Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

pai nu ai alimentarea la +/- 35V si alte valori in schema? intre timp am facut rost de doua surse in comutatie de 54V asa ca o sa renunt la toroidalul care avea 2x30VAC, ca nu am cablaje pentru experiente nefericite, din pacate, poti sa ignori cererea mea.

Link spre comentariu
Acum 45 minute, sk24bpo a spus:

Cine nu si-ar dori APx555 de 30.000$ :rade: Ce sa zic, eu asta am, cu asta masor. Canalul drept al QA401 pe care am facut masuratorile are culoarea rosie. Cand o fi timp o sa revin pe canalul stang care este galben si este mai usor de urmarit. 

Pai nu e neaparat vorba sa ai acel APx555 de 30.000$ proprietate privata, ci m-am referit daca cumva ai acces sa testezi cu asa scula, sa compari cu jucaria aia mica de 4-500$

Link spre comentariu

Jucariile alea "mici" de 3-500 dolari iti dau o nuanta despre  ce si cum.

Tinind cont ca inca in 2019, oamenii inca mai repara si ascukta la TDA 2030, amp-uri EM, hai sa nu sarim direct kla aparatw de 30000EU pt masuratori...

Link spre comentariu
Acum 54 minute, DjLeco a spus:

Jucariile alea "mici" de 3-500 dolari iti dau o nuanta despre  ce si cum.

Tinind cont ca inca in 2019, oamenii inca mai repara si ascukta la TDA 2030, amp-uri EM, hai sa nu sarim direct kla aparatw de 30000EU pt masuratori...

Aia e clar ca in comparatie cu o reglare de curent in gol la finali,''' dupa ureche'' prin metode Ube, cadere de curent pe rezistorii din emitori sau ampermetre inseriate pe alimentarea etajelor finale, jucaria aia de 4-500$ e boboc.

Acum 47 minute, cablaje pcb a spus:

Eu inca folosesc un amp cu 2050.  Pacat ca nu mai gasesc originale ca mai facem unul.

Fa-l cu LM1875, inca se mai produc.

Editat de maxente
Link spre comentariu
17 hours ago, daniels said:

Ai imperechat tranzistorii?

Conteaza? Adica, cat conteaza la schema de fata?

NB: Am imperecheat NPN cu NPN si PNP cu PNP la sub 1%. Diferenta intre NPN si PNP este in plaja 10÷20%.

2 hours ago, cocochannel said:

din 24vac nu prea ai 35vcc in sarcina, plus ca alea industriale nu sunt bune in audio.

De unde stie ampliful ca sunt industriale?

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Evident ca nu stie si ar merge fara probleme dar pe de alta parte si Coco are dreptate. Trafurile industriale sunt create in general cu gandul sa aibe un randament economic foarte bun, iar treaba asta le face zgomotoase din punct de vedere acustic in primul rand. Se merge cu curenti de magnetizare mari ceea ce genereaza zgomot de natura electrica. Pur si simplu cele industriale (la toroidale ma refer in special), cam "rigidizeaza" sunetul, il fac cumva mai dur si mai sarac in detalii fine. Dar de functionat functioneaza orice aparat audio cu ele, nu asta e baiul. Cand au fost bani mai putini si eu am lucrat cu trafuri industriale, depinde de pretentii, pana unde vrei sa impingi calitatea finala a sunetului. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări