Mircea Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Adica sa sortezi dintre ele alea de se apropie de 1-2% din gramada de 5%. Timp la dispozitie sa ai... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Ar trebui sa stii ca poti sa cumperi o gramada mare de rezistente 5% si nu vei gasi nici macar una singura 1%. Poate pe vremuri cand luai nemarcate cu punga de la coloane. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 (editat) Si din rezistente cu 20 % toleranta se gasesc ( prin sortare ) exemplare care pot fi incadrate in 1 % . Nu cred ca trebuie demonstratie , dar se poate face . Si teoretic , si practic . http://old.unibuc.ro/prof/dinca_m/miha-p-dinc-elec-manu-stud/docs/2011/sep/22_12_33_27anexe_v3.pdf Editat Iulie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 De ce sa te chinuiesti ? Pui de 5% daca vrei ca nu-i bai. Nici cele de 1% nu sunt scumpe. Nu merita pierduta energia cu rezistentele decat daca ai o tinta concreta, daca vrei sa obtii rezultate de top pe aparate de masura, altfel pentru auditii zilnice e un pic overkill. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 (editat) Nu m-am referit la R noi. Chiar nu are sens sa sortezi aiurea cand poti cumpara cu toleranta dorita. M-am referit la R vechi, fie din stocuri, fie recuperate. Sau pt cazuri extreme cand nu gasesti de cumparat exact ce ai nevoie. Si mai e ceva - la modul general. Nu trebuie musai sa fie 1% sau 0,.1% fata de valoarea din schema. Adesea trebuie sa fie1% (sau uneori 0,1%) intre ele, cate 2 sau 4 bc. Acest topic se adreseaza in special celor care nu au vreo tangenta cu proiectarea schemelor electronice, dar cei care proiecteaza stiu exact despre ce vorbesc. Editat Iulie 13, 2019 de Shambala Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 nu urmăresc sa obtin rezultate duse la extrem. Am facut un inventar si am văzut ca la rpm-uri stau mai bine, îmi lipsesc doar câteva valori. Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Sparg eu gheata cu primul modul ... Mai am de imperecheat tranzistorii , in special BC-urile. Din pacate nu am nici un jaf de multimetru care sa masoare Hfe... oricum vroiam sa-i impereche dupa Vbe asha ca am un mic montaj in lucru pentru asta. Tranzistorii finali vor fi 2SA1943 si 2Sc5200 iar prefinali 2Sa940 si 2SC 2073. Asta am si nu as vrea sa mai dau bani pe alt ceva. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Ai caldari de BC-uri de vrei sa le imperechezi ? Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Nu chiar ... dar macar vreau sa incerc Link spre comentariu
niksound Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Seara buna,in acest stadiu am ajuns si eu.Mai astept ceva piese. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 (editat) Nu-ți trebuie cine-știe-ce multimetru mai ales ca nici nu te interesează valoarea absoluta a factorului de amplificare, îți trebuie numai comparativ. Îți trebuie un miliampermetru (aproape orice multimetru are) de 20-200mA, doua rezistente 20-50ohm de limitare a curentului inseriata în colector, și de 330-820kohm baza-colector și o sursa de alimentare stabilizata (sau un grup de baterii) de 6-12V. Pt tranzistor NPN: emitorul la minus, rezistenta B-C de 330k-820K iar în colector înseriat cu rezistenta de limitare se pune miliampermetru și se conectează la plus. Pentru tranzistori PNP se inversează sursa de alimentare. Pt împerechere se aleg perechi ce dau curenți cit mai apropiați. Multimetrele ce măsoară Beta cam tot asa fac. Editat Iulie 17, 2019 de sesebe Link spre comentariu
ex.escu Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Daca nu-i cu suparare, 2sa940 are ft=4Mhz, e cam putin, incercati cu 2sa1837/2sc4973(originali) . Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Băi mânca-v-aș, arată bestial!!! Ați furat startul. Nu era vorba că o lăsăm pentru la toamnă? Acu' ce să vă mai zic? Felicitări, deși mă roade invidia. Gata, de mâine încep să selectez componentele să văd cum stau și ma apuc de treabă. Ca să vă iert, ziceti-mi și mie cum se face chestia asta. Sper să nu fiu iarăși luat la bastoane că nu știu atâta lucru. Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 1 oră în urmă, sesebe a spus: Nu-ți trebuie cine-știe-ce multimetru mai ales ca nici nu te interesează valoarea absoluta a factorului de amplificare, îți trebuie numai comparativ. Îți trebuie un miliampermetru (aproape orice multimetru are) de 20-200mA, doua rezistente 20-50ohm de limitare a curentului inseriata în colector, și de 330-820kohm baza-colector și o sursa de alimentare stabilizata (sau un grup de baterii) de 6-12V. Pt tranzistor NPN: emitorul la minus, rezistenta B-C de 330k-820K iar în colector înseriat cu rezistenta de limitare se pune miliampermetru și se conectează la plus. Pentru tranzistori PNP se inversează sursa de alimentare. Pt împerechere se aleg perechi ce dau curenți cit mai apropiați. Multimetrele ce măsoară Beta cam tot asa fac. Eu ma gandeam sa fac asha : http://musicfromouterspace.com/analogsynth_new/TRANSISTORMATCHER/TRANSISTORMATCHER.html Ce parere ai ? Acum 59 minute, ex.escu a spus: Daca nu-i cu suparare, 2sa940 are ft=4Mhz, e cam putin, incercati cu 2sa1837/2sc4973(originali) . Nu m-am gandit la acest aspect nici o secunda... doar i-am vazut destul de des in amplificatoarele de putere. Ce variante ar mai fi in afara de 2sa1837 ? MJE-uri ? Acum 20 minute, zvonacfirst a spus: Băi mânca-v-aș, arată bestial!!! Ați furat startul. Nu era vorba că o lăsăm pentru la toamnă? Stai linistit ca al meu nu va fi gata nici la toamna... poate la iarna Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 OK, multumesc, dar ce inseamna diametrul corespunzator, cate spire dau si ce diametru de sarma? Astea doua sunt legate si dependente una de alta? Si la final masor dar ce valoare trebuie sa am? Iar in mijloc este o rezistenta? Acum 2 minute, djvas a spus: Stai linistit ca al meu nu va fi gata nici la toamna... poate la iarna Stau linistit, dar stai si tu la fel ca te las in fata. Eu il voi termina probabil printre ultimii... daca ajung la finish, bineinteles. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum