Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

In sfarsit am aflat si eu un raspuns la o intrebare pe forum. 

Se pare ca pentru a calcula delta V, riplul, TINA foloseste curentul impartit la frecventa si capacitate adica I/(f*C), cum zicea si Marian, intr-o carte de prin 2000 de o am prin casa a unui autor de pe aici se foloseste I/(3*f*C).

Audiofilic se dubleaza totul, dupa cum ziceti, pe urma se dubleaza si puntea si transformatorul ca sa nu se streseze. Pana la urma totul depinde de curent, folosesti ampliu la blana sau pt auditii casnice.

Link spre comentariu

Am numai 3 bucati precum cel negru si mai vroiam una pt ceva audiofilic la tensiune mica. Nu am gasit nici pe site-ul fabricantului codul exact. Cu toate astea e codul unui fabricant serios, cumparat pe cai serioase.

Pentru sara merg pe rosu.

20200427_094014_compress84.jpg

Link spre comentariu

La mine nu a puscat nimica , cu statia la maxim , cu condensatorii 

JXyu7yN.jpg

acum , il am si eu in constructie Sara , si vreau sai pun doua transformatoare de 500va la 40Vca ,,,,

legatura intre condensatori , este cu bara de cupru argintata

Editat de alexy
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Thunderer a spus:

@cocochannel, nu vrei sa masori traful ala?

Ce model e caneta aia rosie? 

nu, dar poti sa-l comanzi, e cu shipping gratis, masori ce vrei si il returnezi dupa doua saptamani.

slabanogul ala rosu are niste terminale de nu se poate. Ce-mi plac aia mundorf.

20200427_134250_compress11.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Stresul apare la incarcare...conteaza mult calitatea capacitorului.

Amplificatorul Blaupunkt A 5800 ( Hitachi ha6/Lo-d 505) are 2 x 12000uf/63v, sunt aproape cat capacitorul rosu, si sunt neafectate de trecerea a cca.37 de ani, dimensiunile se pot estima de pe net, filtrajul e suficient pentru 8 ohm, amplificatorul se comporta bine pe 8 ohm.

Dimensiunile mai spun si altele; un condensator felsic co39 (cu d=65mm,h=110mm) e marcat Ief/100hz=13,9A, un felsic85 (d=50mm,h=80mm) e marcat Ief=8,7A/100hz; nu le  fac reclama, dar au realizat condensatori excelenti .

Ambele variante (din recuperari) se comporta excelent.

Condensatori buni au fost si cei chinezesti TG CD283/2 10000UF/63V.

Alegerea variantei optime  poate fi o optiune personala.

Editat de ex.escu
Link spre comentariu
2 hours ago, cocochannel said:

nu, dar poti sa-l comanzi, e cu shipping gratis, masori ce vrei si il returnezi dupa doua saptamani.

Gata, am comandat. Pe Vineri trebuie sa ajunga. Iti dau de stire cum se comporta. 

L-am cancelat, a fost super intelegator americanul. Tocmai ce-mi confirmase comanda, i-am replicat ca vreau dimensiunile trafului. Miezul este circa 30Lx43H si adancimea pachetului de tole 60mm. Cu indulgenta 250-300VA pe infasurarea de putere, caci mai sunt si alte infasurari pe acolo.

Editat de Thunderer
Schimbat fereastra in miez.
Link spre comentariu
Acum 6 ore, Thunderer a spus:

Miezul este circa 30Lx43H si adancimea pachetului de tole 60mm. 

Mai am o nelamurire. Atunci cand se vorbeste de miez (adica de sectiunea miezului pt estimarea puterii) nu se cealalta dimensiune. Adica s-ar zice miezul e 30x60 in cazul de fatza.

E-urile sunt in jos si sectiunea miezului e pe partea unde nu vad ferestrele, nu stiu daca m-am facut inteles. Poate ma insel, sa caut un desen.

Link spre comentariu
40 minutes ago, cocochannel said:

Adica s-ar zice miezul e 30x60 in cazul de fatza.

Exact, ai explicat bine.

Traful tau are dimensiunile 86L (ca d-aia ii zice EI86) x 72H (aprox) x 61D (aprox).

30L x 43H ajuta ca sa calculezi cata sarma intra pe el.

Un traf pe care l-am masurat de 400VA: 122L x 90H x 115D. Nu am mai masurat miezul, insa iti faci tu o idee.

Link spre comentariu

Pune BD140 cu capsula izolata. De ce? Pentru ca se potriveste conceptiei PCB-ului si se instaleaza usor, fiind sub PCB. La alta conceptie (tranzistoarele in linie) poti pune un BC, cu toate ca si acolo ai probleme sa gasesti o clema sa-l prinzi cat sa faca bine contact cu aluminiul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări