Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

Acum 6 minute, djvas a spus:

Spiral de 7 ?  la orice bricolaj...

Spirale cu diametre din cifre impare nu am folosit decat pana la 5mm sau cu subdiviziuni pentru filetare. Dar trusa mea este cam clasica de la o vreme, adica peste 5 mai am doar 6-8-10-12 si cam atat.

Acum 8 minute, djvas a spus:

Sau ti le fac eu cadou sa nu-ti bati capul....

Ei, multumesc pentru oferta, dar ne mai deplasam pentru atata lucru? Gasesc eu o solutie. Vorba lui niksound, s-a inventat si 8. Iar un spiral de 8mm cu vidia pentru beton cred ca are tija cam de 7mm. Am sa masor.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, zvonacfirst a spus:

Ca să vă iert, ziceti-mi și mie cum se face chestia asta.

1.thumb.jpg.3b1e58bafe7a4f96f72ef683b6cca217.jpg

Umbla vorba printre haudiofili, ca daca bagi rezistenta in interiorul bobinei, ii faci miez si creezi o sursa in plus de distorsiuni. Pune rezistenta deasupra bobinei sau paralel cu ea, daca ai loc. :)

Link spre comentariu

Poate fi adevarat,am observat ca la toate amplifurile de fabrica rezistenta este afara din bobina.

Insa la amplifurile construite de mine pana acum am procedat in acest fel si nu am avut probleme.La testare o sa incerc si cu rezistenta scoasa din bobina.

Link spre comentariu
Acum 55 minute, niksound a spus:

Poate fi adevarat,am observat ca la toate amplifurile de fabrica rezistenta este afara din bobina.

Insa la amplifurile construite de mine pana acum am procedat in acest fel si nu am avut probleme.La testare o sa incerc si cu rezistenta scoasa din bobina.

Aceasta soluție este aleasa din considerente de producție nu din alte considerente audiofile sau nu. Exista mașini care fac bobina și apoi trebuie numai plantata. Ca sa bagi și rezistenta în mijloc și sa o și cositorești de terminale înseamnă minim 3-8 minute de munca pt un om. La 5min/buc înseamnă 20 buc pe ora, 160 buc/zi/om. Calculează tu cit ar costa în plus. 

@djvas dacă tu vrei sa faci un întreg aparat, de zeci de ori mai greu de realizat și calibrat, doar ca să împerechezi citiva tranzistori de la un amplificator audio atunci dai înainte cu spor.

După ce-l pui la punct poate trimitem la tine toți tranzistorii și creezi tu seturi de tranzistori împerecheati pt fiecare placa. 

Ps bineînțeles că-i mai buna soluția aia dar nu se merita pt doar citeva seturi de tranzistori de împerecheat. Tine cont ca-ți vor trebui de minim 20-50 de ori mai mulți tranzistori la o sortare asa avansata ca să ai de unde alege seturile. 

@zvonacfirst după mine valoarea exacta a bobinei nu-i importanta, ea este pusa acolo pt a separa sarcinile capacitiv de ieșirea amplificatorului pt a nu crea defazaje periculoase pt stabilitatea amplificatorului.

Dacă ai sa cauți sche de boxe active ai sa vezi ca pe-acolo cam lipsește pt ca acolo nu mai sint filtre intre ieșire si difuzor care sa poată crea astfel de defazaje. 

Eu am sa folosesc sirma ceva mai subțire (0.6-0.8) și am sa bobinez exact cit e rezistenta pe care o voi folosi, fără a mai măsura valoarea deși am cu ce o măsura. Am sa țin doar cont sa fie identice pt cele 2 canale. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări