Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

1 hour ago, DjLeco said:

Schema asta de alimentare nu are nimic in plus (ca avantaj) fata de una simpla cu o singura punte, decit pierderi mai mari pe diode si poate snobism sa para "incarcata" alimentarea.

Ii trimit eu textul asta lui Vic sau te las pe tine sa i-o spui in fata a 2 pahare de roșu? 

Pentru clarificare: vezi pagina Facebook HPAV... 

Editat de Thunderer
Link spre comentariu
Acum 3 minute, sk24bpo a spus:

Ok. Conzii de 10pF mareste-i la 22pF sau 20pF adaugand inca unul in paralel . Varianta standard este cu 22pF. Cea cu 10pF este "fast" si se preteaza daca totul este in regula.

Stiu ca te enervez, dar intreb de lucruri simple ca sa stiu in ce situatie e modulul.

Condensatoarele ceramice dintre B si C la mje15033/32 sunt de 47pF ?

Toate condensatoarele ceramice despre care am vorbit pana acum in postul asta sunt la cel putin 100v si sunt din material COG sau NPO ?

Nu ma enervati deloc, cum se poate asa ceva? Tot interesul meu este sa aflu problema si va multumesc ca incercati sa ajutati.

47pF sunt si ceilalti dar nu stiu tipul. Pun imediat o poza cu ei ca sa va dati seama.

https://postimg.cc/gallery/36og12jqa/

Link spre comentariu

:-)))) Condensatorii astia au roluri extrem de importante in stabilitatea schemei. Trebuiesc pusi exact cei care sunt in schema ca valoare dar si ca material si tensiune de lucru. Aici nu se merge la noroc. Cei de 10pF ii vei mari la 22pF. Toti acesti conzi ma repet, sa fie COG sau NPO la 100v sau mai mult. Calitatea lor au rol atat in stabilitate cat si in calitatea sunetului.

Editat de sk24bpo
Link spre comentariu

Care e toleranta schemei in ceea ce priveste aceste condensatoare de compensari? E stiut ca la astfel de valori tolerantele sunt de zeci de procente. 

In caz ca schema nu e foarte toleranta (sa zicem ca nu accepta 20-30% variatie), poate e mai bine sa le potrivim din combinatii ca sa dea cat trebuie. 

Link spre comentariu

Clar am comandat de 47pF, nu vreau sa intelegeti ca m-am jucat cu valorile. Ca i-am inversat, da, este a mea. Si ca am avut incredere si nu m-am uitat pe valori. Am masurat in schimb fiecare rezistenta si condensator mai mare. Valori de pF nu am cum sa ii masor, nu poate aparatul. Dar desigur ca trebuia macar sa fiu atent la valori si atunci vedeam cum am vazut azi ca sunt de 470 si nu de 47.

Va rog sa confirmati ca asta poate fi cauza. Sunteti cel mai in masura.

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări