocodilii stau bine prinsi, si apoi alimentezi. Oricare metoda de mai sus este mai buna decat inserierea ampermetrului. Care poate avea consecinte. Ce piese ai mai masurat si cum masoara? Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Am vazut puncte de reglaj de pe placa, dar am preferat sa masor din E in E pt ca erau pe marginea placii. Schimbarea pe mA am facut-o dupa ce tensiunile si temperaturile s-au stabilizat, cam 3/4h. Am vrut sa vad curentul pt tensiunile reglate. Am mai masurat prefinalii E-C in rest nu am masurat. Oricum imi va fi invatatura de minte Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Acum 2 ore, daniels a spus: Am masurat finalii E-C si se pare ca sunt in regula, Intre emitori nu am yensiune deloc, superdioda numai regleaza, in schimb am aproape 15Vcc pe iesire. Ce as mai putea masura? Cand am plantat eu placile astea am patit o ciudatenie, la una din placi, la prima alimentare, cateva minute a fost ok, curent de mers in gol se regla la cat imi placea mie, era stabil. Doar offsetu era in jur a 50-55mV din cauza ca nu am reusit sa gasesc niste bc-uri apropiate. Dupa cateva minute de functionare in gol, fara semnal (intrarea la masa) , m-am trezit cu 42V pe iesire. Dupa ce am luat la verificat toate valorile sa fie la locul lor, am masurat toti tranzistorii si am gasit un 2n din VAS-ul de sus cu conductie in toate directiile in care il masurai. Nu era in scurt, doar conducea cum ii placea lui. Am luat alt lot de 2n5551, 5401 de la tme si am rezolvat cazul. Asa ca, atentie mare, sa nu patesti ceva asemanator cu ce problema am avut eu. Editat Aprilie 19, 2021 de maxente Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 @maxenteai scos tranzistorii de pe placa? Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 In general poti masura si in montaj ca idee, dar cel mai bine si mai sigur ar trebui sa il masori scos. Mai sunt unele chestii in montaj care te pot insela la masuratori. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 21, 2021 Partajează Postat Aprilie 21, 2021 Exista o schema cu valori masurate? Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 21, 2021 Partajează Postat Aprilie 21, 2021 Ai masurat tot ce este semiconductor? Ai rezistente care par prajite, le-ai masurat? Nu-mi aduc aminte sa fi vazut postat fisierul ASC, doar de vrea colegul Raimond. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 21, 2021 Partajează Postat Aprilie 21, 2021 Am masurat comparativ, cu modulul bun, fara sa alimentez. Nu am gasit nimic sa aibe rezistenta E-C, 0. Am sa le alimentez sa vad unde sunt diferente. Razistente prajite nu am si nici rezistentele din locul sigurantelor nu s-au incalzit. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Se pare ca R27 de 20Ω ar fi problema. Intr-o parte am -61V, in cealalta -10V, in baza traz finali -9.8V. Pe ramura pozitiva tensiunile par a fi bune. Pe iesire 11V Nu se incalzeste absolut nimic Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Ce putere are acea rezistenta pe care ai pus-o acolo ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum