djvas Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 (editat) diametrul corespunzator este cel care intra pe cablaj... probabil 8 mm daca bine tin minte sau max 10 mmm intri gen aici : http://www.circuits.dk/calculator_single_layer_aircore.htm si calculezi nr de spire In mijloc este 10 Ohmi // cu bobina ca de altfel si in schema Editat Iulie 17, 2019 de djvas Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 (editat) OK. Multumesc. Sa inteleg ca diametrul sarmei nu conteaza? Nu am gasit nicio referire. Editat Iulie 17, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 sau ai rabdare ca le fac eu maine si va zic exact ce si cum... Link spre comentariu
niksound Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Eu am facut 13 spire pe un spiral de 7mm cu sarma de 1mm Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Unde ai gasit spiral de 7mm? Nu este o dimensiune uzuala. OK, ma descurc eu cumva cu informatiile primite. Multumesc. Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Spiral de 7 ? la orice bricolaj... mai ales ca esti din Bucuresti. Sau ti le fac eu cadou sa nu-ti bati capul.... Link spre comentariu
niksound Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Se poate si pe 8mm ca incape. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Acum 6 minute, djvas a spus: Spiral de 7 ? la orice bricolaj... Spirale cu diametre din cifre impare nu am folosit decat pana la 5mm sau cu subdiviziuni pentru filetare. Dar trusa mea este cam clasica de la o vreme, adica peste 5 mai am doar 6-8-10-12 si cam atat. Acum 8 minute, djvas a spus: Sau ti le fac eu cadou sa nu-ti bati capul.... Ei, multumesc pentru oferta, dar ne mai deplasam pentru atata lucru? Gasesc eu o solutie. Vorba lui niksound, s-a inventat si 8. Iar un spiral de 8mm cu vidia pentru beton cred ca are tija cam de 7mm. Am sa masor. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 1 oră în urmă, zvonacfirst a spus: Ca să vă iert, ziceti-mi și mie cum se face chestia asta. Umbla vorba printre haudiofili, ca daca bagi rezistenta in interiorul bobinei, ii faci miez si creezi o sursa in plus de distorsiuni. Pune rezistenta deasupra bobinei sau paralel cu ea, daca ai loc. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Da, asta e o buna intrebare, oare ielectronistii ce zice ? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Care-s electronisti? Nu vezi ca tot alte meserii gasim p-acilea. Adevarul este c-arata mai bine cu ea pe interior decat cu ea p-afara. Bravo nik si djvas - hai inca putin si bagati curent in ele. Link spre comentariu
niksound Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Poate fi adevarat,am observat ca la toate amplifurile de fabrica rezistenta este afara din bobina. Insa la amplifurile construite de mine pana acum am procedat in acest fel si nu am avut probleme.La testare o sa incerc si cu rezistenta scoasa din bobina. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Ginecolog de electronisti. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 (editat) Acum 55 minute, niksound a spus: Poate fi adevarat,am observat ca la toate amplifurile de fabrica rezistenta este afara din bobina. Insa la amplifurile construite de mine pana acum am procedat in acest fel si nu am avut probleme.La testare o sa incerc si cu rezistenta scoasa din bobina. Aceasta soluție este aleasa din considerente de producție nu din alte considerente audiofile sau nu. Exista mașini care fac bobina și apoi trebuie numai plantata. Ca sa bagi și rezistenta în mijloc și sa o și cositorești de terminale înseamnă minim 3-8 minute de munca pt un om. La 5min/buc înseamnă 20 buc pe ora, 160 buc/zi/om. Calculează tu cit ar costa în plus. @djvas dacă tu vrei sa faci un întreg aparat, de zeci de ori mai greu de realizat și calibrat, doar ca să împerechezi citiva tranzistori de la un amplificator audio atunci dai înainte cu spor. După ce-l pui la punct poate trimitem la tine toți tranzistorii și creezi tu seturi de tranzistori împerecheati pt fiecare placa. Ps bineînțeles că-i mai buna soluția aia dar nu se merita pt doar citeva seturi de tranzistori de împerecheat. Tine cont ca-ți vor trebui de minim 20-50 de ori mai mulți tranzistori la o sortare asa avansata ca să ai de unde alege seturile. @zvonacfirst după mine valoarea exacta a bobinei nu-i importanta, ea este pusa acolo pt a separa sarcinile capacitiv de ieșirea amplificatorului pt a nu crea defazaje periculoase pt stabilitatea amplificatorului. Dacă ai sa cauți sche de boxe active ai sa vezi ca pe-acolo cam lipsește pt ca acolo nu mai sint filtre intre ieșire si difuzor care sa poată crea astfel de defazaje. Eu am sa folosesc sirma ceva mai subțire (0.6-0.8) și am sa bobinez exact cit e rezistenta pe care o voi folosi, fără a mai măsura valoarea deși am cu ce o măsura. Am sa țin doar cont sa fie identice pt cele 2 canale. Editat Iulie 17, 2019 de sesebe Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Vreau sa fac doar varianta simpla fara schema aia cu match sau No match. Si nu o fac doar pentru un amplificator, o vad ca un proiect bun de avut prin atelier si pe viitor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum