Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 In sfarsit am aflat si eu un raspuns la o intrebare pe forum. Se pare ca pentru a calcula delta V, riplul, TINA foloseste curentul impartit la frecventa si capacitate adica I/(f*C), cum zicea si Marian, intr-o carte de prin 2000 de o am prin casa a unui autor de pe aici se foloseste I/(3*f*C). Audiofilic se dubleaza totul, dupa cum ziceti, pe urma se dubleaza si puntea si transformatorul ca sa nu se streseze. Pana la urma totul depinde de curent, folosesti ampliu la blana sau pt auditii casnice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Am numai 3 bucati precum cel negru si mai vroiam una pt ceva audiofilic la tensiune mica. Nu am gasit nici pe site-ul fabricantului codul exact. Cu toate astea e codul unui fabricant serios, cumparat pe cai serioase. Pentru sara merg pe rosu. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 (editat) Nu-i bine. Cind asculți cu ampliful pe rosu de obicei se lasă și cu scoaterea fumului magic din componente sau difuzoare. Editat Aprilie 27, 2020 de sesebe Link spre comentariu
alexy Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 (editat) La mine nu a puscat nimica , cu statia la maxim , cu condensatorii acum , il am si eu in constructie Sara , si vreau sai pun doua transformatoare de 500va la 40Vca ,,,, legatura intre condensatori , este cu bara de cupru argintata Editat Aprilie 27, 2020 de alexy Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 @cocochannel, nu vrei sa masori traful ala? Ce model e caneta aia rosie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 (editat) Acum 1 oră, Thunderer a spus: @cocochannel, nu vrei sa masori traful ala? Ce model e caneta aia rosie? nu, dar poti sa-l comanzi, e cu shipping gratis, masori ce vrei si il returnezi dupa doua saptamani. slabanogul ala rosu are niste terminale de nu se poate. Ce-mi plac aia mundorf. Editat Aprilie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Eu folosesc 8 condensatori de cate 22.000uF fiecare. Deci un total de 176.000uF si 2 punti cu radiator de 35A. Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 (editat) Stresul apare la incarcare...conteaza mult calitatea capacitorului. Amplificatorul Blaupunkt A 5800 ( Hitachi ha6/Lo-d 505) are 2 x 12000uf/63v, sunt aproape cat capacitorul rosu, si sunt neafectate de trecerea a cca.37 de ani, dimensiunile se pot estima de pe net, filtrajul e suficient pentru 8 ohm, amplificatorul se comporta bine pe 8 ohm. Dimensiunile mai spun si altele; un condensator felsic co39 (cu d=65mm,h=110mm) e marcat Ief/100hz=13,9A, un felsic85 (d=50mm,h=80mm) e marcat Ief=8,7A/100hz; nu le fac reclama, dar au realizat condensatori excelenti . Ambele variante (din recuperari) se comporta excelent. Condensatori buni au fost si cei chinezesti TG CD283/2 10000UF/63V. Alegerea variantei optime poate fi o optiune personala. Editat Aprilie 27, 2020 de ex.escu Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 (editat) 2 hours ago, cocochannel said: nu, dar poti sa-l comanzi, e cu shipping gratis, masori ce vrei si il returnezi dupa doua saptamani. Gata, am comandat. Pe Vineri trebuie sa ajunga. Iti dau de stire cum se comporta. L-am cancelat, a fost super intelegator americanul. Tocmai ce-mi confirmase comanda, i-am replicat ca vreau dimensiunile trafului. Miezul este circa 30Lx43H si adancimea pachetului de tole 60mm. Cu indulgenta 250-300VA pe infasurarea de putere, caci mai sunt si alte infasurari pe acolo. Editat Aprilie 27, 2020 de Thunderer Schimbat fereastra in miez. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 nici pe departe nu esti cu dimensiunile Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 2 hours ago, cocochannel said: Atunci tu ai alt traf. Miezul mi l-a indicat cum am scris mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Acum 6 ore, Thunderer a spus: Miezul este circa 30Lx43H si adancimea pachetului de tole 60mm. Mai am o nelamurire. Atunci cand se vorbeste de miez (adica de sectiunea miezului pt estimarea puterii) nu se cealalta dimensiune. Adica s-ar zice miezul e 30x60 in cazul de fatza. E-urile sunt in jos si sectiunea miezului e pe partea unde nu vad ferestrele, nu stiu daca m-am facut inteles. Poate ma insel, sa caut un desen. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 40 minutes ago, cocochannel said: Adica s-ar zice miezul e 30x60 in cazul de fatza. Exact, ai explicat bine. Traful tau are dimensiunile 86L (ca d-aia ii zice EI86) x 72H (aprox) x 61D (aprox). 30L x 43H ajuta ca sa calculezi cata sarma intra pe el. Un traf pe care l-am masurat de 400VA: 122L x 90H x 115D. Nu am mai masurat miezul, insa iti faci tu o idee. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Pune BD140 cu capsula izolata. De ce? Pentru ca se potriveste conceptiei PCB-ului si se instaleaza usor, fiind sub PCB. La alta conceptie (tranzistoarele in linie) poti pune un BC, cu toate ca si acolo ai probleme sa gasesti o clema sa-l prinzi cat sa faca bine contact cu aluminiul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum