Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228

Postări Recomandate

nu cred ca a fost cauza , la bobina rezistenta ( in care nuau fost sant montate) ,la iesirea difuzorului 

da corect , amplificatorul SARA ,il sugerez la toti sa il faceti  auditie buna

acum , ma gandesc a intrat in oscilatii amplificatorul , sau ce afacut acolo , fara bobina si rezistenta

Link spre comentariu

sincer am dat volum , la 50% este foarte foarte mult  cat poate boxele si amplificatorul,dar nu avea voie sa arda difuzoarele de inalta la vol asta

Editat de alexy
Link spre comentariu
48 minutes ago, alexy said:

Din pacate acest amplificator , miau ars au iesit fum din difuzoare  , doua tweetere ScanSpeak Revelator D2904/710003 

Poate leai alimentat invers. Sa mai vazut, cazuri.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ba ai inteles f bine, chiar ai scris mai sus - oscilatii (de inalta frecventa).  Prezente la multe amplifuri DIY, greu de pus in evidenta. Tocmai de aceea se folosesc masurile antioscilatii la amplificatoare.

Nasol ....   :mort

Link spre comentariu
Acum 2 ore, alexy a spus:

excludem , alimentare inversa , a fost ceva , in care nu inteleg

oscilatii , etc ,,,,

Probabil este o microfonie interna in interior.

Ai testat ?

Link spre comentariu

da , la volum mic perfect cand am ridicat la 50% SARA atunci , a iesit fum din difuzoare

ce microfonie sa fie sa fie , fara nici un zgomot de fond

ce sa facem pierdem inavatam , si iarasi , luam de la capat

am vazut la amp prof , da , au ceva ptr oscilatiii , lasam cablu catre boxe , ma refer in inima amplificatorului

Editat de alexy
Link spre comentariu

E simplu sa acuzi doar amplificatorul cind exista atitea componente implicate pe parcurs.

Protectie la ele nu aveai? Mie, acum vreo 10 cred ca, pur si simplu mi-a topit tweeterele si era un amplificator industrial nu unul manufacturat. De atunci am protectie la tweetere. Bec halogen de 20W/12V. Mi s-a mai ars doar odata unul dintre becuri. Daca nu-ti place ideea ca poate aparea compresie termica din cauza lui atunci pui sigurante fuzibile rapide si gata.

Dar poti foarte simplu sa incluzi rezistenta becului in L-Pad iar un bec halogen de 20W/12V are sub 1Ω cu filamentul rece.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări