Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

Daca aluminiul este de buna calitate si dupa greutate cred ca este, o talpa de 1,5cm grosime va distribui destul de bine caldura pe toata suprafata radiatorului, chiar daca se folosesc doar 2 sau 4 tz.  Nu perfect, dar destul de bine. 

Totusi 2 rad. de 33x33cm sunt foarte mari fizic, mult peste necesitatile Sara.  Vrei sa sa faci un fel de The Cube ?

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Acum 51 minute, mac01 a spus:

Matale glumesti sau spui adevarul...15kg de radiator pe un canal?! 15kg un radiator+ plus 15kg celalalt radiator+ traful+carcasa+restul componentelor...e mai grea ca un sac de ciment.

Ti-ai cumparat macara s-o muti sau o fixezi cu dibluri de podea si acolo ramane pe veci intepenita?

Mai știi trafurile alea de sudura comuniste pe roti ce cred ca aveau vreo citeva sute de kg? 

Ce are dacă iese tot asa de greu? Oricum trebuie mutat mai puțin decit unul de ala. 

Link spre comentariu
La 18.11.2019 la 22:27, Shambala a spus:

Daca aluminiul este de buna calitate si dupa greutate cred ca este, o talpa de 1,5cm grosime va distribui destul de bine caldura pe toata suprafata radiatorului, chiar daca se folosesc doar 2 sau 4 tz.  Nu perfect, dar destul de bine. 

Totusi 2 rad. de 33x33cm sunt foarte mari fizic, mult peste necesitatile Sara.  Vrei sa sa faci un fel de The Cube ?

Il baga in clasa A cu sute de mA repaos si iarna se incalzeste eco...

Costa radiatorul, in rest nu conteaza ca doar nu incurca.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Va salut. Am o mica problema tehnica la asamblarea Sara. Nu gasesc condensatori SMD de 47 pico la 100V format 1206. Pot fi puși condensatori la 50 V? Sunt cei de compensare montati intre B-C la tranzistoarele prefinale. Daca cineva care a finalizat amplificatorul a mai ramas cu 8 sau 10 bucăți si este din Bucuresti si e dispus sa imi vândă mie acest surplus i-as fi recunoscător.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, dinozoff a spus:

Va salut. Am o mica problema tehnica la asamblarea Sara. Nu gasesc condensatori SMD de 47 pico la 100V format 1206. Pot fi puși condensatori la 50 V? Sunt cei de compensare montati intre B-C la tranzistoarele prefinale. Daca cineva care a finalizat amplificatorul a mai ramas cu 8 sau 10 bucăți si este din Bucuresti si e dispus sa imi vândă mie acest surplus i-as fi recunoscător.

Posibil sa mai am eu . Cand ajung acasa iti pot confirma.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sk24bpo a spus:

Dar de ce te limitezi la impachetare smd ? Eu am pus clasici, tht, cu picioruse. Le tai cat se poate de scurte, le indoi ca sa faca mai bine contact cu padul smd si apoi le lipesti.

.............. aplecate pe o parte ca sa nu aiba inaltime prea mare si sa incapa intre cablaj si radiator.

Link spre comentariu

Am introdus modul "atenuare" la aparatul de masura dar acesta baga un pic de zgomot de 50hz iar distorsiunile sunt cele ale aparatului de masura, THD=0,00057. La fel si distributia FFT a armonicilor este exact cea a QA401. Practic amplificatorul nu se vede in masuratori, este transparent. Nu pot sa zic decat ... WOOW !

SARA-2016 diferential-balansat 2.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări