Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Shambala a spus:

Nu e mai simplu sa pui sursa sub o oala de ecranare ?  Poti pune si un abtibild [cu un traf] pe oala ...  ca la Sansui sau Yamaha.

Cel mai bine dar daca audiofilul este anti Yamaha sau Sansui imediat spune ca nu suna bine........:limb:

Link spre comentariu

Suna de te ..... pe tine si cu sursa smps. Cum naiba ingramadeam un traf de 2kw ? Baga ala un brum de greu il mai scoti..... asa macar zgomotul e sus la 200khz si 2Mhz. In banda audio e liniste totala.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, alexy a spus:

"sk24bpo" se poate un videoclip , test sonorizare , pe diferite melodii

Asta-i buna! Ce te astepti sa auzi?

Asta-i ca in reclama aia la televizoarele 4K: "Uite ce culori si ce detalii are imaginea" - iar tu vizualizai reclama pe un amarit de CRT cu rezolutie de 720*525.

Mai era unul pe forum acum citiva ani care a ascultat pe youtube cum suna multe amplificatoare "de firma" ascultind binenteles pe niste boxe de calculator.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 15 ore, alexy a spus:

"sk24bpo" se poate un videoclip , test sonorizare , pe diferite melodii

Am vreo 2 filmulete dar la fel ca Sesebe, nu pricep ce rost are sa ma chinuiesc sa le postez. Suna fix ca orice alt amplificator obisnuit care nu are probleme. Suna foarte bine dar care amplificator nu suna foarte bine cata vreme nu il chinuieste boxa ? E adevarat ca de multe ori ni se mai pare ca exista diferente la ureche intre ele dar daca o fi reala treaba asta este imposibil sa te prinzi de pe youtube. Aseara l-am livrat prorpietarului si din cate am inteles il va testa impreuna cu alti audiofili, cu filmulete probabil, pe un grup audiofil de pe facebook. Eu recunosc ca nu prea am timp sa le mai ascult ca pe vremuri, amanuntit, le fac si le dau mai departe pasionatiilor. Placerea mea tine acum aproape strict de electronica, muzica acasa de exemplu o ascult la niste boxe JBL 305p mk2(monitoare de studiou) de 1.000 de lei perechea. Probabil ca odata cu varsta m-am axat mai mult pe surubareala decat pe auditii. Cand esti tanar senzatiile de tot felul te fascineaza cel mai mult, mai tarziu incep sa te lase curelele si o virezi cumva catre o viata mai 'telectuala :)

Link spre comentariu
Acum 9 ore, sk24bpo a spus:

... Probabil ca odata cu varsta m-am axat mai mult pe surubareala decat pe auditii. Cand esti tanar senzatiile de tot felul te fascineaza cel mai mult, mai tarziu incep sa te lase curelele si o virezi cumva catre o viata mai 'telectuala :)

Toată stima! :aplauze

Link spre comentariu

Jos cu pălăria, ce mai! Eu respect în mod deosebit oamenii care își respecta munca și fac cu pasiune și multa migala lucruri uimitoare și încerc învăț și sa le calc pe urme. Lucrările de arta s-au născut în mici ateliere nu în fabrici, din pasiunea, îndemânarea și talentul unor oameni pretențioși cu  ceea ce fac și cu ei înșiși. Tot respectul. 

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Acum 14 ore, sk24bpo a spus:

Aseara l-am livrat prorpietarului si din cate am inteles il va testa impreuna cu alti audiofili, cu filmulete probabil, pe un grup audiofil de pe facebook. 

Aham, deci proprietarul e audiofil si impreuna cu alti audiofili vor asculta amplificatorul. Pai sa ne spui si noua ce parere au audiofilii de amplificatorul ala alimentat cu zgomot de comutatie :) 

Link spre comentariu

Zgomot de comutatie apare si la redresarea cu transformator. Si de ala se vaită si pun diode soft. Probabil ca s-or auzi niste produse de intermodulatie, poate ca zgomotul ultrasonic influenteaza intre deloc sau sesizabil tweeterul, cine naiba mai stie ? De masurat le masori dar marea intrebare este daca se si aude tot zgomotul asta ultrasonic. O sa te tin la curent cu parerile lor. 

Link spre comentariu

Eh, inseamna ca nu esti tu un haudiofil inversunat, ca altfel auzeai multe, mai ales daca stii ca in interior e o sursa in comutatie, dar sa ii lasam pe audiofilii adevarati sa ne spuna parerea. Sa ne tii la curent (nu la 230Vca). :) 

Link spre comentariu

Sunt curios ce ar spune un audiofil despre faptul ca din ce in ce mai multe contoare individuale de energie electrica sunt citite de la distanta de catre furnizor utilizand digital linia electrica (PLC) .
Adica,cu semnale in "comutatie".

Sigur ajung in twitter telecitirile chiar daca se utilizeaza traf si punte redresoare (cu tuburi) :)

Link spre comentariu
Acum 13 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

Sigur ajung in twitter telecitirile chiar daca se utilizeaza traf si punte redresoare (cu tuburi) 

Nu am inteles aceasta afirmatie. Rog autorul - sau pe oricine altcineva care poate, sa mi-o explice. (Ce inseamna ca citirile ajung in twitter,  si partea cu traful si redresarea cu tuburi)

Editat de Shambala
Link spre comentariu
20 minutes ago, sesebe said:

se pare ca sint unii care vorbesc doar ca sa vorbeasca.

Mai sunt. A dat Domnul si asa ceva.
Asta nu insemana ca nu exista si cei care vorbesc pentru ca se minuneaza de vorbele lor.

@Shambala, scuze pentru "twiteer".
Restul ramane valabil. Ce rost are sa ne ferim de surse in comutatie cand toti peretii unei case sunt plini de fire cu semnale "in comutatie" ? Cam asta am vrut sa zic. Scuze daca nu ma pot exprima mai corect.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări