Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

vlad228

Postări Recomandate

Salut! Va multumesc anticipat, domnule CristiZ, ar trebui sa fiti putin suparat pe mine ca v-am " incurcat" un pic cu acea tentativa de achizitie, dar... Dvs. doriti totusi sa ma ajutati...poate voi avea ocazia sa ma revansez... Da, pot pune aici adresa de mail, este [email protected] si ... mai vorbim..

Link spre comentariu

Salut,

Am trimis email. Stai linistit. Nu ma ocup in mod curent cu asta asa ca nu m-ai incurcat deloc. Mi-am facut mai multe unitati pentru mine si din acest motiv am avut si cateva placi in plus iar placile deja plantate au ajuns la vanzare tot pentru ca am realizat ca nu-mi trebuie atatea... :)

Editat de CristiZ
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

@sk24bpocare poate fi toleranta rezistentelor din schema?

Intreb pt ca vreau sa folosesc RPM-uri si nu am toate valorile ca in schema, dar am valori apropiate. De ex am 4k3 in loc de 4k7 sau 51 ohmi in loc de 47 ohmi. Tolerantele sunt in jur de 10%.

Link spre comentariu

Teoretic RPM romanesti de  4k3, 51ohmi, 110k, etc, erau pe vremuri "rezistrente de precizie", intentionate 1% si obtinute (si marcate) de obicei 5%. La pretentiile scazute la care se construieste SARA pe forum le poti folosi fara nici o problema.

Link spre comentariu

In general amplificatorul are o schema care accepta si piese cu o toleranta scazuta. Vei obtine un sunet aproape la fel de bun ca variantele cu piese de precizie mare intr-un sistem audio obisnuit. Diferentierea se observa cu aparate de masura, dar si aici nu este foarte mare si o mai sesizezi pe sistemele audio cu boxe si surse de semnal foarte performante.

Deci da, in opinia mea, merita sa realizezi SARA cu piese de calitate mediocra sau chiar slaba, pentru a te incadra intr-un buget restrans decat sa faci o alta schema cunoscută din start ca este slabă, doar pe principiul ca va fi si ieftină..... 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Shambala a spus:

Fata este din Al ?

Fata este din cupru cu grosimea de 5mm, se vede in pozele cu ea nevopsita.

Initial ma gandisem sa o fac de 10mm cupru suprapunand 2 placi de 5mm si brazand de jur imprejur, dar mi-am dat seama ca e mult prea grea.

Link spre comentariu

Am tot citit grosimea acestor panouri frontale de amplificatoare - din cate am vazut se fac de obicei din aluminiu - de grosimi de 5, 8 sau 10 mm. De ce trebuie sa fie atat de gros acest panou? Egalizeaza temperatura din radiatoare? Sau care este motivul? Pentru ca ma gandesc si la dificultatea prelucrarii.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

In primul rand din motive estetice. Functiile de punte termica si de radiator suplimentar sunt "efecte secundare". Niciodata nu am vazut sa se puna pasta de transfer termic si nu se folosesc coltare masive pt a asigura un cat mai bun transfer termic intre radiatoare si placa frontala. 

Dar la o constructie diy se poate face si asta.   (Eu am facut,  in cazul unor placi frontale f groase).

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări