Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228

Postări Recomandate

1 hour ago, Shambala said:

Cel auditiv este interesant - sa iti zica ca nu se mai poate auzi amplificatorul

Cam ce caracteristici ar trebui sa aiba aceste boxe backup pentru acest sistem de avertizare ? Lemn de plop merge?
Gata. Eu tac. Este weekend. Poate nu am deranjat prea mult.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

"sk24bpo" da intradevar frumos realizat , de cati wati este sursa ? carcasa are 400mm adancime si 120 inaltime ?asa am si eu carcasa , miati dat o idee buna sa mai montez inca doua module , adica sa fie 4 module SARA,acum nu stiu daca va duce cele 4 module de amplificator transformatorul de 800Va?

Editat de alexy
Link spre comentariu

alexy - acela este un amplificator in punte, cu intrari exclusiv balansate. Se alimenteaza la o tensiune mult mai mica si pot fi necesare masuri suplimentare anti oscilatii.

Link spre comentariu

Sursa este de 2kw si urca pana la 2,8kw pe termen scurt. Nu fa prostii, stai cuminte ca dai de dracu. Nu vreau sa te vad cu 4 module si 2 boxe prajite. Pune pur si simplu un modul pe un radiator si aia e. N-ai nevoie de mai mult.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, CristiZ a spus:

Pare ca ati folosit condensatori de 2200u si in loc de cei de 1000 si in loc de cei de 100. Asa e? La 50V?

Respecta intocmai fisa tehnica asa cum este ea data si nu te abate ca sa nu ai probleme. Daca maresti capacitatile scade ESR-ul si creste ESL-ul iar daca nu sunt luate contramasuri ar putea aparea chiar si oscilatii. Deci stai linistit si respecta intocmai schema, mai ales pe alimentare.

Link spre comentariu

Felicitari, arata foarte bine :aplauze.

O rugaminte, daca se poate, scalati pe Y in dBr sau dBc, iar pe X pana la 90KHz, sa vedem si ce este peste 20KHz, iar FFT alegeti 64K sau 128k sa avem o rezolutie mai buna.

Inca o data, superb!

Rar vezi amplificatoare cu 20W cu distorsiuni de 0.000x%.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, maxente a spus:

Degeaba, tot vei avea vedenii auditive de la sursa aia facepalm_40x40.gif

Suna ca un transformator, ba pe alocuri chiar mai bine. In fine, eu sunt multumit de ea. I-am scazut zgomotul la 30mV, aia e. Daca integrezi bine o sursa de alimentare, poate fi cam de orice tip. Oricum, nicio varianta nu este perfecta, nici macar daca pui trafurile lu' peste cu fir de aur :)

Link spre comentariu

@sk24bpo
Ia un traf cu tole si in locul bobinajului ingramadeste o sursa in comutatie.
Este ceva munca dar il poti face sa semene cu un traf 'adevarat'
Eventual bobinezi si cateva straturi de sarma la exterior. Sa se vada.
Pune apoi pe cineva pretentios sa asculte.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări