sesebe Postat Iulie 5, 2019 Partajează Postat Iulie 5, 2019 Atentie cum arata lipturile la final. Cositorul trebuie sa formeze un menisc concav nu convex iar cositorul trebuie sa fie in cantitate minima. Citeva link-uri la tutoriale de lipire: https://www2.le.ac.uk/colleges/medbiopsych/facilities-and-services/cbs/bmjw/soldering-tutorial https://learn.adafruit.com/adafruit-guide-excellent-soldering/common-problems http://www.co-bw.com/DIY_Replacing_SMD_capacitor.htm ultima imagine de aici exemplifica cum trebuie sa arate o lipitura corecta de SMD-uri. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 5, 2019 Partajează Postat Iulie 5, 2019 Cand e convex ai pus o tona de cositor. Primu strat e cel concav frumos, al doilea de umplutura peste. Daca nu face contact prost, nu atinge alte chestii lasa l asa ca dezlipind de multe ori strici traseul. Link spre comentariu
niksound Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 (editat) Buna dimineata,as vrea sa va intreb despre valorile condensatorilor si rezistentelor SMD de pe placa de alimentare.Rezistentele marcate cu US dar fara valoare trecuta pe placa si nici pe schema.Va multumesc frumos! Editat Iulie 8, 2019 de niksound Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 8, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2019 Rezistentele marcate cu sn (nu us) su condensatorii serie cu ele formeazs niste snuberre pentru diodele redresoare. Eu, personal nu le-am montatat (am folosit diode byv79-200, care sunt soft recovery). Mai sunt 2 condensatori poliester de 100nf/250v (cu grid de 7.5mm), 2 de 100nf cu grid de 5mm, 2 condensatori poliester de 10uF, doua rezistente de 1ohm la 0.6w, doua rezistente de 1w calculate pentru cele doua leduri de 3mm, electroliticii, o rezistenta de 10 ohmi la 2 sau 3w SAU doua diode 1n4007 montate in antiparalel in locul rezistentei (se monteaza ori diodele, ori rezistenta- cele de langa conectorul pentru masa care sa conecteaza la carcasa). Link spre comentariu
niksound Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 Va multumesc frumos pentru raspuns. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 Acum 2 ore, vlad228 a spus: Rezistentele marcate cu sn (nu us) su condensatorii serie cu ele formeazs niste snuberre pentru diodele redresoare. Eu, personal nu le-am montatat (am folosit diode byv79-200, care sunt soft recovery). Mai sunt 2 condensatori poliester de 100nf/250v (cu grid de 7.5mm), 2 de 100nf cu grid de 5mm, 2 condensatori poliester de 10uF, doua rezistente de 1ohm la 0.6w, doua rezistente de 1w calculate pentru cele doua leduri de 3mm, electroliticii, o rezistenta de 10 ohmi la 2 sau 3w SAU doua diode 1n4007 montate in antiparalel in locul rezistentei (se monteaza ori diodele, ori rezistenta- cele de langa conectorul pentru masa care sa conecteaza la carcasa). te rog sa mai pui schema cu alimentarea. Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 8, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2019 Nu o am la indemana zilele astea. Gasiti in topicul SARA 2016 o arhiva care contine fisierele eagle pentru amplificator si sursa. Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 Am si eu o curiozitate, va rog nu-mi sariti in cap daca s-a mai discutat... Am vazut ca multi useri inclusiv Raimond au folosit rezistente MLT rusesti. Exista vreun avantaj sau doar au fost in stoc ? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 Avantajul este ca arata bine iar faptul ca nici nu-s prea zgomotoase reprezinta un plus. Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 12, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2019 La prima variamta de cablaj (primele montaje) am folosit acele reziste tw rusesti deoarece imi axea foarte mult aspectul lor si citisem ca ar avea zgomot redus. In plus, aveam a sursa din care le-am putut procura foarte avantajos. Cele cu toleranta 5% au o dispersie a valorilor foarte mare. La a doua varianta de cablaje am folosit rezistente normale MF de 0.6w si nu imi pare rau Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 In afara de cele de putere, varianta de 0,6w, film metalic, toleranta 1% sunt ceea ce trebuie. Daca cineva doreste sa cumpere ce-i mai ieftin sau are pe stoc, aparatul functionaza foarte bine si cu rezistente cu toleranta de 5%. Daca exista si audiofili hardcore pot castiga mai mult la caliate mergand pe tolerante de 0,1% dar deja raportul pret/castig se deterioreaza semnificativ, nu stiu sincer daca merita, poate doar folosite in punctele cheie. In principiu tineti cont de puterea disipata pe fiecare rezistenta, toleranta fiind un parametru de importanta secundara as zice. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 O parere despre rezistente RPM romanesti? Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 Is bune dar nu sta matza'n coada. Stabile termic, dar unele serii ieseau fragile, se desprindeau relativ usor terminalele, pur si simplu se rupea rezistenta (rasina). Nu trebuie sa se inteleaga ca se dezlipeau nici pe departe asa de usor ca la cele carbon de 0,25W, care erau mizerabile. O solutie buna si simpla este de a masura rezistentele pe care le aveti, foarte usor faceti 1-2% din cele 5%. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 Chiar asa? Ma refer la ultima propozitie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum