Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

Acum 2 ore, robertginea a spus:

De unde ai luat masele?
Masa Alimentare Sara = masa amplificatrului, exact intre conzii de filtraj, 
Masa semnal = de pe placa asta din poza atasata. Este placa cu DEFEAT.  Nu cred ca e bine dar de aici vin cu firele de semnal

Ai pe aceiasi placa 2 fire de masa?

Link spre comentariu

Momentan,daca nu am piese pentru module , mam gandit , sa incep cu ,cuplarea statiei, pentru doua transformatoare si carcasa , va fii la dimensiunile acestea latime 450 mm, adancime 400 mm, inaltime 165 mm, pentru cuplarea statiei am acest modul,,, (butonul rotund se va elimina)

hCJZvhE.jpg
VIMHoOM.jpg

Editat de alexy
Link spre comentariu

Ce transformatoare folositi? 

Un mod de a decupla complet amplificatorul trebuie sa existe. Ce faceti daca se strica telecomanda, scoateti si bagati in priza stecherul? 

Evident ca butonul rotund este prea anemic pentru puterea instalata in cutie. 

Link spre comentariu

foarte buna ideea lui robertghinea, mai ales ca seamana cu a mea. Pana la urma luasem scula aia despre care toti mi-au zis pe forum ca e proasta, si ca-I traful slab. O bagai in priza si o desfacui zilele astea. Pe traf scrie 37,3 VACx2 cu 5,1A, plus alte infasurari. Masurat pe la finali am +/-57V sau 114V cand functioneaza, era noapte si nu am dat tare.

Rog pe creator sau pe cei mai experimentati sa-mi zica ce modificari trebuie facute in piese ca sa mearga cu tensiunea asta marita (se recomanda max+/-50V). Vreau sa-mi iau inima in dinti si sa fac o comanda la digikey saptamana viitoare pentru ce piese imi mai lipsesc pentru ca cele comandate prin vara au inceput sa se ascunda prin casa.

Link spre comentariu

Vezi ca seara e tensiunea mai ridicata, cel putin asa e la mine.

Eu aplic 56Vx2 si merge fara probleme. S-a zis candva ca 45-55Vx2 este plaja.

On 7/4/2019 at 7:49 AM, sk24bpo said:

Amplificatorul lucreaza foarte bine intre 43v si 63v, cu idealul situat intre 50v-55v. N-ar fi rau daca ati face rost de niste radiatoare pentru capsula TO-92 pentru a raci mai bine Q11,Q32,Q14, Q12, Q30 si Q19 din schema.

Pentru @cocochannel.

Da-la maximum (muzica aglomerata) si zi-ne cat ramane tensiunea.

Ce ai cumparat pana la urma? Ca din 37Vca nu scoti 57Vcc decat daca tensiunea in gol este crescuta.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

am zis demult ca asta de nou imi parea mult mai ieftin decat cutie si traf luate separate. zacea in cutie in subsol, nici curent nu bagasem in el.

trafu are tole sudate, e mai mare si mai greu decat ma asteptam. fatza rezonabila. radiatorul o sa vina pe interior in pozitia lui robert,  pe latime.

Link spre comentariu

e loc pt radiator dintr-o latime in alta, la robert era partea de radio. acum pretul e stabilizat la 119, eu l-am luat cu 119 in solda. Probabil va fi si mai ieftin cand il soldeaza iar.

https://www.insigniaproducts.com/pdp/NS-STR514/4156007

Iei unul, il desfaci, nu-ti place il duci inapoi.

ar trebui sa ma lamuresc cum e cu volumul, ca are cam multe fire si imi e cam lene.

Deci sa inteleg ca e in regula cu 57V ?

p.s. mi imi ies numai 52V tens de varf la iesirea din traf, din calcule, deci mai masuram

p.s. se pierduse lincul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

traful vad ca e si pe ebay.com, la americani, la preturi ridicole 16-20 $, ca toate preturile de la americani, dar desigur ca nu se shipeaza in canada sau transportul costa dublul piesei.

scula e clar ca e o chinezarie si probabi se vinde si in Europa sub brandul Sherwood sau altceva.

o schema ar fi chiar interesanta, daca as gasi.

codul de pe traf: DB-EI-86-8551A

sa incerc si cu pozele daca imi mai amintesc cum.

Link spre comentariu

la o cautare rapida pe net am ramas cu impresia ca e acelasi traf si pentru un model de 500W. Asta de model 2x100W.

placa nu m-ar interesa in mod special, nu are intrari digitale, optice, hdmi arc.

La un montaj ca a lui robert, nici macar nu ar trebui scoasa placa, doar luat radiatorul si pus altul eventual cu 5-6 cm mai inalt.

Ziceam de schema ca la prima vedere pare a avea un releu in plus si vad ca foloseste si 16Vacx2,oare la ce ca nu vad ampli opuri in intrari.

Eu am zis doar de carcasa si trafo ca mi-a parut interesant. Poate e scump, dar prin zona mea nu prea mai vezi aruncate, acum se duc la magazine care le recicleaza eco-responsabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări