Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

Salut! Nu am masinarii pentru aluminiu si dupa ce am stat si am incercat ceva prin tara (cumparat material de la alushop, apoi cautat pe cineva sa imi anodizeze apoi altcineva cu cnc) am ajuns sa apelez la frontpanel.de (sper sa nu se considere reclama).

Ei au un program pe care il instalezi pe calculator, iti selectezi materialul pe care vrei sa il folosesti (aluminiu simplu, aluminiu anodizat, grosimea placii), proiectezi placa (e intuitiv si simplu de utilizat) si apoi dai comanda direct din program (vezi la acel moment si cat costa, doar sa ceri transport economic) . Totul e foarte simplu si fara multe batai de cap, insa costa un pic. Pe mine acel panou m-a costat cam 400 de lei la momentul respectiv si este din aluminiu de 4mm, anodizat.

Din punctul meu de vedere merita fiecare banut deoarece nu stai sa te chinui sa cauti materialul, apoi sa ti-l anodizeze cineva apoi sa cauti pe altcineva sa il faca la cnc (daca o sa calculezi ai sanse sa ajungi chiar mai scump).  

Daca vrei mai multe detalii, intreaba. Restul carcasei e facuta de un user de pe forum, @cristinel_bm, care lucreaza foarte bine. 

L. E. Si eu voiam tabla de 10mm (din aia am cumparat initial), dar dupa ce am hotarat sa comand de la frontpanel am redus grosimea (costuri mai mici), dar nu imi pare rau. Ei au si optiunea de a aplica niste suruburi pe spatele placii si in felul asta doar o aplici pe carcasa fara alte batai de cap.

Editat de vlad228
Link spre comentariu

Odata eloxata placa frontala  nu mai poate fi prelucrata mecanic fara sa ramana urme ce sar in ochi..  Orice decupare impune o re-eloxare ulterioara, altfel se vede urat diferenta. Pana si prinderea pe bacurile masinii lasa urme pe placile de Al.

Pt o carcasa de la Modushop se putea cere la ei o placa frontala decupata dupa dorinta - au aceasta rubrica pe site.  Sau se poate cumpara acum de la ei o alta fata, decupata dupa dorinta si evident, eloxata. Cred ca fac si inscriptionari.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Modushop face inscriptionari, dar iese destul de scump.  Poate face si re-eloxare dupa, dar contra cost. 

Practic, ei frezeaza placile deja eloxate. La fel si in cazul meu, pur si simplu au decupat dintr-o placa eloxata mai mare. Singurile lucruri "extra" ca sa zic asa, sunt marginile care au culoarea aluminiului. Nu sunt alte urme.

Cei care sunt specializati pe asa ceva prind, probabil, cu ceva care nu lasa urme.

Conteaza f. mult cine se ocupa de prelucrare pentru ca nu e suficient doar sa ai un CNC care poate freza metale. Trebuie sa stie sa il si foloseasca cum trebuie. Altfel, chiar si inscriptionarile cerute s-ar putea sa dea surprize care sa creasca mult costurile. 

Link spre comentariu

Eu mai intai am decupat placa pe cnc la cotele finale .Am eloxat-o apoi prelucrat placa tot pe cnc pentru ca nu eram hotarat 100% cum va fi. Am facut o rama de lemn tot pe cnc apoi am bagat placa in ea si am facut frezari si gauriri pe ambele parti intorcand placa in acea rama.

390584-FE-4989-4378-B4-EE-E6-ED242-D3872

B23-C7786-B765-49-CB-A3-F5-82-ACFD030-E1

DB7-B6-FF1-87-A5-4-D45-91-F0-CCB9635-EB4

E56035-ED-8-D73-41-A8-9816-54-E3393-E198

Editat de Mihai85
Link spre comentariu

Sigur  ca e scump la Modushop. Dar sa cumperi inca o fata decupata si re-eloxata e si mai scump. Oricat de bine ar fi facut decupajul, daca nu re-eloxezi, in timp marginile taiate vor capata alta culoare, nu mai spun de amprente. Iar daca fata este neagra, taietura argintie se vede ca dracu'.

Mai ales daca fata este de 10mm.

Daca ai pretentii estetice ridicate fata aparatului este o mare problema, pe care eu cel putin nu stiu sa o rezolv ieftin.

Mihai 85, ai postat in timp ce scriam.  Subscriu la intrebarea  - unde ai facut eloxarea ?  Si cat de bine a iesit comparativ cu cele de la Modushop ?  Intreb pt ca am avut niste carcase din Al, facute la o firma din Bucuresti, un fel de clone de Modushop. Din pacate eloxarea fetei - dpmdv - era la ani lumina distanta.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Frezarile le-am facut eu la mine la serviciu. Da si gaurile pt radiatoare tot in acelasi mod le-am facut. O rama de lemn, trantit radiatorul in ea si gauri de 2,5mm pt M3. Am folosit lemn ca masa masinii e acoperita cu lemn si mi-a fost usor. E un cnc mai mult pt lemn dar merge mai usurel asa si in alte materiale. Nu am folosit masina boerwerg , nu stiu cum functioneaza. Cred ca am am prezentat  la momentul respectiv, nu stiu daca mai exista pozele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări